Bestod syretesten
(29.03.19) To lag spådd i bunnen og en kraftig pekepinn på hvordan man ligger an i løypa. Første omgang er jevn med mye kriging, men få sjanser. Tidlig i andre omgang blir Vaulen redusert til ti mann da Bendik Aarstad felte som siste mann. Etter dette tar Nærbø over i en lengre periode uten å skape allverden. Det siste kvarteret er faktisk Vaulen nærmest seieren.
0–0
NÆRBØ
29. mars – Vaulenbanen Tilskuere: 55 – Serie – Dommer: S Cetintas (Sandnes U)

71. Trym Landråk Gjerstad

Nærbø trenes i år av Simon Sæternes Stapnes, som er nevø av Bengt Sæternes.
Laget har en svært god spiss i Martin Skeie som forrige sesong scoret 16 seriemål for et lag som endte på 11. plass, rett bak Vaulen.
Syv forfall hos Vaulen. Thomas Surdal Arnesen, Sebastian Mollan og Tobias Fosse Ekeland var alle på skoletur. Sisco Mick (akilles), Fredrik Bokn Hansen (strekk) og Casper Tjøstheim (ankel) var på skadelisten, mens Alexander Nilsen Surdal ikke følte seg helt matchklar ennå.
Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, Bendik Aarstad, Ivar Evensen – Even Sandøy Nærum, John Petter Gilje, Morten Nygård – Audrius Mirauskas, Jørgen Helland, Vegard Natland.

BLE HEDRET: Før kampen ble Fredrik Stray Tjaum (over) og
Ole Wick Henriksen (under) hedret for lang innsats.

50-60 tilskuere på seriepremieren deriblant helten fra 2002, Eirik Ekholdt.
Vaulen med fire juniorer fra start mot Nærbøs robuste lag.
Gjestene startet best. Et frispark ble slått til venstre i boksen og headet innover mot mål. Ny heading, men Endre Lien vartet opp med en flott redning i kampens fjerde minutt.
Vaulen var først frempå etter seks minutter, men Jørgen Hellands skudd ble gitt til corner.
Vaulen var litt bedre med i kampen nå og høye Ivar Evensen hadde to dueller i Nærbøs boks etter dødball.
Etter 11 minutter røyk flomlyset på Vaulenbanen. Dommeren stoppet kampen og det var et minutt med forundring før lyset slo seg på igjen.
En fin opprulling ved Jørgen Helland etter 13 minutter, ballen havnet til slutt hos Even Sandøy Nærum som skjøt vel tilside.
Vegard Natland ville ha straffespark da han gikk ned på 14 meter etter 17 minutter, men dommeren overså det hele.
Dagens første applaus tilfalt Vaulen etter 23 minutter. Det var en fin opprulling av Vaulen før Vegard Natland skjøt over.
Temperaturen blant de tilmøtte steg da dommeren ikke blåste for et høyt spark foran nesa på Idar Røed Randeberg i kampens 25. minutt.
Nærbøs Jan Gunnar Eide fikk så lykketreff fra 30 meter. Utsideskru i retning krysset, Endre Lien fikk fingertuppene på ballen og fikk til corner etter 28 minutter.
Vaulens Audrius Mirauskas fikk gult kort etter halvtimen da han kom for sent inn i en duell.
John Petter Gilje måtte så på behandling etter 31 minutter. Det virket som om han måtte stoppe en blødning over høyre øyenbryn. "Johnsen" kom innpå igjen minuttet etter.
Dette var en kamp med mye kriging og dommeren tillot det meste, noe som igjen førte til amper stemning.
Så en flott takling av Vegard Natland, ballen gikk til Morten Nygård som fyrte like utenfor etter 37 minutter.
Nærbø fikk til en bra stikker etter 41 minutter, men Vaulens stopper Bendik Aarstad gjorde en bra defensiv jobb som fikk presset motspilleren i retning hjørneflagget.
Even Sandøy Nærum vant corner for Vaulen etter 43 minutter. Innøvd trekk hvor man kom inn i samla flokk og det var småskummelt da keeper fikk problemer. Vaulen bet seg fast og vant et frispark på 24 meter litt til høyre for mål. John Petter Giljes forsøk var litt for lavt og gikk i mur.
Like etter kontret Nærbø og vant en corner. Den påfølgende serven ble headet like utenfor fra andre stolpe i kampens 44. minutt.
0-0 til pause. Ikke så mange klare sjansene, men intense dueller på en tettpakket bane.
Etter en litt shaky start fikk man justert seg og slapp knapt Nærbø til en sjanse.
Vaulen var uforandret foran andre omgang.
Ørjan Bergum var på farten etter 49 minutter, men hans innlegg ble blokkert til corner. To påfølgende cornere fulgte, men begge var for lange.
Så frispark for Vaulen fra 30 meter ute til venstre. Even Sandøy Nærum løftet inn foran mål hvor Bendik Aarstad kastet seg frem, men stupheadingen fra fem meter gikk meteren utenfor.
Stor trøbbel for Bendik Aarstad da han dro ned en motspiller som siste mann. Dommeren konfererte med linjemann før han viste det røde kortet. Dermed måtte Vaulen spille minst 36 minutter med en mann mindre. Det var ikke så mye å si på den utvisningen.
Jarle Eike, som forøvrig ledet laget alene i Stian Refviks fravær, flyttet spissen Jørgen Helland ned som stopper, samtidig sank Natland ned et hakk slik at man vel spilte 4-4-1 med Mirauskas som enslig spiss.
Det påfølgende Nærbø-frisparket fra 23 meter smalt i tverrlegger og ut!
Fine manøvrer av Morten Nygård som fikk slått inn fra høyre, Vegard Natland møtte foran mål, men satte ballen like utenfor etter 58 minutter.
Så en matchvinnende redning av Endre Lien etter timen. Den livsfarlige spissen Martin Skeie kom seg løs og kom alene mot keeper på 16 meter. Spissen trodde nok at keeper skulle kaste seg ned, men Lien valgte å stå lenge nok til at skuddet gikk i torsoen hans.
Nå fulgte en fase hvor Vaulen skapte svært lite og konsentrerte seg om å forsvare seg. Det var man disiplinerte på og Nærbø slet med å skape noe mot etablert forsvar.
Vi må derfor spole helt til 69 minutter da Nærbø headet en corner over.
Jørgen Helland la så inn en søknad til dagens helt da han reddet et forsøk på strek etter 73 minutter. Puh, den så vi inne!
Erlend Høllen Sjøen ga motoren nye krefter da han kom inn for Even Sandøy Nærum etter 74 minutter.

Nærbø farlig frempå etter 76 minutter, innlegg fra venstre, men to viktige blokkeringer av oransj.
Så en bra jobb av Audrius Mirauskas som skaffet oss frispark til høyre etter 78 minutter. Det ble slått inn i boks, men keeper bokset unna foran Erlend Høllen Sjøen.
Nytt bytte for Vaulen da Felix Alinyoh erstattet Audrius Mirauskas på topp etter 80 minutter.
Frispark til Nærbø etter 81 minutter. Skuddet snek seg forbi muren og spratt ekkelt like foran keeper, men Lien imponerte igjen ved å holde i fast grep.
Vaulen skulle avslutte kampen bra og skapte mer enn Nærbø selv med ti mann.
Først ble det lagt igjen til John Petter Gilje, men skuddet som gikk litt for midt på mål ble holdt i kampens 84. minutt.
Felix Alinyoh var på ferde minuttet etterpå, men hans skudd gikk inn til keeper.
Nytt skudd fra distanse for Vaulen etter 86 minutter da Erlend Høllen Sjøen sendte avgårde en markkryper.
Vi gikk inn i overtiden på stillingen 0-0. Vegard Natland skaffet oss en corner etter 91 minutter. Ballen ble slått inn til Felix Alinyoh som headet utenfor.
Felix Alinyoh leverte så et kjemperaid på høyre etter 93 minutter! Der så vi farten hans. Han fikk slått inn på første stolpe til en møtende Morten Nygård, men unggutten satte utenfor fra fem meter. For en sjanse, men de er ikke lette å få styrt når du kommer i så stor fart.
Kampens siste sjanse tilfalt også Vaulen da et frispark ble lempet inn i boksen i retning Idar Røed Randeberg, men keeper fikk akkurat grep på ballen over hodet på stopperen vårs.
Det ender dermed 0-0 i premieren. Tilskuerne virket å være fornøyd med lagets store innsats med ti mann selv om det ikke akkurat svingte hele tiden.

DAGENS BEACHBOY
En meget kompetent jury kåret John Petter Gilje til dagens spiller. Han vant dermed gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk!
Sterk prestasjon av "Johnsen" som ble hentet opp fra B-laget i vinter, men som faktisk debuterte for A-laget helt tilbake i 2008 før studier!