Kalassiffre da RIL ble feid av banen
(29.09.22) Sondre Brokka og Anders Polland Vik hadde hattrick da Vaulen slo Randaberg 2 hele 10-1 torsdag kveld.
Randaberg ble redusert til ti mann like før pause og Vaulen fikk gode arbeidsvilkår i andre omgang.
101
RANDABERG 2
Sondre Brokka (Kvame)
31 min

Sondre Brokka
35 min
Eriel Pires Antonio (Natland)
38 min
Sondre Brokka (Ali)
51 min
Amar Kotlica (Birkedal)
54 min
Bendik Aarstad (Kvame)
63 min
Amar Kotlica (straffe)
73 min
Anders Polland Vik (Brokka)
79 min

83 min Tord Voll Sem
Anders Polland Vik (Natland)
86 min
Anders Polland Vik
90 min
29. sept – Vaulenbanen Tilsk: 50 – Serie – Dommer: C Ludvigsen (Sandved)
1. Trym Landråk Gjerstad <– 60 minutter (–> 83 min)

6. Anders Polland Vik –> 63 minutter

Eriel Pires Antonio og Daniel Bersaas Jacobsen er tilbake siden sist og starter.
Kampfakta finner du her!
Vaulen (3–142): Trym Landråk Gjerstad – Daniel Bersaas Jacobsen, Aleksander Idland, Sondre Isene – Bendik Aarstad – Sondre Brokka, Harun Bashir Ali, Vegard Natland, Vetle Birkedal – Amund Belaska, Eriel Pires Antonio.
Aleksander Idland var forsinket og gikk ut av den opprinnelige lagoppstillingen. Amund Belaska kom derfor inn som spiss, mens Amar Kotlica tok plass som stopper.
Vaulen kunne ha fått en pangstart da han kom fri til venstre i boksen, han la over på høyre, men fikk ikke nok skru på kula da han prøvde å curle den forbi keeper etter tre minutter.
Vaulen startet best og kom til en del dødballer, nærmest var Bendik Aarstad som headet Kotlicas frispark over.
Det høye presset fra Vaulen førte til mange feil fra Randaberg.
Amund Belaska dro seg så flott forbi på høyre og skjøt mot korthjørnet, men der var det nok noe som røyk. Han viste byttetegnet til benken og holdt seg bak på låret etter kvarteret.
Even Kvame erstattet Belaska etter 17 minutter, samtidig som man vel la om fra 3-1-4-2 til 4-3-3 i mangel på offensive alternativer.
En del nytt for Vaulen å finne seg til rette i og Randaberg 2 hadde en bedre fase etter dette.
Fredrik Harestad pådro seg et gult kort etter 26 minutter.
Vaulen kom foran etter 31 minutter. Even Kvame slo inn på nærmeste hvor Sondre Brokka kom i fart, han fikk et godt medtak før han dundret inn på volley.
Like etter skjøt Harun Bashir Ali like over for Vaulen før Vegard Natlands skudd ble gitt til corner av keeper da Sondre Isene slo en smart stikker.
Vaulen bet seg fast etter corneren. Et oppspill fra midten fant Sondre Brokka på løp sentralt og han satte presist inn fra 16 meter med sitt andre mål for dagen.
I kampens 38. minutt ble det 3-0 etter bra balltempo av Vaulen. Til slutt la Vegard Natland 45 til Eriel Pires Antonio som dunket ballen oppunder nettaket fra 14 meter etter 38 minutter.
Vaulen fikk så et frispark på 20 meter. Bendik Aarstad tok det kjapt og Fredrik Harestad dro ut foten for å stoppe ballen. Dermed to gule og utvisning for Harestad.
Her ble det en voldsom diskusjon mellom Randaberg-benken og dommeren som ikke førte frem.
Vetle Birkedal fikk en gylden mulighet etter 42 minutter da han løftet vel over på restene av frisparket.
Dommeren la ikke til noe, tvert i mot og blåste av omgangen før tiden.
Randaberg 2 var altså nede i ti mann og brukte lang tid på å komme ut fra garderoben. Dommeren måtte blåse hardt i fløyta to ganger, mens Vaulen-spillerne stod ute og ventet. Muligens hadde dette fått gjestene ut av fatning for det skulle bli enveiskjøring i andre omgang.
En strøken ball fra Harun Bashir Ali ble tatt i mot på 16 meter og løftet elegant inn av Sondre Brokka som dermed scoret sitt første hattrick på seniornivå!
Kort tid etter i kampen 54. minutt skulle det stå 5-0. Vetle Birkedal skar innover fra venstre før han slo en Cruyff-pasning til Amar Kotlica foran kassen. Han brukte to forsøk før han kaldt satte inn 5-0.
Randabergs keeper reddet så flott da Sondre Brokka slapp løs Vetle Birkedal til venstre i boks etter 57 minutter.
Even Kvames flate legg kom så på et fat for Vetle Birkedal som nok hadde hull i skoen da ballen snek seg forbi han på fem meter.
Vegard Natland hadde så en litt for hard touch på vei inn i boksen, før Eriel Pires Antonio løftet like over.
Vi rullet over dem til gangs nå. Halvtimen før slutt gjorde man et keeperbytte da Arne Hårde-Keogh overtok hanskene fra Trym Landråk Gjerstad.
Bendik Aarstad økte til 6-0 etter 63 minutter på et legg fra høyre. Her mener vi at det var Even Kvame som slo inn, men det var en del folk som skjermet vinkelen for oss.
Et dobbelbytte fulgte da Anders Polland Vik og Aleksander Idland kom inn for Bersaas Jacobsen og Aarstad etter 63 minutter.
Flere store sjanser fulgte. Først et innlegg som nær ble satt inn i egen goal, før et skudd fra Kotlica strøk stolpen etter å ha vært innom en sort. Sondre Brokka kunne ha fått sitt fjerde, men headet like utenfor fra kloss hold.
Anders Polland Viks skudd ble så reddet på "strek" av en utespiller. To kjappe cornere fulgte før til slutt Vegard Natland ble felt. Straffespark!
Amar Kotlica gjorde ingen feil og økte til 7-0 etter 73 minutter.
Sondre Brokka slo så over på andre stolpe hvor Anders Polland Vik satte enkelt inn 8-0 etter 79 minutter.
Arne Hårde-Keogh ble så litt varm på grøten da han ruset ut av boks og hoppet inn i ballfører på 35 meter. Direkte rødt kort til Arne som i fjor ble tidenes yngste A-lagsspiller.
Her ble det et lite opphold for Trym Landråk Gjerstad kom inn igjen, Vetle Birkedal måtte derfor vike plassen.
Randaberg scoret på det påfølgende frisparket som gikk via mur og inn via stolpen fra Tord Voll Sem.
Vaulen hadde ikke tenkt å gi seg selv om man nå spilte ti mot ti. Vegard Natland kom til linja og la ut etter 86 minutter. Der fikk Anders Polland Vik god tid til å lade kanonen fra 12 meter slik at det stod 9-1.
Innbytteren Polland Vik fullbyrdet sitt hattrick etter 89 minutter. Her fikk vi ikke helt med oss hva som skjedde, men han fikk skutt i boks igjen og 10-1. Etter å ha blitt presset av publikum utførte han en siu-feiring ala Ronaldo.
Like etter blåste dommeren av kampen. En solid opptur fra mandagens bitre tap og viktig seier i forhold til å ta andreplassen.