Da alt så som mørkest ut
(28.09.17) Da Ålgård scoret 3-2 fire minutter på overtid så alt som mørkest ut for Vaulen.
Tiden var knapp og Ole Wick Henriksen skjøt fra avspark, keeper fikk med nød og neppe gitt til corner. Her smeller Vaulen til og Fredrik Stray Tjaum kriger inn 3-3!
Dette kan vise seg å bli et svært viktig poeng i innspurten.
3–3
ÅLGÅRD
Jørgen Helland (Muri)
25 min

41 min
Halldor Broddi Thorsteinsson

45 min
Vikar Valsson
Alexander Surdal Nilsen (Natland)
87 min

94 min
Aslak Ravndal
Fredrik Stray Tjaum (Selås)
95 min

28. sept – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: SA Johannessen (Hidra)

31. Jean André Gjelsten

Anders Mæhle har nå gått i militæret og er ikke ventet å spille mer for Vaulen denne sesongen. Audrius Mirauskas stod over med karantene igjen, mens det var forfall fra Daniel Vatland (jobb) og Anders Dale (skadd).
Vaulen (3–52): Endre Lien Sveinung Selås, Fredrik Stray Tjaum, Kristoffer Muri Sivert Erland, Sander Oaland, Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Vegard Natland – Jørgen Helland, Daniel Lie.
Vaulen i ny formasjon. 3-5-2 hvor energiske Erland og Natland tok bredden. Ole Wick Henriksen lå i en ny fri rolle bak spissene Helland og Lie.
Det var mye Ålgård i starten. Tidligere eliteseriespiller Ezekiel Bala hadde blant annet et skuddforsøk etter corner som ble blokkert av Surdal Nilsen etter 6 minutter.
Selv om bortelaget dominerte så slet dem med å skape de største sjansene. Vaulens første tilløp til en sjanse kom etter kvarteret da Jørgen Hellands skudd gikk via Benjamin Ravndal og i en høy bue mot mål, men keeper Kenneth Espedal hadde noenlunde kontroll.
Så mot spillets gang tok Vaulen ledelsen etter 25 minutter. Man vant et offensivt innkast på venstre. Kristoffer Muri kastet ned i kanalen hvor Jørgen Helland på halvvolley prikket ballen inn via tverrlegger fra skrå vinkel!
Kampens første diskutable situasjon kom da Benjamin Ravndal løp inn i bakbeina på Vegard Natland, som gikk ned på 16,6 meter. Vi stod rett bak målet og det virket som en klar dødball og rødt kort til Ålgård, men dommeren lot spillet gå videre til store protester!
Da også Ole Wick Henriksen fikk et tvilsomt gult kort etter 31 minutter var haraballet i gang.
Nå var det kuling i kastene og Vaulen slet faktisk med å få ut ballen. Bortelaget hadde da også noen skumle krosser fra siden ut at dem kom til avslutninger.
Zabi Habibullah fikk så en gedigen sjanse, men fra en meter tråkket han vel nærmest på ballen i avslutningsøyeblikket.
Ålgård utlignet til 1-1 ved Halldor Broddi Thorsteinsson etter 41 minutter. Etter massivt press kom den forløsende pasningen til Thorsteinsson som sendte ballen forbi keeper og i mål.
Vår keeper Endre Lien vartet så opp med en flott enhåndsredning på Ezekiel Balas heading fra fem meter, ballen gikk via tverrlegger til corner. Her ble ballen slått inn til Vikar Valsson som headet inn 1-2 på overtid!
Vaulen tok avspark før dommeren blåste for pause.

Ålgård kunne ha punktert etter 48 minutter da Espen Nygaard dunket et skudd i høyre stolpe og ut, samme mann var på ferde like etter da et han bredsidet rett på keeper fra 16 meter. Nok en sjanse for Nygaard da han etter et corner skjøt via bakken og utenfor etter 53 minutter.
Vaulen virket litt stillestående offensivt og Ålgård fortsatte å dominere kampen tross motvind.
Etter 53 minutter fikk Alexander Surdal Nilsen gult kort for munnbruk mot dommeren.
Alle trodde Vaulen hadde utlignet til 2-2 ved Daniel Lie etter 59 minutter. Et innøvd frispark ble slått til Daniel som vakkert headet inn, men linjemannen vinket for offside. Igjen forstod Vaulen lite av dommerstanden.
Målet ildnet iallefall opp Vaulen som trøkket mer på.
Ålgårds Espen Nygaard fikk gult kort etter 62 minutter da han løp inn i keeper Endre Lien. Vår keeper fikk en solid trøkk i skulderen og ble kjørt avgårde til legevakten.
Etter å ha fått gjort seg klar kom debutant Trond Røed inn etter 64 minutter.
Røed har erfaring fra Tjensvoll tidligere og er vår backup keeper da Eric Ordaz som kjent ødela hånden i Frøyland-kampen.
Vaulen stod høyere med forsvaret og pushet på. Jørgen Helland hadde blant annet et innlegg som ble fanget av keeper etter 72 minutter.
Ole Wick Henriksen på sin side hadde et flatt skudd drøye meteren utenfor etter 75 minutter.
Kristian Gaard kom inn for Muri i et rent bytte etter 77 minutter.
Symptomatisk for kampen fikk Ålgård frisparket etter at Jørgen Helland hadde blitt dratt ned på hjørnet av boksen.
Mer grunn til å klage etter 84 minutter da Alexander Surdal Nilsen skjøt i hånda på motspiller som stod på 18 meter, men igjen fikk Vaulen nada.
Dobbelbytte av Vaulen da Chris André Mannes og John Herman Ås erstattet Erland og Helland etter 84 minutter.
Vaulen utlignet så til 2-2 etter 87 minutter. Igjen kom målet etter en dødball. Ballen spratt diagonalt over til Vegard Natland ute på venstre. Hans skudd ble et innlegg for Alexander Surdal Nilsen som fra seks meter kriget inn ballen!
Fem minutter ble lagt til og nå hadde Vaulen blod på tann!
Man skulle derimot ikke kimse av Ålgård, etter 90 minutter vartet nemlig Trond Røed opp med en superb redning på Aslak Ravndals forsøk. Ålgårds twitterkonto mente det var en "De Gea"-redning.
Ålgård hadde så en ettersleng på Natland. Vaulen fikk ikke frispark, men Bala sparket ballen ut over sidelinjen slik at vi fikk byttet inn Stian Lima etter 93 minutter.
Så fire minutter på overtid ble Espen Nygaard stukket gjennom. Han la ballen forbi keeper til Aslak Ravndal som fikk en enkel jobb til 2-3.
Igjen var Vaulen svært uenige. De så mot linjemannen og ville nok ha en offside der. Fredrik Stray Tjaum fikk gult kort for protester.
Direkte fra avspark skjøt Ole Wick Henriksen en frekkis som var nær ved å krype inn i topphjørnet. Isteden ble det corner fra høyre. Sveinung Selås vant duellen og ballen falt ned til Fredrik Stray Tjaum som lempet ballen over streken til 3-3!
Deilig poeng av Vaulen spesielt med tanke på de avgjørende dommeravgjørelsene som gikk dem i mot. Neste oppgave er borte mot Åkra lørdag om en uke.

PS: Endre Lien ble kraftig forslått og ble kjørt til legevakten under kampen, nå viser det seg at han ikke vil være ute lenge.
"Det var ikke brukket og ikke ute av ledd, så ikke alvorlig heldigvis, men vondt gjør det," forteller Endre Lien, som ble løpt ned av en Ålgård-spiller da han tok ballen.