Slått av Staal
(29.08.08) Vaulen måtte se seg slått 4-1 mot et bra Staallag. Vaulen virket slitne etter to kamper på tre dager og holdt bare i en knapp time, så raknet det.
Vaulen spilte de siste 18 minuttene med ti mann etter Espen Klettes utvisning.
STAAL JØRPELAND
4-1
Per Krister Bjørlo
6 min
27 min
Anders Idsø
Eirik Jøssang
57 min
75 min
77 min
29. august - Jørpeland stadion - Tilsk: 175 - Serie - Dommer: Geir Frøyland (Nærbø)
15. Ronny Hauge
Marius Fossmark og Stein-Ivar Andersen var tilbake fra suspensjoner, mens Stian Falnes hadde kommet hjem fra reise. Are Meling følte seg bra i beina igjen og startet.
Magne Christiansen skal gifte seg i morgen og stod over. David Møller er på ferie.
Jarle Eike sliter ennå med leggen og ble hjemme. Alexander Surdal Nilsen (skade) og Tom Stian Sunde (syk) var heller ikke med, ei heller Stian Refvik. Thomas Idsø og Kenneth Dahle er langtidsskadde.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Espen Klette, Tore Søraas, Stian Lima - Ojan Bijan, Marius Fossmark, Anders Idsø, Bjarte Rannestad . Are Meling, Daniel Lie.
Staal (4-4-2): Sveinung Dyrdal - Sigve K Christensen, Sindre Fjelde, Stian Nag, Knut Ivar Tjeltveit - Øyvind Alsvik, Ivar Melberg, Erlend Danielsen, Kjell Harald Dalehaug - Per Krister Bjørlo, Eirik Jøssang.
Gult kort: Sigve K. Christensen (52).
Vaulen startet med en lei sol i mot og Staal tok en tidlig ledelse. Ballen ble gjenvunnet på midten og man slo seg presist frem med to veggspill mellom Erlend danielsen og Per Krister Bjørlo. Til slutt stod sistnevnte på 14 meter litt til høyre for mål og la ballen i mål. Vaulenøyne mente at Espen Klette skulle hatt et frispark i foranledningen.
Staal spilte kjapp fotball langs bakken og kom seg fremover. Som etter 12 minutter da Kjell Harald Dalehaug skjøt over fra bra posisjon.
Vaulen på sin side slet igjen med å skape sjanser, man var farligst på dødballer. Anders Idsøs suser fra 25 meter vinglet godt foran Sveinung Dyrdal som fikk fanget opp sin egen retur.
Marius Fossmark som i dag spilte på sentral midtbane, slo etter kvarteret en lang ball opp mot Are Meling. Ballen ble lagt igjen til Ojan Bijan som ble tatt kontant på 16 meter. Anders Idsøs frispark gikk høyt over.
Staal fikk litt vel gode arbeidsvilkår igjen etter 22 minutter, denne gangen var det Eirik Jøssang som fikk skutt over. Vaulen slet med å henge med i svingene.
Vaulen utlignet etter 27 minutter da man fikk frispark på 22 meter. Anders Idsø fikk drømmetreff på et frispark som lurte seg over muren og curlet ned i lengste! En perlescoring av ypperste merke i Anders kamp nummer 299 for Vaulen!
Tidligere Vauleness Knut Ivar "Knerten" Tjeltveit knertet av et skudd etter 27 minutter som gikk to meter utenfor stolpen fra omlag 20 meter.
Et kjapt kast fra Ørjan Olsen ut mot høyre fant Ojan Bijan på løp. Bijan raidet fremover og slo i bakrommet til Daniel Lie, men Staal fikk blokket til innkast.
Lagene gikk til pause på 1-1. Staal var det dominerende laget.
Vaulen kom litt mer med i kampen i starten av andre omgang. Man hadde noen tilløp som da Bjarte Rannestad nesten fant Ojan Bijan i feltet, men keeper kom rusende ut og snappet foran beina.
Staals høyreback Sigve K. Christensen fikk gult kort etter 52 minutter for en unødig tøff takling på Bjarte Rannestad.
Ojan Bijan fikk ballen med seg på uortodoks vis like etter og fikk tilslutt avgitt til Are Meling, men skuddet fra 14 meter gikk over.
Tore Søraas brøt så på midten etter 56 minutter og slo frem til Are som dro av to mann, men tredjemann i rekken blokket på 16 meteren.
Det var derfor surt at Staal skulle score 2-1 etter den beste perioden av Vaulen i kampen. Vaulen fikk halvklarert et corner tilbake på høyresiden hvor en lav ball ble slått inn til Eirik Jøssang som på sterkt vis fikk vendt om og trillet nede i venstre hjørne.
Kjell Harald Dalehaug lempet inn fra venstre mot andre stolpe hvor en uredd Øyvind Alsvik trødde til i en duell med Stian Lima, forsøket gikk like utenfor. Lima ble liggende etter duellen med en vond høyre ankel og måtte ut for behandling.
Nok en tidligere Vaulenspiller kom inn på banen etter 62 minutter da Arne "Arnaldo" Dalehaug kom inn for søskenbarnet Kjell Harald Dalehaug.
Vaulen som hadde spilt med ti mann en stund satte innpå Erik Hildén for den skadde Stian Lima etter 62 minutter.
En heftig vending av Ojan Bijan, som hadde gjort Cruyff stolt, ble toppet med et artistisk tåinnlegg mot andre stolpe hvor Daniel Lie avsluttet like utenfor. Det var en veldig stor sjanse.
Etter 67 minutter fikk Staal straffespark da Tore Søraas i følge dommeren dyttet Knut Ivar Tjeltveit i ryggen inne i boksen. Stopper Sindre Fjelde la ballen til rette på sagsponmerket, men keeper Ørjan Olsen valgte rett side og reddet!
Eirik Jøssang kom seg forbi sistemann Espen Klette i en løpsduell etter 71 minutter, i et siste desperat forsøk på å hindre mål felte Vaulenkapteinen på 16 meter. Dommeren dømte frispark og gikk til linjemann Ronald Urban for å få fasiten, deretter gikk han til Klette og flekket opp det røde kortet. Dermed måtte Vaulen avslutte med ti mann og se Espen Klette på tribunen mot Nærbø til uken.
Frisparket ble reddet av Olsen i keeperhjørnet.
Så noen crazy minutter. Først tverrvendte Eirik Jøssang inne i feltet etter 75 minuter, fra skrå vinkel lurte han ballen inn ved første til 3-1.
Ojan Bijan ble erstattet av Stian Falnes, før 4-1 kom. Eirik Jøssang fullbyrdet hattricket med en vidunderlig scoring hvor han fra 16 meter kippet ballen i lengste kryss og ned over streken!
Piffen hadde nå for alvor gått ut av Vaulen, mens et Staallag stinne av selvtillit jaktet mer. En Arne Dalehaug brasse etter 80 minutter gikk over.
Eivind Staurland kom inn for Are Meling etter 81 minutter.
Marius Fossmark som slet med vonde bein og gresspollen slet virkelig og Erik Hildén måtte tøye ut krampen på Marius som hadde gått ned som stopper etter klettes utvisning.
Trond Rossemyr, også han med erfaring fra Vaulen, kom inn for Staal etter 83 minutter da Per Krister Bjørlo gikk ut.
Jøssang kom nær igjen etter 88 minutter da han slo Marius Fossmark i en spurt, men presset trillet han ballen utenfor.
Arne Dalehaug vrikket så av seg en mann etter 90 minutter, men skuddet gkk over fra 16 meter.
To minutter på overtid reddet en parat Ørjan Olsen et nytt forsøk fra Jøssang som hadde blitt spilt igjennom på 14 meter.
Dermed endte Vaulens rekke med seks kamper på rad uten tap.