Forskjellen var Hauge
(28.02.05) Vaulen vant sin gruppe i SR-serien etter til tider ypperlig spill mot Varhaug.
STORFORM: Første omgang mot Varhaug var årsbeste av Vaulen og Ronny Hauge.
VARHAUG
1-2
1 min
Stian Husvæg (Thomas Idsø)
Frispark
21 min
36 min
Anders Idsø (Thomas Idsø)
28. februar - Varhaug grus - Tilskuere: 10 - SR-serien - Dommer: Tom Zahl Heien
1. Bjarne Hov
2. Øyvind Vollen <- 82 minutter (-> 86 min)
3. Ronny Hauge
4. Stein-Ivar Andersen (K)
5. Robert Hovland <- 86 minutter
6. Eivind Staurland
8. Jarle Eike <- 62 minutter
9. Stian Husvæg
10. Magne Christiansen <- 43 minutter (-> 62 min)
11. Thomas Idsø
12. Eirik Ekholdt -> 43 minutter (<- 77 min)
59
13. Olav Barstad Lund -> 77 minutter
14. Morten Andreassen -> 82 minutter
15. Kim Forgaard Henriksen
Vaulen ønsket å gå offensivt ut i 4-4-2 for å vinne kampen og dermed som puljevinner få hjemmekamp i kvartfinalen. Mange forfall også i dag førte til at junioren Morten Andreassen (18) ble kalt opp.

Grusbanen på Varhaug var tatt hånd om av "sloddaren" og forholdene var greie tross snøfall i løpet av dagen.
Vaulen fikk kanonstart på kampen med mål etter kun 21 sekunder. Thomas Idsø slo en lang ball mot Stian Husvæg, Varhaugs stopper klarte ikke å heade ballen unna og Stian fikk klar bane mot mål. Fra 16 meter dunket Stian Husvæg ballen knallhardt i vinkelen til 1-0!
Vaulen fortsatte å være aggressive og vant alle dueller, Varhaug var rystet. To store sjanser til kom de neste to minuttene, først en heading av Magne Christiansen så et skudd utenfor av Thomas Idsø.
Så etter seks minutter var Varhaug frampå for første gang, Vaulen fikk ikke klarert en lav kross før Robert Hovland reddet på streken.
Om det var kaldt i været, så varmet spillet. Etter kvarteret fikk Anders Idsø tvilsomt et mål annulert for offside, minuttet senere nok et nydelig angrep i regi Idsø-brødrene hvor Magne Christiansen avsluttet med å skyte på keeper fra skrå vinkel.
Varhaug utlignet etter 21 minutter på et frispark fra 20 meter. Varhaug spilleren løftet ballen over muren og keeper Bjarne Hov fikk ikke reagert da han ikke så utgangen av skuddet.
Så et langt utspill fra Bjarne etter 24 minutter til det konstante uromomentet, Stian Husvæg, som vant duellen, ballen til Magne som fikk dårlig treff og skjøt utenfor nærmeste stolpe.
Ti minutter før sidebytte fikk Varhaug frispark fra 30 meter på deres høyreside. Ballen gikk over alt og alle og i stolpen før Bjarne fikk grep om ballen.
Etter 36 minutter tok Vaulen fortjent ledelsen igjen. En genial ball fra Thomas Idsø fant broren Anders på diagonalløp mellom Varhaugforsvaret. Anders Idsø kom seg inn i feltet og la ballen i motsatt hjørne til 2-1.
Vaulen ga seg ikke og en løpsvillig Ronny Hauge fikk ballen nedover venstresiden, han fightet seg til dødlinjen før et farlig overlegg som keeper måtte fiste videre.
Så en flott ball fra Robert Hovland til Stian Husvæg som tok med seg ballen frekt på hælen, han fikk ballen litt langt foran seg, men vant ballen tilbake før han fra 20 meter skjøt utenfor.
Nytt mønsterangrep av Vaulen etter 41 minutter da Ronny kombinerte med Idsøene før han selv avsluttet noe optimistisk fra drøye 25 meter.
Rett før pause kom Eirik Ekholdt innpå for Magne Christiansen.

I andre omgang prøvde Varhaug naturligvis å gå for en utligning, men tross mye press klarte de ikke å produsere mange farligheter.
Vaulen fikk sitt andre mål annulert etter 47 minutter da Eivind Staurland headet inn en kross fra Robert Hovland, her stod visstnok Eirik Ekholdt i offside.
Eirik Ekholdt fikk så prøvd seg med en volley minutter senere da Thomas kom rundt på kanten, men fra presset situasjon gikk ballen høyt over.
Så gikk lyset i to minutter, mens man ventet i mørket startet spekulasjonene på om det var Varhaug som prøvde seg med lumske midler for å få omkamp..?
Etter 59 minutter fikk Eirik Ekholdt gult kort da han sklitaklet inn på en 50-50 ball mot en utrusende keeper.
Så et bytte av Vaulen da Magne Christiansen kom inn for Jarle Eike. Midtveis i omgangen prøvde Anders skuddfoten fra 25 meter, men ballen gikk like utenfor den høyre stolpen.
Varhaug presset på og etter 70 minutter ble de avblåst da de kom til et skudd som Bjarne Hov forøvrig reddet mesterlig.
Så fikk Vaulen frispark fra farlig hold etter 74 minutter. Anders prøvde å vri balen oppe i motsatt kryss, men ballen gikk like over.
I slutten var det få anløp fra Vaulens side. Olav Barstad Lund erstattet Eirik Ekholdt etter 77 minutter i et direkte bytte, så fem minutter senere fikk Morten Andreassen sin debut da han kom inn for Øyvind Vollen. Ømi som minutter senere kom innpå igjen for Robert Hovland, som hadde fått føling av en strekk i låret.
Vaulen vant kampen og dermed også puljen. Nå blir det hjemmekamp i kvartfinalen som skal spilles innen uke 11.