Spol til 80 minutter
(29.04.16) Det som lenge så ut til å bli en kjedelig 0-0 kamp tok fyr de ti siste minuttene! Thomas Våland tok et frispark før dommeren hadde blåst og fikk sitt andre gule. På forsøk nummer to satte Morten Jensen ballen i krysset.
Vaulen kastet frem alt (som vanlig) og Alexander Surdal Nilsen kjempet inn 1-1 på en corner etter 88 minutter!
1–1
HAVØRN

80 min
Morten Jensen
Alexander Surdal Nilsen
88 min

29. april – Vaulenbanen Tilskuere: 45 – Serie – Dommer: S Sellathurai (Årvoll)

24. Andreas Jonassen

Daniel Vatland og Ceu Lian Khar stod over med skader. Fredrik Stray Tjaum er langtidsskadd.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz Ørjan Bergum, Anders Mæhle, Kristian Gaard, John Herman Ås Olav Hovstad, Thomas Monsen Haugland, Ole Wick Henriksen Tran, Surdal Nilsen, Vegard Natland.
Tre endringer fra sist hos Vaulen i Ås, Mæhle og Tran inn for Vatland, Khar og Mirauskas.
Lagene skiftet side og Vaulen fikk den lave kveldssolen i øynene.
Vegard Natland kom seg ned på venstre og slo inn. Havørn halvklarerte ut på åtte meter hvor Tony Tran til sin store fortvilelse låret over mål!
Så til dagens snakkis! Benken roper på en offside og linjemann tilkaller seg dommeren. Alle tilskuerne på solsiden blir bortvist. Dermed massevandring mot gratishaugen bak mål. Det har ikke stått så mye folk her siden FK Haugesund-fansen var på besøk.

Dommerne hadde sikkert sitt på det tørre, men det skulle vise seg å bli vel mye paragrafdømming etterhvert...
Havørn virket sterkere og styrte mye. Det var litt slapp forsvaring som etter ni minutter da Eric Ordaz måtte redde med beina til corner.
Vegard Natland ble så spilt fri på venstre i det tolvte minutt, men forsøket på å kippe over keeper ble litt for hardt og gikk over.
Eric Ordaz fanget et nytt forsøk fra Havørn da Kent Askeland Smith fikk headet mot venstresiden av mål.
Vaulen fikk ikke etablert spill og var presset bakpå. Kristian Gaard fikk gult kort etter 19 minutter da han felte på 17 meter. Det påfølgende frisparket fra god posisjon var uhyre svakt og trillet langt utforbi.
Frispark mot Tony Tran som ble holdt på hjørnet av boksen. Dermed frispark ved Ole Wick Henriksen som prøvde å vri den inn nede i nærmeste, men keeper var på den etter 24 minutter.
Vaulen slet og Erlend Vignes hadde en heading like utenfor etter 28 minutter.
Thomas Våland hos Havørn fikk gult kort etter halvtimen. Det var vel for munnbruk for noe i feltet da Vaulen fikk en corner han var uenig i. Dommeren blåste så av for noe i feltet på corneren.
Selv om Havørn førte hadde Vaulen noen overganger som da Vegard Natland var uselvisk etter 32 minutter. Fra kanten av boksen kunne han skutt, isteden forsøkte han å finne medspiller i boksen uten hell.
Tony Tran felte så i farlig posisjon, men heldigvis gikk Morten Jensens frispark i muren.
Vignes hos Havørn var på ferde igjen etter 39 minutter da han fikk testet keeper Eric Ordaz.
Like etter fikk Alexander Surdal Nilsen hos Vaulen gult kort for munnbruk.
Vegard Natland igjen for Vaulen, men denne gangen gikk strømpeskuddet et par metre tilside for mål.
Dermed endte første omgang 0-0. Vaulen slet med å etablere spill inne på Havørns halvdel og kom kun til noen fattige tilløp på kontringer og dødballer.

De oransje var uforandret etter hvilen selv om Audrius Mirauskas varmet godt opp i pausen.
Havørn fortsatte å føre mot etablert og kom ikke til så store sjanser de heller.
Vaulen på sin side manglet litt presisjon. Vår første reelle sjanse i andre omgang var det Thomas Monsen Haugland som fikk gratis fra keeper etter 53 minutter. Et svak klarering traff Thomas Monsen Haugland på 22 meter rett foran mål, men ballen kom så kjapt på midtbaneeleganten som ikke fikk kontroll.
Tøffe tak og Andreas Knudsen hos Havørn haltet av etter takling av Tony Tran, men denne gangen ga ikke dommeren kort til stor irritasjon hos bortelaget.
Så dagens flotteste prestasjon da Thomas Monsen Haugland førte i tjue meter og slapp ballen perfekt til Vegard Natland som stormet inn i boks, men keeper var våken og ruste ut og avverget. Det var sjansen sin!

Mye pirk fra dommerne skapte voldsom frustrasjon hos begge lag nå.
Kjartan Ullestad med kanon for Havørn. Keeper Eric Ordaz måtte gi retur som igjen ble headet i utsiden av krysset, men linjemannen hadde allerede vinket! Like etter skjøt Morten Jensen et forsøk fra 16 meter i blokken.
Fortvilelse hos Vaulen da dommeren blåste for straffespark for en forseelse av Kristian Gaard etter timen.
Morten Jensen steppet opp og la ballen nede til venstre, men der var Eric Ordaz kjapt nede og reddet flott selv om straffen ikke var den beste.
Så et artig gjensyn på Vaulenbanen da Kevin Hodneland entret banen for Havørn!
Angriperen Audrius Mirauskas kom inn for backen John Herman Ås etter 65 minutter, dermed ble Vegard Natland flyttet tilbake på backen.
Alltid like aggresive Audrius kom i dommerens bok etter 69 minutter. Det påfølgende frisparket gikk via en oransj til corner. Her oppstod det kaos med blokkeringer før et skudd gikk i innsiden av stolpen og til keeper Ordaz!
Frispark for Vaulen og Kristian Gaard kom seg løs og avsluttet like utenfor, men linjemannen hadde vinket av for offside.
Kjartan Ullestad gikk så gult kort for Havørn.
Flott angrep av Vaulen da Alexander Surdal Nilsen la inn fra høyre. Audrius Mirauskas hoppet elegant over og der stod Thomas Monsen Haugland med all verdens tid, men han fikk dårlig treff og traff ikke mellom stengene fra 16 meter.
Kvarteret igjen da Morten Jensen blåste nok et forsøk over for Havørn.
Så en silkepasning fra venstre signert Ole Wick Henriksen over til Tony Tran på motsatt, på hel volley skjøt han like over målet.
Etter 80 minutter fikk Havørn frispark på 20 meter. Vaulen stilte opp muren da Thomas Våland forsøkte seg med en frekkis. Et rask tatt frispark trillet mot det tomme hjørnet. Dommeren hadde dog ikke gitt klarsignal og ga gult kort. Igjen korrekt etter regelboken, men med gult kort fra før betød det utvisning noe som var vel strengt. Våland og Havørn ble da også svært arge på avgjørelsen.
Våland hadde knapt komt seg av banen før Morten Jensen prøvde på ny for Havørn. Det var et nydelig frispark over muren og inn i det venstre krysset. 0-1.
Plutselig fikk Vaulen dårlig tid. Med en mann mer på banen tok man ut stopper Anders Mæhle og satte innpå høyrekanten Espen Sivertsen etter 82 minutter.
Vaulen hadde mye ball, men det ville seg liksom ikke.
Så corner til Vaulen fra venstre etter 88 minutter. Ole Wick Henriksen løftet inn i femmeteren. Audrius Mirauskas var nær først, men det var ikke over og plutselig lå ballen foran Alexander Surdal Nilsen som dunket inn fra kort hold!
Nå tok kampen helt av. Vaulen ville vinne med en mann mer, mens Havørn som strengt tatt hadde vært best mente dem fortsatt hadde mulighet på seier.
Vegard Natland reddet blant annet en gedigen Havørn-sjanse på streken, mens Tord Næss Haga hadde et godt volleyforsøk like utenfor.
Hos Vaulen skjøt Ole Wick Henriksen et lovende frispark i muren etter at Tony Tran hadde blitt felt.
For en hektisk avslutning, men tre minutter på overtid blåste dommeren av på stillingen 1-1.
Neste oppgave for Vaulen blir borte mot Forus & Gausel til uka!