Beholdt fokus
(28.09.23) Vaulen kunne lett ha mistet fokus her og tenkt på lørdagen. Alt lå til rette for det med Aftenbladet på plass før avspark for å gjøre intervjuer med spillerne om lørdagens kamp.
Man er spiller en meget bra kamp. Spesielt i første omgang skaper man utrolig mye.
Man leder bare 1-0 før to sene mål gir 3-0 som reflekterer kampbildet bedre.

3–0
SK JARL
Lars Berge
36 min

Aleksander Gundersen (str)
82 min
Nicolai Moi Sene
93 min
28. sept – Vaulenbanen Tilsk: 50 – Serie – Dommer: ER Løyning (Eiger)

Forhåndsomtale
Dette blir det 24. seriemøtet mellom naboklubbene.
Jarl var ubeseiret i de første ni seriemøtene, mens Vaulen har vunnet ni av de siste fjorten oppgjørene.
Det er det helt jevnt historisk sett med ni seire til hver av klubbene og fem uavgjorte.
Vaulens største seier har vært 8-0, mens Jarls største seier er 11-1.
Den totalte målforskjellen er 56-59 fordel Jarl.
Seier til Vaulen her og man vil gå forbi dem for første gang i et historisk perspektiv.

Anders Polland Vik fikk skulderen ute av ledd mot FC Show og vil nok være ute en stund, selv om han var raskt tilbake sist det skjedde. Formspilleren Audrius Mirauskas skadet seg for B-laget sist onsdag og ventes ute i et par uker.
Jack Aguera er "hjemme" i England denne uken, mens Pacifique Nahimana og Noah Beisland ikke er involvert i troppen.

En som er med er Jonatan Hebnes, han kan få sitt A-lagscomeback etter en lang pause. Jonatan har matchet seg opp på B-laget etter ferien.

Man roterte noe på laget sist man hadde seriekamp tett opp til en cupkamp. Her blir det vanskelig avveiing for trener Idland. Theodor Gabrielsen er suspendert til lørdag og får nok mye spilletid?

Aleksander Gundersen er forøvrig tilbake fra karantene denne kvelden. Forøvrig er Torbjørn Aabrekk og Theodor Haugen spillerne i faresonen på tre gule.

Det er nok ikke bare "the double" spillerne har i tankene. Noen vil nok også prøve å bli toppscorer. Her er det vidåpent. I serien har Pacifique Nahimana 8 mål, mens Eriel Pires Antonio og Theodor Høksaas Gabrielsen følger tett bak med 7 mål.
Tar man med samtlige kamper i 2023 er det like jevnt. Aleksander Gundersen (99) 11 mål, Aleksander Gundersen (94) 10 mål, Pacifique Nahimana 10 mål, Eriel Pires Antonio 8 mål, Mads Mørland 8 mål og Theodor Gabrielsen 7 mål har alle gode muligheter.

Før de den sjette siste serierunden tok til ledet man med ti poeng, men Tasta har vunnet allerede slik at man er på syv poengs ledelse.

Vinner Vaulen tre kamper til er man uansett sikret opprykk. Da er man oppe i 54 poeng, mens Tasta maksimalt kan ta 53 poeng.

Vaulen har sine svakest rangerte motstandere i sine to kommende kamper (8. og 11. plass), de fire siste kampene er mot topp syv (3., 4., 5. og 7. plass (før runden)).

Tasta har altså allerede vunnet denne runden. I en utrolig kamp mot Hinna 2 lå dem under 3-0 til pause, men vant 4-3 etter en durablelig sluttspurt hvor tidligere Vaulen-spiller Kommedal ble matchvinner på overtid.
Vaulen (4–33): Roy Andre Dyrdal – Theodor Haugen, Aleksander Idland, Lars Berge, Daniel Olsen – Thomas Strand-Grude, Torbjørn Aabrekk, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Amund Belaska, Theodor Gabrielsen.
Kunne Vaulen beholde fokus med all oppstussen før den TV-sendte cupsemien? Før kampen ble Aleksander Idland, Mathias Rønsberg og Aleksander Gundersen intervjuet, mens det ble filmet og tatt bilder av oppvarmingen.
Vaulen stilte faktisk i sine hvite drakter, det kan nok være greit å ha de oransje draktene tørre til lørdag.
Etter å ha tatt seg av alt det formelle kom man i gang med kampen.
Vaulen ville ha straffe for hands etter fire minutter da ballen spratt opp i hånden til en bruntrøye helt på kanten av boksen. Dommeren trakk situasjonen utenfor slik at man måtte nøye seg med frispark.
Ny omdiskutabel situasjon etter fem minutter da Mathias Rønsberg ble lagt i bakken som siste mann. Vaulen ville ha rødt kort, men dommeren nøyde seg med å gi gult kort til Vetle Haug Espevoll.
Torbjørn Aabrekks frispark etter seks minutter ble det gitt retur på og både Thomas Strand-Grude og Mathias Rønsberg var frempå uten å få gevinst.
Ellers var det en hissig stemning fra et litt overtent Jarl som lot det gå utover dommeren som ga Vaulen en rekke frispark.
Vaulen pushet ufortrødent på videre og hadde et par cornere etter ni minutter.
Så skar Theodor Gabrielsen av et utspill på 16-meteren. Ballen gikk i retning Amund Belaska, men han mente å være i offside og ville ikke røre ballen slik at en misfortåelse oppstod mellom han og Gabrielsen.
Man fikk uansett nok et corner og på restene av den skjøt Aleksander Idland fra skrå vinkel, skuddet ble reddet til nytt hjørnespark.
Det hadde vært "end-to-end-stuff" med null pauser mellom. Etter 16 minutter var det Gabrielsen som slo tilbake i felt fra sin venstre, men Mathias Rønsberg skjøt over.
Like etter hadde Gabrielsen et skudd i nettveggen.
Den hektiske innledningen startet og Amund Belaska dro i fra i den venstre kanalen, men skuddet ble reddet etter 18 minutters spill.
Så et supert raid av den stadig imponerende venstrebacken Daniel Olsen. Han skar til slutt inn på tverrs av boksen før skuddet ble reddet til corner med en beinparade.
Etter corneren ble et nytt skudd blokkert, denne gangen fra Strand-Grude.
Så dagens største sjanse etter 22 minutter da Mathias Rønsberg curlet i vei fra 20 meter, ballen snirtet på krysstanga.
Jarl fortsatte å fyre opp fra sidelinja og de var voldsomt aggresive, noe som også resulterte i en del frispark.
Tidligere vaulenspiller Yousif Sajid Al-Mansoori fikk gult kort etter 26 minutter da han hektet Torbjørn Aabrekk.
Jarls keeper fomlet så på et høyt innlegg før Jarl fikk klarert nærmest på strek. Den påfølgende corneren ble headet tilside av Daniel Olsen. Like etter ble Gabrielsen dømt i en offside da han var på vei igjennom.
Tobias Nygård Sætre fikk Jarls tredje gule kort etter 29 minutter da man hentet opp en situasjon fra tidligere.
Nytt skudd fra Vaulen da Theodor Gabrielsen testet keeper.
Vaulen fikk stadig flere trøkker fra Jarl og dommeren måtte nå ta en alvorsprat med bruntrøyene som nærmet seg et rødt kort.
I steden var det Vaulen som fikk det neste gule kortet. Det spørs om ikke Theodor Gabrielsen hevnet noe der da han hogget ned en motspiller etter 34 minutter?
Vaulen fikk så et frispark til høyre for mål etter 36 minutter. Torbjørn Aabrekk løftet inn i boks hvor Aleksander Idland fikk kastet seg frem. Headingen ble reddet av keeper, men Lars Berge var først fremme på returen og satte inn fra en liten meter.
Vaulen bare fortsatte å mate på og hadde et par store sjanser til å doble like etter goalen. Aabrekk fosset så inn på hjørnet av boks, men verken John Petter Gilje eller Amund Belaska snuste den.
Så en akrobatisk hel volley i svevet signert Mathias Rønsberg, hadde den gått inn etter 43 minutter ville det ha vært årets mål.
Amund Belaska ville også score, men traff like utenfor fra 20 meter to minutter før ordinær tid.
Jarl var et ungt lag og Vaulen hadde mer trøkk i luftrommet. Inn i overtiden kjempet man bra på et par dueller på sin ørtende corner.
Theodor Haugen pådro seg en skade like før dommeren blåste av for halvtid.
En overbevisende omgang, men at man bare ledet 1-0 var i underkant med alle sjansene man produserte.
Etter hvilen hadde Aleksander Gundersen erstattet stopper og målscorer Lars Berge på stopperplass.
Vaulen bare fortsatte å skape sjanser, men Gabrielsen ble dømt i offside etter 46 minutter.
Mathias Rønsberg viste så stor fart i boks før ballen ble skuflet unna foran mål etter 48 minutter.
Theodor Gabrielsen lagde et togtut da han tok en tunnell før han fosset videre og slapp ballen perfekt i bakrom til Amund Belaska, men keeper reddet forsøket fra kort hold i kampens 54. minutt.
Jarl fikk så sine tre største sjanser. Først en gavepakke fra keeper Dyrdal hvor Galka upresset brant utenfor fra 16 meter før Dyrdal rettet opp på inntrykket med en fantastisk enhåndsredning etter 55 minutter.
Etter 62 minutter var Jarl frempå igjen da et skudd gikk i innsida av stolpen fra 20 meter etter et nytt balltap.
Thomas Strand-Grude fikk så slått ut til John Petter Gilje som var nær ved å få tuppet inn fra fem meter.
Vaulen foretok et spissbytte etter 65 minutter da Eriel Pires Antonio erstattet Amund Belaska.
Et legg fra Theodor Gabrielsen strøk så utenfor bortre stolpe etter 67 minutter. Vaulen var rett og slett bedre i å spille fotball og fikk to nye cornere rundt 70 minutter.
En volley fra Jarl etter et offensivt kast gikk så like utenfor etter 73 minutter, den ballen var innom en vaulenspiller da det ble dømt corner.
Theodor Gabrielsen skjøt så utenfor på Rønsbergs strøkne krosser etter 74 minutter. En meget stor sjanse det.
Mer Vaulen. Først stusset Antonio Pires vel utenfor etter en corner før Gabrielsen satte like utenfor på Rønsbergs pasning etter 80 minutter.
Mathias Rønsberg hadde holdt seg til hofteområdet og signalisert at han ville ut. Etter 80 minutter ble han erstatte av Nicolai Moi Sene.
Nytt bytte like etter da Sander Bergevik erstattet John Petter Gilje på midten.
Jarl var noe klønete som felte Theodor Gabrielsen på vei bort fra målet. Det betød straffespark som Aleksander Gundersen trillet nede i kroken til 2-0.
Mange trodde det ble 3-0 da Nicolai Moi Sene satte inn i nettet etter 84 minutter, men igjen ble det vinket for offside.
Kampen roet seg noe før Ørjan Bergum kom inn for Haugen etter 91 minutter.
Ved neste stopp kom Jonatan Hebnes inn for sitt A-lagscomeback, ut gikk Aabrekk.
Eriel Pires Antonio hadde startet å kjefte på Nicolai Moi Sene da han ikke fikk et innlegg etter 93 minutter. Moi Sene prøvde nok å slå inn, men ballen skled av fotbladet og gikk inn i korthjørnet til 3-0. Der var keeper helt utspilt.
3-0 seieren var et sterkt resultat da fokuset lett kunne ha vært på lørdag, men det var en proff innstilling.

Dermed bevarte Vaulen sin ti poengsledelse til Tasta som bare vinner dem også, men nå minker det på antall kamper og et opprykk nærmer seg.
Med fem kamper igjen er det jo 15 poeng å spille for.
Tasta kan maks ta 52 poeng. Vaulen har jo allerede 47 poeng slik at man trenger to seire til.

Gjenstående kamper, Vaulen: 5.10 Tjensvoll 20:00, 19.10 MASTRA 20:00, 28.10 Randaberg 2 14:00, 4.11 Vardeneset 2 14:00, 11.11 HINNA 2 14:00.

Gjenstående kamper, Tasta: 2.10 FINNØY 19:30, 19.10 Buøy 20:00, 23.10 JARL 19:30, 4.11 Mastra 14:00, 11.11 VARDENESET 2 14:00.