Heroisk innsats skaffet ett poeng
(29.06.07) Et heroisk Vaulenlag klarte 3-3 borte mot Vardeneset fredag kveld. Anders Idsø, Thomas Idsø og Tom Stian Sunde scoret for Vaulen.
Dermed har Vaulen gått historiske ni kamper på rad uten tap, man stoppet også Vardenesets 16 kamper lange rekke med strake seire på hjemmebane i serien.
MANGE FORFALL: Grunnet mange forfall hadde Vaulen Tom Stian Sunde og Magne Christiansen i midtforsvaret!
VARDENESET
3-3
3 min
Anders Idsø
Christoffer Bigseth Olsen
16 min
Richard Enge
40 min
48 min
Thomas Idsø
50 min
70 min
Tom Stian Sunde (T Idsø)
29. juni - Tasta stadion - Tilskuere: 75 - Serie - Dommer: Morten L. Stople (Buøy)
x. Klaus Lie
Vaulen var skadeskutt og manglet Søraas, Klette, Hovland, Fossmark i forsvar. Fremover på banen manglet Vadla, Møller, Meling og Birkeland.
Grunnet skadekrisen hadde man børstet støv av den gamle storspilleren Kjetil Aasland (38) som startet på benken.
Vaulen (4-4-1-1): Tom Arne Bø Pedersen - Stian Lima, Tom Stian Sunde, Magne Christiansen, Stein-Ivar Andresen - Alexander Surdal Nilsen, Thomas Idsø, Anders Owren, Anders Idsø - Stian Husvæg - Trond Kindervåg.
Vaulen tok ledelsen allerede etter tre minutter da Anders Idsø tuppet inn en frispark som landet i femmeteren. Vaulen kunne faktisk ha ledet mye mer Vardeneset kom igang. Magne Christiansen hadde nemlig et skudd i krysset og ut etter 2 minutter, mens Stian Husvæg stupte frem på et legg og så ballen stryke utenfor, Anders Idsø var også frempå med skuddfoten før det hadde gått 12 minutter.
Vaulen var virkelig gode i starten, grunnet den våte og humpete banen spilte man enkelt i lengderetningen noe som så ut til å overraske et vaklende VBK-forsvar.
Så på et corner fra Christer Husvæg etter 16 minutter gikk ballen ut til en fri Christoffer Bigseth Olsen som enkelt kunne sette inn 1-1. Det var en kalddusj for Vaulen.
De røde og hvite var mer med på notene etter målet og et Richard Enge skudd ble farlig da det forandret retning etter 24 minutter.
Etter 27 minutter fikk Stian Lima gult kort for å ha vært litt ivrig i en duell med Christer Husvæg.
Vardeneset tok ledelsen etter 40 minutter da Christer Husvæg rundet på venstresiden og la inn på hodet til Richard Enge.
Thomas Idsø utlignet like etter pause. Restene av et corner havnet i beina på Thomas Idsø på 16 meter til venstre for mål, på direkten bredsidet han ballen opp i krysset!
Like etter kontret Vaulen ved Stian Husvæg som kom fri, skuddet fra drøye 20 meter ble stoppet med fingertuppene av keeperen. Ballen trillet inn mot mål, men ble avverget i siste liten.
Vardeneset svarte kjapt for etter 50 minutter stod det 3-2 til hjemmelaget i denne underholdene kampen. Richard Enge fikk føre mot mål, stopper Magne Christiansen sklei og fikk ikke komme ut slik at toppscoreren enkelt kunne plassere ballen nede i høyre hjørne.
Vaulen var det beste spillende laget i andre omgang og fortjente noe av alle sjansene de skapte. Anders Idsø hadde blant annet en heading like over mål som enkelte så inne.
Et corner fra venste ble slått inn av Thomas Idsø etter 70 minutter. Ballen fant pannebrasken til Tom Stian Sunde som kontant headet inn 3-3!
Mot slutten var det uutholdelig spennende og begge lag hadde store sjanser.
Etter 75 minutter falt ballen ned i boksen og både Trond Kindervåg og Stian Husvæg var millimetre fra å skuffle inn vinnermålet.
Anders Dale kom inn for en sliten Alexander Surdal Nilsen etter 78 minutter, mens veteran Kjetil Aasland kom inn i midtforsvaret etter 86 minutter for Tom Stian Sunde som kjente lyskestrekken.
I sluttminuttene hadde Vardeneset et par livsfarlige cornere, mens Stian Husvægs skudd i nettveggen var det siste som skjedde i kampen.
Vaulens neste kamp blir lørdag 28. juli borte mot Randaberg som til da trolig har forsterket laget både med Bjarte Lunde Aarsheim og Erik Fuglestad.