Bra så lenge kreftene holdt
(28.02.12) Vaulen fikk noen gode bekreftelser på at spillestilen også fungerer på smale Vaulenbanen. Man holdt til 1-1 ved pause og burde kanskje ha ledet? I andre omgang tok kreftene slutt mot 3. divisjonslaget SIF som trener fem ganger i uken.
13
SIF
Magne Christiansen (Meling) 7 min

14 min SIF

50 min SIF

55 min SIF

Troppen:
Steffen Holm, Eirik Mæland, Arnt Ove Ivesdal, Jarle Eike, Stian Lima, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Ragnar Vasshaug, John Sanne, Are Meling, Gaute Schei, Eivind Staurland, Arben Novaj Pepa Erichsen, Stian Falnes, Sven Ole Høvring, Harald Nedreskår, Morten Husvæg.
Forfall: Danny Pinho, Marius Fossmark, David Berg, Anders Dale, Anders Idsø, Christer Husvæg, Eivind Ovedal, Erik Bård Bråtveit, Halil Husic, Thomas Nilsson, Steinar Brovold Hauge.
Skadeskutt Vaulen
"Vi er skadeskutte," forteller Kjetil Hundhammer. "Men skal straffe dem på dødball og på duellspillet."
"Nå ser vi fordelen av en stor tropp. Vi slipper å drive rovdrift på småskadde spillere. De får mulighet til å bli friske, noe som er viktig i en lang sesong."
"Vi får nok kjørt oss mot SIF som har rustet bra opp og har en skadefri tropp. Tar vi den skalpen skal vi være fornøyd."
Vaulen (4–3–3): Steffen Holm – Eirik Mæland, Jarle Eike, Arnt Ove Ivesdal, Stian Lima – Magne Christiansen, Thomas Idsø, Ragnar Vasshaug – John Sanne, Are Meling, Gaute Schei.
Tåken laget trolsk stemning over Vaulenbanen i kveld og de oransje fikk da også en eventyrlig god start på kampen.
Ragnar Vasshaug fant Magne Christiansen i mellomrommet, han ga videre ut mot høyre til John Sanne som la inn i feltet. Are Meling vant en hodeduell og ballen falt ned på et fat for Magne Christiansen som klarte å trille ballen gjennom en rekke spillere til 1-0.
Vaulen var nær ved å øke sekunder etterpå da John Sannes lave innlegg ble beinet i stolpen av en SIF-spiller. Gaute Schei ble overveldet og satte returen utenfor.
Det var en nytelse å se Vaulen i starten av kampen. Man kom i stor fart fremover og hadde presisjon i pasningene. Man så farlige ut hver gang!
SIF på sin side fant ikke ut av det og frustrasjonen så man etter 12 minutter da en spiller fikk gult kort for ettersleng på Magne Christiansen.
Så utlignet SIF ut av intet. Fra helt ute på venstresiden en tredve meter fra mål gikk et innlegg over keeper og i mål.
Det var et slag i trynet, men Vaulen klarte å samle seg igjen. Etter 22 minutter kom Gaute Schei nær da et innkast fra Stian Lima gikk over hodet til Are Meling. Schei skar inn i feltet fra venstre og ladet kanonen før han ble skåret av og måtte nøye seg med corner.
Kampen jevnet seg nå mere ut, men Vaulen skapte tre halvsjanser fram mot halvtimen.
En større sjanse kom etter 35 minutter da Thomas Idsøs frispark fra 30 meter ute på venstre fant Are Meling på andre stolpe, men headingen fra fem meter gikk like utenfor.
SIF kom til et dobbelt corner etter 40 minutter, ellers virket man idéløse. Nok en SIF-spiller kom i boken etter 43 minutter etter at han var overivrig i Vaulens felt.
På overtid klemte Ragnar Vasshaug av en suser fra 25 meter som strøk utsiden av venstre kryss! Den hadde fortjent en bedre skjebne.
Så Vaulen kunne gå til pause med hevet hode på stillingen 1-1.
Vaulen foretok tre bytter i pausen. Husvæg inn for Lima, Staurland for Eike og Nedreskår for Sanne.
SIF virket skjerpet fra start i andre omgang. Vaulens keeper Steffen Holm fikk gitt til corner på en farlig mulighet etter 49 minutter. Det påfølgende corneret kom knallhardt inn i boksen, Vaulen reddet først en gang på streken før dem måtte unngjelde. 1-2.
Målet kom etter et langt SIF-trykk. Vaulen slet med å etablere noe spill.
Så kunne Gaute Schei ha utlignet for Vaulen etter 53 minutter da han mottok en ball i feltet etter et frispark, men keeper nektet han med en benparade.
Vaulen hadde ikke skrudd på i andre omgang og 1-3 kom etter 55 minutter. SIF slo inn i feltet fra høyre og headet i bue over keeper.
SIF-backen slapp innlegget fra Harald Nedreskår bak seg og sjokket egen keeper som glapp ballen. Returballen gikk ut til Ragnar Vasshaug, men han fikk bare et kast ut av situasjonen etter 58 minutter.
Vaulen løp rett og slett i "lånå", med noen sporadiske muligheter fremover. Man spilte jo på lørdag og virket slitne.
Etter 68 minutter kom man dog til en gylden mulighet. Gaute Schei løftet elegant over mot Magne Christiansen som skjøt på halvspretten fra 18 meter, men keeper fikk kastet seg ned og reddet.
Så fulgte et par bytter til med Harald Nedreskår og Arben Novaj Pepa Erichsen inn, ut gikk Ragnar Vasshaug og Are Meling. Samtidig roterte man ned Nedreskår på midten og Schei inn som midtspiss.
SIF hadde nok slakket noe av mot tampen, men kom nær etter 77 minutter da dem passerte to mann på høyre. Innlegget ble avsluttet med skudd like utenfor.
Pepa Erichsen var nær å få en drømmedebut da han ble nektet av keeper etter 85 minutter. Han mottok ballen ute på venstre og dro seg innover i feltet, tok et par overstegsfinter før han kippet ballen i bue. Keeper fikk med nød og neppe et par fingertupper på ballen og fikk slått ballen like utenfor.
På det påfølgende corneret fra Thomas Idsø headet Gaute Schei i krysstanga og ut!
Sven Ole Høvring kom så inn de siste minuttene for Magne Christiansen på midten.
Arben Novaj Pepa Erichsen var på ferde igjen etter 87 minutter da han kom ned til dødlinjen, innlegget i feltet skapte kaos. På Thomas Idsøs påfølgende corner headet Gaute Schei like utenfor.
Et redusert Vaulen taper altså 3-1 mot SIF, vi tar med oss det positive fra første omgang da strandguttene virket som bedre ballspillere enn SIF.

TOLLA: Oppmann Christian Tollefsen er til å stole på.

BOLLA: Matmons Stian Refvik var tilfeldigvis på besøk i garderoben etter kampen på jakt etter restemat.