Knepent tap
(28.08.10) Vaulen tapte 4-3 etter mål av Meling (2) og Jelsa.
Klepp var kanskje best, men Vaulengutta var sure etter kampen for å ha sluppet inn billige mål.
Seks av åtte tap denne sesongen har vært med ett fattig mål!
OVERSKUDD: Are Meling var tilbake etter skade og kvitterte med to fulltreffere!
KLEPP
4–3
Daniel Tu Storhaug (Stokka)
20 min
29 min
Are Meling (Søndenå)
Roy Heggelund (Larsen)
33 min
Eirik Stokka
79 min
80 min
Are Meling (Berntsen)
83 min
Henrik Jelsa (Hauge)
Lars Johan Austli
83 min
28. august – Klepp stadion Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: K I Hansen (Viking)
28. Espen Nilsen Gjøsund
Vaulen slet med mange forfall. Jarle Eike, Stian Lima, Magne Christiansen og David Møller var bortreist. Eivind Staurland og Kristoffer D. Johannessen opptatt med jobb.
Erik Hildén, Anders Idsø, Stian Falnes og Christer Husvæg var skadd, mens Christian Lyse fortsatt var syk.
Vaulen (4–4–1–1): Ørjan Olsen – Magnus Kartevold, Daniel Vatland, Marius Fossmark, Eirik Mæland – Øystein Berge Gjellestad, Stein-Ivar Andersen, Anders Dale, Petter Søndenå – Henrik Jelsa – Are Meling.
Grunnet alle forfallene var det et ganske så nykomponert lag Endre Tangen hadde nominert. Man hadde børstet støv av Stein-Ivar Andersen som gikk inn på sentral midtbane sammen med Anders Dale.
INSTRUKSER: Kapteinene Marius Fossmark og Lars Johan Austli hilser på dommer Karl Ivar Hansen fra Viking.
Det hadde regnet like før kampen og banen var sleip, men veldig god.
Klepp tok kommandoen fra start og etter fire minutter ruset keeper Ørjan Olsen ut og fikk kastet seg inn foran føttene på Klepps Ronny S Egelandsdal, som var spilt gjennom.
VÅKEN: Ørjan fanger ballen før Ronny S Egelandsdal.
Anders Dale slo en god ball ut mot Henrik Jelsa på venstre etter åtte minutter, legget hans hadde retning mot Øystein Berge Gjellestad, men ble slått ut til corner. Petter Søndenås corner fra høyre fant Marius Fossmark som headet en drøy meter tilside for venstre stolpe. Kapteinen tok seg til hodet i fortvilelse.
Det ble avbrudd i spillet etter ni minutter da Klepps Veljko Manojluvic hinket av.
Han ble erstattet av Anders Larsen etter 14 minutter.
Klepp pøset på og kom til en del cornere. Etter 16 minutter fikk dem et mål annulert for offside.
NYTT PAR: Daniel Vatland dannet stopperpar med Marius Fossmark.
Eirik Stokka serverte Roy Heggelund etter 17 minutter, men Magnus Kartevold fikk blokkert skuddet til corner.
Vaulen slet med å holde på ballen og det var ikke ufortjent at Klepp tok ledelsen etter 20 minutter. Etter konstant trøkk fikk dem lagt inn fra høyre ved Eirik Stokka, Daniel Tu Storhaug møtte og satte lavt og kontant inn fra fem meter.
Vaulen slet faktisk med å spille seg over midten i perioden som fulgte. Man kom dog til en halvsjanse etter 27 minutter da Marius Fossmark brøt og slo opp til Eirik Mæland, han vendte spillet mot Øystein Berge Gjellestad som skjøt over.
Vaulen utlignet etter 29 minutter. En lang ball ble slått opp mot venstre hvor Petter Søndenå headet på tverrs til Are Meling som førte en del meter før han fikk klokkerent treff og 1-1! Skuddet fra 20 meter var ikke så velplassert, men så hardt at keeper ikke maktet å stoppe det.

NETTET: Are Meling var tilbake fra skade og viste storspill. Målet hans var en perle!
Vaulen var baktunge og en klarering gikk i bakbeina på en oransj og tilbake i feltet. Plutselig var en grønn alene med keeper, før Magnus Kartevold kom susende inn og fikk gitt til corner. Det påfølgende corneret fra høyre signert Anders Larsen fant hodet til Roy Heggelund som umarkert fikk heade inn fra syv meter. Vaulenspillerne stod i veien for hverandre der og kom ikke ut i situasjonen.
Vaulen fikk så to påfølgende cornere. Den første fra Petter Søndenå ble headet unna på andre stolpe. Neste forsøk fra samme mann fant Anders Dale som headet inn til keeper.
VARSKU HER: Anders Dale skyter!
Så var det to kjappe cornere til Klepp etter 37 og 39 minutter, men Vaulen slapp unna skrekken tross til tider kaos.
Opp mot pause hadde Vaulen en god periode, det vil si at man kom over midten og fikk trillet litt. Henrik Jelsa kom plutselig fri og drev ut mot venstre hjørne av feltet etter 42 mintuter. Keeper kastet seg inn foran, men fikk ikke tak i ballen. Henna fortsatte å løpe, men kunne nok ha lagt seg der for han ble hindret. Det hele endte med et corner som Petter Søndenå slo inn fra venstre, men keeper fanget.
Are Meling skaffet så Vaulen frispark på 28 meter ute til venstre etter 45 minutter. Frisparket fra Petter Søndenå gikk til keeper som satte i gang en kjapp kontring. Plutselig kom de grønne fire mot tre. Ballen ble slått inn og konvertert i mål, men linjemann Kim André Refvik vinket av for offside nok en gang.
SLAPP MED SKREKKEN: Klepp hadde to mål annulert for offside mot Daniel Vatland og Co.
FINN EN FEIL: Jarls trener Svein Øksnevad var ute å spionerte før mandagens kamp i Rogalandscupen og la ikke skjul på at han var der.
Tross oppildning i pausen var det Klepp som fortsatte i samme spor. Først et frispark fra 24 meter som gikk i muren etter 46 minutter, før corneret gled skummelt gjennom feltet.
Marius Fossmark prøvde så å heade tilbake til keeper, men det endte i corner. Anders Larsen slo inn fra hjørnet og keeper Ørjan Olsen fistet ballen i egen tverrlegger og ut til nok en corner!
Så var det oppspill på Lars Johan Austli som fikk stå fri på 20 meter, men skuddet gikk rett på keeper.
Vaulen kom til en kvartsjanse da Øystein Berge Gjellestad lurte av sin oppasser på høyre og slo inn etter 49 minutter, ballen gikk like foran Are Meling.
Henrik Jelsa stjal så ballen fra Klepps venstreback som skled, men flere grønne kom til unnsetning da han prøvde å skjære innover etter 51 minutter.
Lars Johan Austlis skudd etter 52 minutter gikk via Daniel Vatland til corner. Igjen ble pulsen vel høy på sidelinjen da serven gikk gjennom hele feltet!
Det var corner-bonanza på Klepp stadion nå. For etter 54 minutter var Klepp igjen på ferde, denne gangen gikk headingen fra Thorarinn Kristjansson i bakhodet til Anders Dale.
MYE LØPING FOR GAMLE MENN: En jagende Steini fyller 35 år neste måned, hans kollega Dale fyller 36 år.
Ronny S Egelandsdal headet et innlegg etter 58 minutter i bue mot mål hvor det oppstod en duell, men dommeren blåste for angrep på keeper.
Da Magnus Kartevold stusset ballen ut til nok et corner kunne speaker opplyse om at dette var Klepps 14. corner, som nok forteller en del om kampens forløp.
Det var altså en kamp med mange dødballer og en del rotete forsvarsspill. Begge målene hadde kommet etter uoppmerksomhet. Nå virket det ikke som om Vaulen kunne svare, selv om man bare var et mål bak.
Daniel Tu Storhaug ble spilt gjennom etter 64 minutter, men keeper Olsen var våken ute på 20 meter og fikk beinet ballen ut til kast.
Anders Dale fikk frispark på midtstreken etter 65 minutter. Stein-Ivar Andersen slo høyt opp og ballen ble halvklarert ut til Are Meling, men skuddet fra 20 meter gikk inn til keeper.
Like etter hadde Eirik Mæland et horribelt tilbakespill mot keeper som Daniel Tu Storhaug snappet opp, men Daniel Vatland kom til og fikk avverget i siste liten.
Henrik Jelsa fikk så avsluttet like utenfor venstre stolpe etter at Øystein Berge Gjellestad la inn fra høyre etter 68 minutter. Der var man nær!
GJELLÅ: Når Øystein Berge Gjellestad kom til innlegg ble det alltid farlig!
Vaulen laget frispark i farlig posisjon etter 69 minutter. Samtidig ble en Klepp-spiller skadet og måtte halte ut. I mellomtiden byttet Vaulen inn Sven Ole Høvring for Stein-Ivar Andersen på sentral midtbane.
RINGEVIKAREN VAR IKKE RING: Mer enn godkjent innsats av Stein-Ivar Andersen, men han hadde ikke nok pust til mer enn 70 minutter.
Frisparket Klepp hadde gikk forøvrig i muren.
Klepps hete potet Roy Heggelund fikk tilsnakk fra dommeren etter 72 minutter da han hisset seg opp etter å ha fått en takling av Henrik Jelsa.
Anders Dale ble så liggende etter en duell og måtte av for behandling etter 74 minutter. Petter Søndenås frispark endte i en kontring hvor Jan Tore Lende Fadnes' kross ble headet over av Ronny S Egelandsdal.
Anders Dale kom så innpå igjen før Vaulen foretok et dobbelbytte. Fredrik Berntsen kom inn for Øystein Berge Gjellestad, mens Ronny Hauge kom inn for Petter Søndenå. Dermed la man nærmest om til tre spisser.
TAKTIKKMØTE: Trener Endre Tangen med instrukser til kaptein Marius Fossmark.
Fredrik Berntsen presenterte seg umiddelbart og fikk kriget til seg et corner. Henrik Jelsas corner ble headet unna.
Sven Ole Høvring felte Thorarinn Kristjansson på 20 meter etter 78 minutter. Eirik Stokkas frispark gikk inn nede til høyre bak Ørjan Olsen som fikk fingertuppene på ballen.
Vaulen svarte da Henrik Jelsa mottok ballen ute på høyre, hans innlegg ble stusset videre av Fredrik Berntsen til Are Meling som headet inn borte ved venstre stolpe. Dermed ny spenning i kampen med 3-2.
Klepp var nær ved å punktere kampen etter 82 minutter da Lars Johan Austli skjøt på innsiden av høyre kryss og på tverrs av mål fra 20 meter.
Kampen var åpen og det var Hawaii. Vaulen hadde fått mye større BMI etter sine to bytter.
Vaulen utlignet etter 83 minutter da Ronny Hauge dro av en mann på venste og la en perfekt ball over feltet til Henrik Jelsa som stupheadet inn til venstre i målet.
Nå var det galehus for direkte fra avspark tok Klepp på ny føringen. Misforståelse mellom stopper og keeper ga Lars Johan Austli en gratis sjanse og ballen bare trillet over streken til 4-3.
Det var som å få en knytteneve i magen for Vaulen som sank i sammen. Etter 86 minutter var Klepp nær da Dag Håvar Tveit Fossen skjøt i nettveggen.
Like etter fikk Ronny Hauge gult kort for en takling.
Klepp kom nær igjen etter 91 minutter på et av sine ørten cornere. Man hadde vel tre-fire muligheter til å score. Olsen hadde en benparade, ballen gikk i tverrleggeren og skudd ble blokkert!
Tre minutter ble lagt til, men Vaulen maktet ikke å skape noe trøkk fremover. Slik at det ble tap 4-3.
REISER SNART: Magnus Kartevold spilte en av sine sister kamper før han reiser til Polen for legestudier.