Knuste Fogn
(29.09.07) Flott gjennomkjøring av B-laget som vant 8-1 mot Fogn.
SPILLER BARE PÅ STJERNELAG: Are Meling gikk fra Allstarkamp til B-kamp. På den omgangen han spilte ble det to mål og en assist.
VAULEN 2
8-1
FOGN
Are Meling
18 min
Are Meling (Klaus Lie)
32 min
David Møller (Are Meling)
42 min
44 min
Fredrik Fogn
Morten Vadla
52 min
Alexander Surdal Nilsen (Vadla)
75 min
Johnny Erga
80 min
Morten Vadla (A Surdal Nilsen)
83 min
Johnny Erga (A Surdal Nilsen)
88 min
29. september - Vaulenbanen - Tilskuere: 10 - Serie - Dommer:R Johannessen (Moi)
1. Eivind Staurland
2. Stian Lima -> 45 minutter
3. Klaus Lie <- 43 minutter (-> 45 min)
4. Hermann Sæther -> 45 minutter (-> 84 min)
14. Stian Husvæg -> 45 minutter
Vaulen under ledelse av Hermann Sæther i en tradisjonell 4-4-2.
Vaulen tok kommandoen fra start, mens Fogn var noe ujevne i spillermateriellet.
Morten Vadla fikk frispark på drøye 20 meter da han prøvde å passere seg forbi.
Are Meling prøvde seg, men forsøket gikk i muren. Etter flipperspill i midten kom ballen igjen ut til Are Meling som på halvdabben klinket ballen oppe til venstre i mål.
Vaulen doblet etter rundt halvtimen. Klaus Lie leverte et frekt raid på venstre, la inn til Are Meling som kaldt og rolig plasserte ballen i mål.
Hjemmelaget skulle faktisk ha hatt et til mål godkjent i denne perioden, men dommeren fikk ikke med seg at Henrik Hetlands frispark var over linjen.
Flere gigantsjanser fulgte. Alexander Surdal Nilsen la til Are Meling, men keeper reddet. Så var det David Møller som dro over mot venstre, men skuddet snek seg til høyre for mål.
Etter 42 minutter ble det 3-0. Vaulen rullet opp med mange trekk og etter veggspill kunne David Møller elegant putte ballen i hjørnet.
Klaus Lie fikk seg en liten smell og Espen Blaker kom inn på tampen av omgangen. Like etter avspark på Vaulens tredje mål reduserte Fogn. En gjennombruddspasning fant en Fognkar alene med keeper, ballen ble kontrollert satt i kassen.
I pausen ble det foretatt tre bytter. Ut gikk Stian Lima, Are Meling og Hermann Sæther. Inn kom Klaus Lie, Stian Husvæg og Johnny Erga. Samtidig rokkerte man en del.
En horribel tverrsoverpasning i Fogns backledd førte til at Morten Vadla snappet opp ballen og skjøt til høyre for keeper, dermed 4-1 etter 52 minutter.
De orginale oransje skapte mye nå. Svært nær kom Alexander Surdal Nilsen etter 62 minutter etter en smart ball igjennom feltet av Stian Husvæg, uheldigvis gikk kippen over.
Det ble fem etter 75 minutter. Morten Vadla stormet ned på høyre, la ballen på tverrs til Alexander Surdal Nilsen som la ballen i det tomme målet.
Fogn ble redusert til ti mann etter 79 minutter etter at forsvarer Espen Knudsen ble angrepet. Gjestene hadde i tillegg fem gule kort.
Dermed raknet det totalt for tomatprodusentene. Direkte fra frisparket ble Johnny Erga satt i gang på venstre, men sin store fart skar han inn og satte ballen nydelig i motsatt hjørne.
Minutter senere ble det syv. Klaus Lie førte på høyre, ballen havnet hos Alexander som gikk ned til dørlinjen og la til Morten Vadla som skled inn med en fot og overlistet keeper.
Hermann Sæther kom så inn for nettopp Vadla.
Et flatt frispark av Espen Knudsen fant Stian Husvæg i boksen, etter en vending ble han tatt og dermed straffespark. Unge Knudsen fikk lov fra merket, men ble litt for arrogant og kippen midt i mål ble tatt av keeper som ikke slengte seg.
Etter flott spill ble det 8-1. Husvæg fant Alexander på høyre. Ballen gikk på tverrs av mål og spillerne stod i kø. Herman slengte seg frem, men nådde ikke frem. Det gjorde Johnny Erga som fritt på andre stolpe kunne sette ballen i mål.
På overtid fikk Vaulen frispark på 25 meter. Stian Husvæg fyrte av, keeper ga retur og fire Vaulengutter stod klare, men Johnnys forsøk gikk over.
STORMER VIDERE: B-laget har nå to viktige søndager foran seg med opprykkskamper, trolig mot FC Show.