En god omgang
(28.01.11) Det var vanskelig å skille ut hvilket lag som spiller i 4. divisjon etter første omgangen mot Brodd. Vaulen ledet nemlig 1-0 etter frisparkmål av Thomas Idsø.
Starten på andre omgang var fæl og Brodd kjørte over de oransje slik at kampen var snudd etter 56 minutter.
Så dalte tempoet i kampen. Henrik Jelsa hadde riktignok et skudd i tverrleggeren.
BRODD
2–1
18 min
Thomas Idsø
Gunnar Valsson
53 min
Muhammed Akar (Straffe)
56 min
28. jan. – Midjord Tilskuere: 40 – Treningskamp – Dommer: Knut Anonsen (Hinna)
4. Dag Eirik Einarsen -> 81 minutter
Gaute Schei fikk sin debut, mens prøvespilleren Dag Eirik Einarsen fikk sjansen til å vise seg frem.
Vaulen hadde forfall fra Stian Lima, Magne Christiansen, Are Meling, Stian Falnes og Ronny Hauge.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen – David Møller, Eivind Staurland, Daniel Vatland, Eirik Mæland – Christian Lyse, Thomas Idsø, Anders Idsø, Christer Husvæg – Gaute Schei, Henrik Jelsa.
Tross at Brodd er bedre ranket og spiller i 4-3-3 ville ikke Vaulen legge opp spillet etter dem. Trener Endre Tangen mener Vaulen skal prege kamper denne sesongen og at man skal prøve å spille fotball uansett hvem man møter.
Vaulen hadde da ingen respekt mot Brodd som har hamstret spillere i vinter. Riktignok var det en misforståelse mellom David Møller og keeper Ørjan Olsen etter få minutter som nær ga Brodd en sjanse, men spillet var ellers jevnt.
Idsø-brødrene på midten klarte å etablere en del spill på Brodds banehalvdel. Så mange sjanser ble det ikke, men man hadde tre kjappe cornere rundt ti minutter.
Et lurt gjennomspill fra Brodd etter 16 minutter sendte igang en spiss som rundet keeper, men der dukket Christian Lyse opp med en lang tå og fikk gitt til corner.
Gaute Schei var flink til å holde på ballen helt på topp hos Vaulen. Etter 18 minutter fikk han frispark noen meter utenfor det venstre hjørnet av boksen. Fra så skrå vinkel ble det en del meter frem til mål, men Thomas Idsø er ikke skuddredd. Skuddet curlet inn mot nærmeste hjørne og spratt inn bak keeper til 0-1 fordel Vaulen!
Målet ga mer tro på egne ferdigheter og Vaulen spilte mye bra fotball. Så mange sjanser kom man allikevel ikke til.
Etter 32 minutter slo Christian Lyse tunnell før han skjøt via en grønn spiller og i nettveggen fra høyre hjørne av boksen.
Gaute Schei fikk gult kort etter 36 minutter for å ha forhindret et tidlig tatt frispark.
Christer Husvæg spilte vegg med Eirik Mæland ute på venstre etter 42 minutter. Fra like på innsiden av feltet skjøt han like over. Den hadde gått forbi keeper om den gikk under tverrlegger.
Så Vaulen gikk til pause med ledelsen 1-0. Supporter Tor Erik Hadland kunne ikke dy seg og kom med dagens kommentar til en Brodd-funksjonær. "Ikke rare greiene dette her. Har dere kjøpt katta i sekken?"
Etter pause kom Jarle Eike inn for Thomas Idsø i et planlagt bytte. Thomas hadde jo vært drivende god i første omgang, men har slitt litt med beina i det siste.
Vaulen startet med et par bra gjennomspill før kampbildet endret seg totalt.
Brodd kjørte over Vaulen som slet med å finne hverandre. Etter 50 minutter gikk et skudd like utenfor, like etter ruset keeper Olsen ut og fikk avverget.
Noe lå i luften og Brodd utlignet etter 53 minutter etter slurvete forsvarsspill i foranledningen. Målet var det ikke noe å si på. En suser som duppet inn fra 25 meter signert Gunnar Valsson.
Brodd rant over Vaulen igjen. Denen gang på venstre hvor en mann ble felt i boksen. Muhammed Akar sendte straffesparket til venstre, keeper var etter den, men kunne ikke forhindre 2-1.
Vaulen hadde mistet tryggheten og Ørjan Olsen måtte varte opp med en ny redning like etter.
Etter mye rufsete spill roet kampen seg igjen. Et innlegg fra Christian Lyse på høyre gikk over keeper, Gaute Schei skled frem uten å nå frem.
Mange var slitne og Vaulen foretok et trippelbytte etter 65 minutter. William Eilertsen erstattet David Møller på høyreback. Sven Ole Høvring tok over for Christian Lyse på høyrekant, mens Øystein Berge Gjellestad gikk inn på venstrekanten for Christer Husvæg.
Tross at man skriver januar var tenningsnivået høyt. Daniel Vatland fikk gult kort for munnbruk etter 69 minutter. Så fikk Brodds Gunnar Valsson direkte rødt kort etter 72 minutter da han forsøkte å skalle Anders Idsø.
En god ball fra Schei fatt spisskollega Henrik Jelsa ute til høyre, hans skudd gikk på oppsiden av tverrlegger!
Kampen var inne i en transportetappe og Vaulen byttet inn sine to siste. Først Espen Nilsen Gjøsund for Gaute Schei. Espen spilte på venstresiden av midtbanen, mens Øystein Berge Gjellestad gikk frem som spiss. Få minutter senere kom Dag Eirik Einarsen inn for Henrik Jelsa. Dagi er spiss med fortid i Vedavåg.
Brodd var nærmest scoring og et corner etter 84 minutter ble headet like utenfor.
Kampen ebbet ut med 2-1 seier til Brodd. Vaulen viste gode tendenser, selv om det var en del feilpasninger som normalt er på denne tiden av året.