Sandved - Vaulen
(29.02.08) Vaulen var klart best i medvinden i første omgang og ledet 2-0 etter mål av Alexander Surdal Nilsen og Stian Lima. I andre omgang kom Sandved tilbake og det var likt da Are Meling ga 3-2 12 minutter før slutt.
ÅPNET BALLET: Alli med sitt femte A-lagsmål.
SANDVED
2-3
17 min
Alexander Surdal Nilsen
34 min
Stian Lima
Sandved
46 min
Sandved
65 min
78 min
Are Meling (Jonas Kartevold)
29. februar - Sandnes kunst - Tilsk.: 10 - Vinterserie - Dommer: R Urban (KFUM)
15. Ronny Hauge
Keeper Ørjan Olsen sliter ennå med strekken han pådro seg sist og stod over. Stein-Ivar Andersen, Tore Søraas og Eivind Staurland var også utilgjengelige siden sist. Nye inn var Kenneth Dahle, Stian Falnes og Espen Klette.
Vaulen (4-3-1-2): Anders Bårdsen - Stian Lima, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Refvik - Alexander Surdal Nilsen, Bjarte Rannestad, Kenneth Dahle - Anders Idsø - Daniel Lie, Stian Falnes.
Ruskevær på Sandnes kunstgress og bare de mest besatte supporterne hadde tatt turen. Reservene holdt seg faktisk innendørs for å holde varmen.
I en sterk medvind var Vaulen klart best i første omgang. Skuddene fikk ekstra fart, mens cornerne lett kunne ha blåst inn.
Etter 12 minutter kom Vaulen til en gigantsjanse da Stian Falnes fikk ballen like på innsiden av boksen. Stian prøvde å plassere nede til venstre, keeper reddet og på returen fikk Daniel Lie nesten puttet ballen i goalen.
Sandved var på krigsstien etter 14 minutter med et farlig corner, men Anders Idsø reddet på streken.
Vaulen tok ledelsen etter 17 minutter på et Anders Idsø-corner fra høyre. Espen Klette vant ved andre stolpe og headet ned mot hjørnet, keeper ga retur til Alexander Surdal Nilsen som dunket inn!
Anders Idsø spilte igjennom Bjarte Rannestad etter 33 minutter, på klart hold ble skuddet for løst slik at keeper lett kunne redde. Men et bra trekk og "Barry-sangen" runget over Sandnes stadion. Bjarte har nemlig blitt første spiller på Vaulen som har fått sin egen sang.
Stian Lima brøt igjennom på høyre etter 34 minutter, han raidet seg nedover kanten, skar igjennom to mann før han dunket i nærmeste hjørne! Et nydelig mål av "Big Mac" som plutselig har scoret to mål i det siste etter at det var år siden sist.
Kenneth Dahle fikk seg en stygg smell etter 40 minutter da han og en Sandved- spiller kolliderte. Kenneth vred seg i smerte, men skulle prøve litt til.
I pausen kom Are Meling og Jonas Kartevold inn, ut gikk Kenneth Dahle og Alexander Surdal Nilsen. Are gikk inn som spiss, mens Stian Falnes gikk ned på venstrekanten. Jonas tok en uvant rolle som høyre midtbane.
Sandved sjokkstartet og reduserte etter 28 sekunder av andre omgang. De fikk lett gå nedover venstrekanten, slo inn sentralt hvor en Sandvedspiss enkelt fikk skutt inn fra omlag 16-meter.
Marius Fossmark headet like over på en Anders Idsø-corner etter 48 minutter.
Are Meling ble felt i boksen etter 50 minutter da han var på vei igjennom - straffespark! Den faste straffetaker Are Meling ga Daniel Lie lov til å ta straffen. Daniel tok fart, skjøt mot venstre, men keeper valgte riktig.
Etter 61 minutter kom Tarald Kleppa Øvrebø inn for Daniel Lie på spissen.
Sandvedvingen utlignet etter 65 minutter da man fra høyre fikk skutt over keeper, via tverrlegger og inn.
Nå var været så ufyselig at det var umulig å notere noe. Sandved hadde mye ballen,  men Vaulen var kanskje farligst. Espen Klette var nær et historisk mål på corner.
Etter 76 minutter kom Stian Lima seg alene igjennom mot keeper. Han slakket litt for mye ned på farten og Sandvedforsvaren tok han igjen. Lima måtte dra seg litt mot venstre og da var arbeidsvilkårene heller dårlige slik at ballen gikk rett i fanget på keeper.
Rett etter foretok Vaulen seg to bytter. Stian Lima og Stian Falnes gikk ut. Inn kom Magnus Kartevold og Erik Hildén. Magnus gikk inn på høyrebacken, mens Erik tok plass på en litt uvant venstrekant. Samtidig trakk Anders Idsø seg nå ned i midtbanefireren for å demme mer opp.
Så etter 78 minutter kom Jonas Kartevold ned på høyre, det flate innlegget fant Are Meling i femmeteren som flikket ballen over streken! Dermed 3-2 til Vaulen.
Vaulen livnet mer opp mot slutten og Tarald Kleppa dro seg igjennom, men skuddet med venstrefoten trillet inn.
Mot slutten håpet alle at dommer Ronald Urban snart skulle blåse av i det forferdelige været. Tiden gikk sakte, så endelig slutt!