Henrik skjøt Vaulen til topps
(29.09.11) Vaulen er for første gang denne sesong på tabelltopp. Iallefall for noen dager, da Vaulen tjuvstartet runden.
Henrik Jelsa var dagens mann med tre mål, dermed er han også med i jakten om toppscorertittelen.
Malurt i begeret var at Jarle Eike og Christer Husvæg måtte ut med skader.
Hele 60 tilskuere hadde tatt turen i finværet.
4–2
BUØY

14 min
Gaute Tønnessen
Henrik Jelsa
21 min

48 min Selvmål (Thomas Idsø)
Magne Christiansen (Husvæg)
53 min
Henrik Jelsa (Husvæg)
67 min
Henrik Jelsa (Christiansen)
74 min
29. sept. – Vaulenbanen Tilsk.: 60 – Serie – Dommer: Karl Ivar Hansen (Viking)

23. Erik Bård Bråtveit

Magnus Kartevold hadde avsluttet sitt sommeropphold, mens Stian Lima var på utenlandsreis med jobben. Håkon Kvissel Ohren, Ronny Hauge, Tore Søraas og Øystein Berge Gjellestad er fremdeles skadd.
Vaulen (4–3–3): Mathias Paulsen – Daniel Vatland, Jarle Eike, Eivind Staurland, Eirik Mæland – Thomas Idsø, Gaute Schei, Anders Idsø – Henrik Jelsa, Magne Christiansen, Christer Husvæg.
Vaulen virket aggresive fra start og bet seg fast på Buøys halvdel. Man kom til et par halvsjanser som da Gaute Schei brøt et elendig oppspill fra keeper. Han ga videre til Magne Christiansen som forsøkte fra 16 meter, men over.
Strek i regninga for Vaulen allerede etter syv minutter da Jarle Eike haltet av med en tilsvarende strekkskade han fikk borte mot Randaberg. Dermed er han nok ute for sesongen.
David Møller kom inn som erstatter et par minutter senere. Møller tok plass på backen, mens Daniel Vatland gikk inn som stopper.
Buøy hadde grodd mer med i kampen da dem sjokkerte med å ta ledelsen etter 14 minutter.
Et skudd fra 23 meter endret retning i en spiller like utenfor boksen, keeper var naturligvis sjanseløs. 0-1 til Buøy. Målscorer var i følge Buøy-benken Gaute Tønnessen.
Hadde Vaulen tatt for lett på svakt plasserte Buøy? Det så slik ut for de blå var farlig frempå flere ganger. En god Eivind Staurland kastet seg inn i blokker på skudd og headet unna cornere.
Endelig var Vaulen på ferde igjen etter 20 minutter. Christer Husvægs innlegg fra venstre kom litt bak Magne Christiansen som ikke helt fikk ladd på første forsøk, før keeper reddet det neste.
Vaulen skulle få sin utligning etter 21 minutter. Anders Idsø mottok et kort corner og fyrte inn mot mål. Keeper fistet ballen ut mot venstre hvor Henrik Jelsa fikk tak i ballen. Det så ut som et innlegg, men ballen lurte seg i bue inn bak keeper. 1-1!
Christer Husvæg var på ferde igjen etter 23 minutter. Legget fra venstre fant Magne Christiansen som headet utenfor fra åtte meter. Den burde han ha fått rettet mot mål.
Buøys Roy Larsen smalt av etter 28 minutter, Eivind Staurland kom sklidene inn og fikk gitt til corner.
Spillet var heller dårlig i denne perioden. Det ble mye kriging på midtbanen.
Buøy var kanskje nærmest å ta ledelsen. Henning Nilsens fremspill til Roy Larsen på 16 meter var det klasse over, han skjøt i steget og Mathias Paulsen måtte gi en liten retur som han selv fanget like foran en blå.
Det var tussmørke nå, det var kanskje grunnen til at dommeren overså en Buøy-hands i eget felt etter 40 minutter? Gaute Schei ville ha straffespark!
Anders Idsø serverte så Christer Husvæg på venstre. Magne Christiansen svevde inn i feltet og fikk flikket med hælen på akrobatisk vis, ballen gikk i skummel bue like over høyre kryss.
Buøys Henning Nilsen skjøt så i tverrleggeren etter 43 minutter. Like etterpå sendte dem avgårde et lavt skudd og igjen hørte vi det smalt, men denne gangen traff vel ballen hjulet på siden av målet.
Gjestene var nære også på overtid. Først en viktig takling av Eivind Staurland som hindret Larsen på et corner. Så to minutter på overtid reddet Eirik Mæland på strek da dem fikk heade på et corner.
Vaulen visste dem måtte skjerpe seg og dem virket da fokuserte i starten av omgangen, isteden fikk dem seg en kalddusj.
Dommeren ga Buøy frispark på 40 meter. Serven gikk mot Thomas Idsø som headet ballen i eget kryss fra kort hold. Selvmål og 1-2.

Et frispark fra Anders Idsø etter 50 minutter ble brutt og Buøy kontret fire mot to! Mathias Paulsen reddet forsøket flott og på returen holdt han ballen! Det var matchvinnende redninger!
Dette var ikke bra og alle innbytterne ble sendt i oppvarming.
Vaulen utlignet etter 53 minutter. Anders Idsø slo ned i korridoren til Christer Husvæg som frekt kom seg ned til dødlinjen. Innlegget var presist på hodet til Magne Christiansen som headet ballen i lengste kryss! Et såkalt mål tatt ut fra læreboken.
Spissen Roy Larsen handset i feltet etter 57 minutter, dommeren fikk det ikke med seg, men heldigvis gikk skuddet vel over.
Så tull i eget forsvar da Eivind Staurlands heading tilbake mot egen keeper ble for kort, men man slapp unna i siste liten.
Buøy hadde mye av ballen nå og dem var frempå noen ganger, som etter 64 minutter da dem skjøt to meter tilside fra distanse.
Like etterpå hadde dem to strake cornere. På den siste bokset keeper Mathias Paulsen ut, men ballen ble bare halvklarert og en flott benparade hindret ny baklengs etter 66 minutter.
Thomas Idsø slo så frem mot Anders Idsø som vel hoppet over ballen etter 67 minutter. Plutselig hadde Christer Husvæg autostrada, det harde innlegget traff Henrik Jelsa som stupet frem på andre stolpe!
En kjempescoring og ellevill jubel i vaulenleiren!
Husvæg ble satt i gang igjen etter 69 minutter, men denne gang pådro han seg en strekk i baksiden av låret og han kunne bare rusle ut over sidelinjen.
Halil Husic kom inn for Christer Husvæg etter 71 minutter.
Det hadde vært mye frem og tilbake nå, man følte seg ikke trygge. Det var derfor en lettelse da Henrik Jelsa la på til 4-2 etter 74 minutter. Vaulen kontret i stor fart med Magne Christiansen som la ut til høyre hvor Henrik Jelsa skar innover, han rundet keeper med en elegant finte og trillet ballen inn i det tomme målet!
Høy klasse av Jelsa som dermed var oppe i tre mål!
Thomas Idsø var nær ved å øke etter 77 minutter da et volleyskudd fra 14 meter ble blokket av en forsvarer.
Men Vaulen hanglet, en rekke spillere var helt ferdige. Buøy var nære, som dobbelsjansen etter 78 minutter som først gikk i blokken før dem skjøt over.
Anders Dale kom inn for en tom Gaute Schei etter 79 minutter.
Så kom dommeren i fokus da han delte ut to gule kort. Halil Husic taklet så det luktet svidd og Buøy-spilleren reagerte med å dytte i Husic.
Vaulen byttet inn Are Meling og Christian Lyse for Magne Christiansen og Anders Idsø etter 87 minutter. Lyse overtok kapteinsbindet.
Etter 90 minutter ble Henrik Jelsa sendt alene gjennom, han kunne ha punktert kampen med sitt fjerde for dagen. Isteden bredsidet han ballen halvmeteren utenfor.
Man kunne ikke ha sagt noe på om Buøy hadde fått en redusering på tampen, men man holdt ut fire minutter med tilleggstid. Dermed er Vaulen på tabelltopp inntil videre.