Tapte jevn kamp
(28.05.18) Jevnspilt mellom Varhaug og Vaulen uten så mange store sjanser for noen av lagene. Dermed ble det en første-målet-vinner-kamp hvor Varhaug tok 3 poeng etter en scoring i det 72. minutt.
Vaulen må opp med hodet da det er ny kamp allerede på torsdag hjemme mot Nærbø.

VARHAUG
1–0
Rolf Auestad
72 min

28. mai – Varhaug kunst Tilskuere: 150 – Serie – Dommer: S Paulsen (Austrått)

12. Endre Lien

Even Sandøy Nærum (suspensjon) og Oskar Moe (arm) stod over.
Sivert Erland (kragebein), Chris André Mannes (kne), Morten Nygård (kyssesyke) og Audrius Mirauskas (lår) var ennå ute.
Anders Mæhle (rygg) og Sander Oaland (kne) var klare igjen, mens Daniel Lie, Kristian Gaard og Daniel Vatland var tilbake fra forfall sist.
Jørgen Helland fikk positive signaler fra naprapaten og ble lagt til i troppen på kampdagen.
Alexander Surdal Nilsen planlegger et comeback, men har vært på bryllupsreise de siste ukene.
Skotten
Paul O'Neill er nå omsider spilleklar for Vaulen, men vil spille for B-laget fremover grunnet jobbsituasjonen.

Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz – Idar Røed Randeberg, Daniel Vatland, Kristian Gaard, Vegard Natland – Ceu Lian Khar, Erlend Høllen Sjøen, Fredrik Stray Tjaum, Ole Wick Henriksen – Daniel Lie – Sisco Mick.
Vaulen prøvde å gjenskape suksessen fra Ålgård-kampen med Gaard og Vatland på stopperplass slik at Tjaum ble flyttet opp på midten. Ellers var spillerne der man er vante med å se dem.
Vaulen var uredde fra start med høyt press slik at Varhaug ble noe stresset.
En del tung skyts hos Vaulen i dag som var en bonus på dødballer.
Kampens første halvsjanse tilfalt Vaulen da et frispark fra Ole Wick Henriksen gikk gjennom boksen, men verken Kristian Gaard eller Idar Røed Randeberg fikk styrt ballen mellom stengene.
Vegard Natland hadde en god kamp i dag. Etter 10 minutter fikk han slått inn til Daniel Lie som styrte ballen mot første stolpe, men der var Varhaugs veterankeeper kjapt nede.
Fredrik Stray Tjaum fóret så Ceu Lian Khar som kom alene mot keeper, men den 41 år gamle keeperen slo seg selv ut i stjerne og fikk reddet.
Varhaug kom litt bedre med etter hvert. De hadde blant annet en corner, samt at Narve Bø hadde dagens hardeste skudd som smalt i håndballhallen bak målet.
Vaulens Ole Wick Henriksen fikk tilsnakk for en ettersleng etter 20 minutter, der var han nok heldig som ikke fikk gult kort.
Jakob Lye Skretting hadde blitt pakket godt inn av Vegard Natland, men etter 28 minutter fikk han slått en nærmest umulig ball inn foran mål fra kort hold. Heldigvis for oss var det ingen foran kassa.
Vaulen hadde igjen en del av spillet her da vi nærmer oss halvtimen.
Daniel Vatland fikk så gult kort da dommeren trakk tilbake en episode han hadde gitt fordel på. Dette var Daniels tredje gule kort slik at han nå er i faresonen.
Rundt 33 minutter nå og Varhaug hadde to kjappe cornere. På det siste forsøket fikk Ivar Løge headet mot mål, men ballen gikk inn til keeper Eric Ordaz.
Varhaugs keeper kom så på halvdistanse da Ole Wick Henriksen så sitt snitt å fyre av på direkten, men ballen brakk over tverrlegger og ut i det 36. minutt.
Så et flott oppspill på Sisco Mick som la igjen til Kristian Gaard, men skuddet i det 41. minutt gikk like over.
Motsatt parrerte Eric Ordaz et skudd fra Ovar Undheim Høyland over til corner etter 43 minutter.
Inn i tillegstiden nå og Varhaugs Narve Bø kom i dommerens bok.
Man gikk til pause på stillingen 0-0 som var helt greit etter en jevn omgang.
Litt kaotisk pause for Vaulen. Sisco Mick ville selv ut da han følte han var tom for krefter, mens Erlend Høllen Sjøen slet med kneet. Samtidig slo innbytter Sander Oaland opp skaden i kneet under pausens oppvarming.
Man nøyde seg foreløpig med et bytte da Jørgen Helland kom inn for Sisco Mick.
Vegard Natland leverte et supert raid da han kom ned linja, innlegget ble slått unna av keeperen som lå og svømte på femmeterstreken.
Fredrik Stray Tjaum trillet så gjennom Daniel Lie på vei igjennom. Han ble felt på 20 meter i farlig posisjon. Vaulen ville ha rødt kort for forseelsen, men dommeren ga ingenting.
Ceu Lian Khars forsøk etter 52 minutter gikk mot keeperhjørnet, dermed lett match.
Vaulen hanglet litt her nå. Keeper Eric Ordaz måtte ruse ut etter 55 minutter og taklet motspilleren med beina.
Presisjonen i det siste trekket manglet liksom for Vaulen, som etter 56 minutter da et raskt tatt frispark i retning Daniel Lie ble headet unna.
Ny flott forsering av Vegard Natland som fikk til et godt innlegg, men ingen spillere luktet serven inne i boksen.
Ikke over for Vaulen da man holdt trykket oppe. Ole Wick Henriksen skjøt halvmeteren utenfor.
Dette var en god periode for Vaulen, men alle småskadene bekymret. Kristian Gaard haltet etter en trøkk, mens Erlend Høllen Sjøen spilte på overtid.
Ceu Lian Khar fikk driblet seg til linja etter 66 minutter, ballen gikk inn via Jørgen Helland og til utspill fra mål.
Ceu og Ole hadde forøvrig byttet side noe dem kunne gjøre internt av trenerne.
Vaulen pushet på for seier og etter 68 minutter headet Idar Røed Randeberg et corner fra Ole Wick Henriksen utenfor.
I steden var det Varhaug som tok ledelsen etter 72 minutter. Man fikk ikke fulgt et løp fra midtbanen. Plutselig var det en mann fri foran mål. Første forsøk ble blokkert, men ballen kom inn igjen foran mål og denne gangen dundret mann inn ved Rolf Auestad.
Thomas Surdal Arnesen erstattet Ole Wick Henriksen etter 72 minutter
Nytt bytte fulgte etter 75 minutter da backen Gabriel Økland Retallack kom inn for Høllen Sjøen. Det betød at Idar Røed Randeberg ble flyttet opp som defensiv midtbane.
Daniel Lie skjøt så utenfor da han ble spilt fri etter 76 minutter, men linjemann hadde vinket av for offside.
Nytt frisparkforsøk for Vaulen fra godt hold i det 78. minutt, men denne gangen ble forsøket fra Ceu Lian Khar alt for løst.
Linjemann tilkallet så hoveddommeren og Jakob Lye Skretting som hadde blitt byttet av fikk gult kort selv om han stod på treningsbanen bak innbytterbenkene.
Fredrik Stray Tjaum slo på ny gjennom Ceu Lian Khar, en kjempestor sjanse, men keeperen stod oppe slik at skuddforsøket gikk i overkroppen på han.
Daniel Lie var så på vei igjennom, men fintet seg tilside for keeper og langt ut på siden. Han slo kjapt inn foran kassen, men der var keeperen igjen.
Seks minutter igjen nå og stopper Gaard ble flyttet opp som spiss slik at man spilte med tre mann bak.
Ceu Lian Khar slo tilbake til Vegard Natland som løftet inn i boks etter 86 minutter, men Daniel Lie headet utenfor.
Vaulen hadde to nye frisparkforsøk uten sluttprodukt opp mot full tid.
Ovar Undheim Høyland fikk gult kort etter 90 minutter.
Jørgen Helland hadde så en heading i bue og inn til keeper etter at Natland hadde slått inn fra venstre.
To minutter på overtid nå og både Daniel Lie og Gabriel Økland Retallack kom nær på Ceu Lian Khars innlegg.
Thomas Sletten kunne ha doblet Varhaugs ledelsen etter 93 minutter, men vår keeper Ordaz leverte en god redning.
Siste sjanse for Vaulen da et innlegg fant Daniel Lie i boksen, men han fikk ikke kroppen bak skuddet som trillet inn til keeper.
Dermed ender det med vårt andre strake tap.
Vaulen er noe ujevne, men på vårt beste kan vi slå hvem som helst i denne puljen. Vi kan dessverre også tape for alle.