(28.04.08) Vaulen fant ikke rytmen offensivt mot Ålgård 2 og tapte 2-1.
UNDER PARI: Vaulen må heve seg mange hakk mot Brodd på onsdag.
Oddbjørn Sivertsen
64 min
90 min
Anders Idsø
28. april - Ålgård stadion - Tilsk.: 15 - Serie - Dommer: Andres Krogedal (Ganddal)
15. Erik Hildén
Siden sist var Tore Søraas, Erik Hildén og Bjarte Rannestad ute av startoppstillingen. Inn kom Stein-Ivar Andersen, Stian Lima og Daniel Lie.
Magne Christiansen lå litt foran de andre på midtbanen i Vaulens 4-5-1 formasjon.
Vaulen hadde vunnet og tapt annen hver kamp de siste syv før denne og skulle etter statistikken vinne...
Vaulen (4-5-1): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Jarle Eike, Magne Christiansen, Anders Idsø, Daniel Lie - Are Meling.
Ålgård (4-4-2): 1. Stein Morten Hansen, Erlend H. Thorsen, Christer Reinertsen, Atle Lie, Atle Thunshelle, Oddbjørn Sivertsen, Karl I. Aksnes (Ørjan Bøen 63), Andreas Ravndal, Sven Nøse (Franz Wold fra 61), Jarle Tveit, Patrick Short (Espen Haugstad fra 70).
Gult kort: Karl I. Aksnes (57).
Vaulen startet friskt da Magne Christiansen kom til en stor sjanse etter tre minutter. Et høyt og langt frispark fra Marius Fossmark ble smått inn, ballen ble slått ut til Anders Idsø som headet igjennom Magne på høyresiden av boksen. På klart skuddhold prøvde Manna å plassere nede i lengste, men ballen kom for tett på keeper som reddet.
Så dødde kampen hen til de grader. Banen var våt og det var vanskelig å beregne stussen slik at det ble mye feilpasninger. Man kunne ha reddet seg i land på innsatsen, men det var lite guts å spore.
Problemene oppstod når man gikk fremover. Man slo mye langt, men maktet ikke å fylle på slik at Are ble ensom og forlatt på topp.
Det skal sies at Ålgård heller ikke var allverden og det hele var ganske søvndyssende. Vaulen prøvde å øke presshøyden ti minutter før sidebytte og etter 44 minutter fikk Vaulen kampens første corner!
Etter 53 minutter fikk Ålgård straffespark. Ballen ble skuflet inn fra høyre og Espen Klette reddet på streken rett foran en Ålgårdspiller i ubalanse som falt. Dommeren mente Klette hadde dratt motspilleren i trøyen, Vaulenspillerne mente at det hele var tvert i mot og at det faktisk var Ålgårdspilleren som dro i trøyen til Klette da han falt. Dømt er dømt og Jarle Tveit satte straffesparket sikkert til venstre.
Etter 56 minutter kastet Ålgård inn fra høyre og inn i boksen til Jarle Tveit som tverrvendte, men Ørjan Olsen i mål reddet.
Like etter fikk Karl I. Aksnes gult kort da han ga Magne Christiansen et luftig svev etter en takling. Anders Idsøs frispark fra drøye 25 meter hadde retning mot høyre hjørne, men ble reddet av Stein Morten Hansen.
Sisuen manglet og etter 64 minutter skulle det bli 2-0. En hårreisende pasning i eget forsvar førte til at Oddbjørn Sivertsen brøt på 25 meter, han forserte mot seksten før han med vensterbeinet lekkert la ballen nede i kroken til høyre for keeper.
Bjarte Rannestad erstattet så Alexander Surdal Nilsen i det Vaulen gikk om til 4-4-2 med Daniel Lie skjøvet opp på topp.
Ørjan Bøen testet skuddfoten etter 67 minutter og fikk til en suser fra 20 meter som Ørjan Olsen fikk fistet over tverrlegger til corner. Oddbjørn Sivertsens corner fra venstre ble stusset videre og gikk i lengste stolpe og ut.
Plutselig startet Vaulen å trø til litt, men var det for sent?
En presis ball fra Stian Lima etter 73 minutter fant Bjarte Rannestad på venstre, han la tilbake til Anders Idsø som løftet inn til Are Meling. Are fikk ikke kraft på hodestøtet og ballen dalte inn i armene til keeper.
Anders Idsø ble felt på 25 meter etter 80 minutter. Andi tok frisparket selv, med strak vrist fikk han virkelig fart på skuddet som strøk utsiden av høyre stolpe.
Med alle de mørke skyene var det brukbart mørkt på Ålgård stadion nå. Etter 84 minutter kom David Møller inn for Jarle Eike da man la om til 4-3-3 med David som venstre spiss.
Bjarte Rannestad fikk gult kort etter 85 minutter for en såkalt professional foul.
Magne Christiansens skudd etter 87 minutter ble en pasning til Are Meling i feltet, han vendte om og skjøt et par meter utenfor.
Like etter løftet Stein-Ivar Andersen over, legget ble halvklarert like foran en jagende Daniel Lie og havnet ut til Anders Idsø som skjøt hardt nede mot venstre. Keeper fikk problemer med å holde, men fikk rodd seg i land.
Et kort og kjapt frispark sekunder på overtid ble gitt til Anders Idsø som la an slegga fra 30 meter, ballen endret retning i en Ålgårdspiller og fant veien inn i det høyre hjørnet.
To minutter ble lagt til og Vaulen kastet frem det meste uten at man klarte å sette keeperen under prøve.
DAGENS BEACHBOY: Vaulens sprekeste i dag var nok oppmann Haisen som syklet frem og tilbake i det sure og våte været! Her fra fjorårets sykkeltur til Egersund.