Kjempet seg tilbake med 10 mann
(28.04.06) Vaulen spilte over en omgang med 10 mann, lå under 2-0 med en halv omgang igjen. Da er det mer enn godkjent med 2-2 mot et heller svakt Avaldsnes.
I SISTE LITEN: Fornøyd Ole Søyland etter at Vaulen utlignet minuttet før slutt med sine 10 mann.
AVALDSNES
2-2
Alf Trygve Velde (straffe)
41 min
Ferdinand Krohn Haaland (Bøe)
61 min
69 min
Stein-Ivar Andersen (Thomas Idsø)
89 min
Christian Lyse (Robert Hovland)
28. april - Tilsk.: 50 - Serie - Dommer: Trond-Egil Hansen (Bærum) - Sjanser: 4-7
23. Christophe Dagsland <- 45 minutter
19. Tom Stian Sunde <- 62 minutter (-> 67 min)
16. Alexander Landsnes -> 45 minutter
90
25. Christian Lyse -> 62 minutter
4. Thomas Nyland
Eivind Staurland var i Nordsjøen, Tom Arne Bø Pedersen har brukket et bein i ankelen, Ronny Hauge var opptatt med jobb, mens Anders Dale reiser til Syden i morgentimene lørdag.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Sverre Gjuvsland, Stian Refvik - Andreas Fløgstad, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Idsø - Christophe Dagsland, Tom Stian Sunde.
KJEMPE FORHOLD: Det strålende anlegget til Avaldsnes med gressbaner, kunstgress, ballbinger og klubbhus i ypperste klasse!
Strålende sol og en herlig gressbane var rammen for kampen.
Avaldsnes som gikk ut i 4-4-2 formasjon lå dypt fra start og satset på kontringer og dødballer.
Vaulen var det førende laget fra avspark, men så mange klare sjanser foran mål kom man ikke til. Kampens første sjanse stod Tom Stian Sunde for etter 7 minutter, Tommy fikk ballen fra Anders Idsø inne i feltet, men skuddet på helvolley gikk drøye meteren tilside for mål.
Vaulen hadde også en rekke cornere i starten, men presisjonen var så som så. Muligens uvante sko og sidevind må ta skylden for det?
Etter 12 minutter slo Thomas Idsø en flott ball over til høyre hvor Magne Christiansen tok med seg ballen på kassen, men skuddet gikk via en AIL-spiller og ut. Pussig nok fikk ikke Vaulen corner på den!
Så kom en periode med mye frem og tilbake og lite vakkert spill.
Magne fikk seg så to smeller i nesen på under ett minutt og måtte ut og stoppe en neseblødning etter 24 minutter, men kom kjapt inn igjen. Mens Manna var ute og fikk behandling noterte man en halvsjanse for Vaulen da keeper var ute og syklet på et corner fra Anders Idsø.
DAGENS NØTT: Hvor er ballen og hvilken bokstav prøver den ene Avaldsnes-spilleren å forme?
Etter 32 minutter mente mange at Vaulen burde ha fått tilkjent en scoring, men linjemannen var ikke enig i at ballen var helt over streken. Sjansen kom etter at Robert Hovland la ut til Anders Idsø, men en Avaldsnesforsvarer fikk ut en lang tå og reddet på streken?
LINJEMANNEN: Den blide ass. dommer, Arne Tveit Katla, med flagget sitt.
Nå var Vaulen i en fin periode og et mål lå i luften. Thomas Idsø slo inn corner fra venste mot andre stolpe, Robert headet ballen mot det motsatte krysset hvor Sverre Gjuvsland i en presset duell, nærmest på streken, headet over.
En ball fra Thomas Idsø etter 36 minutter fant Andreas Fløgstad på fart inn i feltet, han tok ballen med seg på hodet før han headet ballen igjen mot mål, men keeper fikk gitt til corner. Trykket ble holdt oppe og etter to påfølgende cornere var det tilslutt Stein-Ivar Andersen som fikk ballen ut på drøye 16 meter, men direkteskuddet gikk vel utenfor.
Så en nydelig kombinasjon hvor Thomas slo på hodet til Anders, som igjen fant Tom Stian Sunde, men avslutningen gikk utenfor.
Etter 41 minutter skiftet kampen karakter. Sverre Gjuvsland felte Kent Michael Bøe i feltet, dermed straffespark. Dommer Trond-Egil Hansen mente også at forseelsen hindret en klar scoringssjanse og viste ut Sverre.
Dermed måtte Vaulen spille en drøy omgang med 10 mann.
Alf Trygve Velde sendte ballen nede i høyre hjørne fra krittmerket, keeper Olsen fikk noen fingre på ballen, men ikke nok og dermed 1-0 på hjemmelagets første reelle mulighet.
Tross 4-4-1 fortsatte Vaulen å kjøre på.
I pausen kom stopper Alexander Landsnes inn for spissen Christophe Dagsland.
Med kun en mann på topp slet Vaulen med å holde ballen oppe på banen og man fikk den ofte i retur. De røde og hvite kom ofte rundt på siden, etter 55 minutter vant innbytter Mikael Haarvik et corner fra høyre. Corneret ga Avaldsnes en trippelsjanse da det oppstod kaos i feltet, men heldigvis fikk Vaulen ryddet unna!
Så noe mot spillets gang kontret Avaldsnes inn 2-0 etter at en pasningsfeil ble snappet opp midt på Vaulens banehalvdel. Ferdinand Krohn Haaland slo vegg med Kent Michael Bøe, før han på høyresiden godt inne i feltet overlistet keeper med et skudd i lengste hjørne. Der viste spissduoen til Avaldsnes sin klasse.
DUELLER: Mage, Tommy og Rob kjemper i feltet.
Etter 62 minutter kom Christian Lyse inn for Tom Stian Sunde som hadde fått en stempling oppå foten like før. Men det ble fort klart at man måtte sette frem flere folk for å skape trøkk foran kassen. Tommy kom derfor inn igjen fem minutter senere, mens midtbanespiller Andreas Fløgstad gikk ut.
4-3-2 ga raskt resultater for etter 69 minutter reduserte Vaulen. Et frispark fra Robert Hovland ble stusset videre av Tommy før Anders la igjen til Thomas som så Stein-Ivar Andersen kom i fart på høyrekanten. Iskaldt fra hjørnet av 16 meteren plasserte Stein-Ivar Andersen ballen i lengste hjørne!
Et fortjent mål og en vitamininnsprøytning for Vaulen som stormet frem og rystet Avaldsnes med en mann mindre!
Etter 71 minutter slo Magne Christiansen inn et innlegg som fikk gå fritt foran mål på to meter, ballen snirtet panneluggen til Christian Lyse før den havnet ut i intet.
Ville gamblingen snart gi tilbakebetaling? Beachboys fikk virkelig ballen til å gli og etter 78 minutter slo Stian Refvik en drømmeball til Tommy som stusset igjennom Lyse, som ble blokkert i siste liten.
Så dødde kampen hen en periode og man fryktet en lang trist hjemtur med 0 poeng i bagasjen. Men Vaulen satte inn sluttspurten. Etter 86 minutter startet Anders Idsø lynraske Christian Lyse nede på venstresiden, Cissa er ikke lett å stoppe og Vaulen ble belønnet med corner. Man fikk to forsøk fra hjørnet og da Anders Idsø slo inn fra høyre, var to-tre oransjetrøyer nær før keeper fikk snappet opp ballen!
Robert ble på slutten sendt opp som et nytt oppspillspunkt.
Etter 89 minutter ropte man på hands da et innlegg fra Anders Idsø ble hindret med hånden inne i feltet, uten at dommer sa seg enig. Men man holdt oppe ballen og Robert Hovland rundet en mann på høyre før han fikk slått inn foran mål hvor Christian Lyse stupheadet ballen i nettet! 2-2 rett før slutt!
FEELING LUCKY: Christian Lyse sikret Vaulens første seriepoeng denne sesongen med sitt første seriemål noensinne!

OLE FORNØYD: Trener Ole Søyland lettet etter 2-2 målet.
Fire nervepirrende minutter ble lagt til, kampen var nå så åpen at man følte alt kunne skje. Magne Christiansen hadde blant annet et skuddforsøk over.
På overtid fikk Alexander Landsnes gult kort for en sen takling 25 meter fra eget mål. Ferdinand Krohn Haaland steppet opp, ballen fikk en vrien stuss like foran mål, men Ørjan Olsen i mål fanget ballen i fast grep.
Så fire minutter på overtid fikk Vaulen en kontring. Thomas slo til Anders Idsø som førte 30 meter før han skjøt fra hjørnet av 16 meteren, keeper ga en skummel retur like foran mål, men ingen Vaulengutter nådde frem.
Det endte 2-2 noe som er greit i forhold til hvordan kampen utviklet seg, at Vaulen var det beste fotballaget var det ingen tvil om.
TORGER SJÅFØR: Torger fra Finnøy Buss loste Vaulen frem.
SOLNEDGANG: Om å ri inn i solnedgang.