Varhaug dro best nytte av medvinden
(27.09.18) I et ordentlig ruskevær måtte Vaulen se seg slått 4-1. I 1. omgang med sterk medvind var det helt jevnt før Varhaug headet inn en corner like før pause. I 2. omgang fikk Varhaug styre mer, men vi ga oss ikke og reduserte til 1-3 ved Helland. Nå gikk man for det, men isteden ble Tjaum utvist og det ble for vanskelig med ti mann.
1–4
VARHAUG

42 min
Torben Dvergsdal

49 min Arian Ødegård

61 min Arian Ødegård
Jørgen Helland (Nygård)
66 min

81 min Torben Dvergsdal
27. september – Vaulenbanen Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: BR Schaal (ÅFK)

19. Sisco Mick

Erlend Høllen Sjøen og Ceu Lian Khar fortsatt på skadelisten. Ørjan Bergum var tilbake etter karantene. Even Sandøy Nærum (jobb), Ole Wick Henriksen (Syden) og Daniel Vatland med forfall.
Vaulen (4–4–1–1): Endre Lien – Idar Røed Randeberg, Fredrik Stray Tjaum, Bendik Aarstad, Vegard Natland – Ørjan Bergum, Morten Nygård, Alexander Surdal Nilsen, Thomas Surdal Arnesen – Daniel Lie – Denis Mehremic.
To endringer på Vaulen som kom fra seier sist. Endre Lien kom inn på keeperplass for Eric Ordaz da de har et rotasjonsystem med to kamper hver. Ørjan Bergum erstattet Even Sandøy Nærum som var på jobb.
Et voldsomt vær til denne kampen. Sjelden vi opplever slike tilstander på Vaulenbanen som ligger godt beskyttet.
Vaulen fikk fordel av å ha medvind i første omgang da de spilte i retning Gandsfjorden.
Varhaug slet med å spille seg ut og Vaulen presset høyt.
Dommeren la lista veldig høyt og blåste ikke på tøffe taklinger. Voldsomheter som Kristoffer Stokkelands hevntakling etter syv minutter ble det kun gitt tilsnakk for.
Vår første halvsjanse kom etter 14 minutter da bursdagsbarnet Thomas Surdal Arnesen kom til skudd fra 16 meter, men markkryperen ble lett match for Varhaugs keeper Ruben Dvergsdal.
Stor sjanse til Daniel Lie etter 17 minutter. Det ble fightet i boksen etter et langt innkast før ballen havnet foran Daniel Lie, hans volleyforsøk endret retning i en grønn slik at keeper såvidt fikk fingertuppene på den.
Varhaug hadde to gode kantspillere og fylte på i boks. Det endre i en del cornere og skumle innlegg, som etter 20 minutter da Idar Røed Randeberg befriende fikk klarert unna.
Ny voldsom takling etter 23 minutter. Denne gangen var det Sondre Dvergsdal som kastet seg inn i Daniel Lie, men igjen kun tilsnakk.
Svær sjanse for Vaulen etter 26 minutter. Triangelspilling av Vaulen på høyre før Ørjan Bergum ble nektet av en beinparade fra keeper Ruben Dvergsdal.
Så vartet Endre Lien opp motsatt da han var kjapt nede og reddet et frispark etter 29 minutter.
En jevn fase fulgte. Vaulen hadde mest ball, men en del farlige balltap gjorde at Varhaug så farligst ut på sine kontringer.
Så etter 42 minutter tok Varhaug ledelsen. Et corner fra høyre ble løftet inn foran kassen og headet inn fra kloss hold.
Etter målet livnet kampen til liv igjen. Thomas Surdal Arnesen skjøt i steget, men måtte se ballen trille utenfor. Så skjøt Denis Mehremic i nettveggen etter et langt innkast fra Bergum etter 43 minutter. Surdal Arnesen gikk så ned i boksen etter voldsom pressing, men fikk ikke straffesparket han ville ha.
Så 0-1 til pause. Helt okay omgang av Vaulen, men pessimistene på tribunen var litt skeptiske til å skulle slå tilbake i motvinden.
Jørgen Helland kom inn i et forhåndsvarslet bytte med Thomas Surdal Arnesen. Thomas har nemlig slitt litt med lyskene og man ville ikke ta for store sjanser.
Som ventet ble det mer Varhaug i andre omgang. 0-2 kom etter 49 minutter da et innlegg fra venstre ble kriget inn fra kort hold. Som på det første målet slet man å komme opp i duellen.
Målet ga Vaulen en liten down og Varhaug hadde to store sjanser like etterpå. Først et skudd like over lengste kryss, deretter leverte Endre Lien en god redning etter 52 minutter.
Morten Nygårds corner etter 54 minutter fant hodet til Jørgen Helland som headet meteren utenfor.
Nytt bytte for Vaulen da offensive Chris André Mannes kom inn for backen Randeberg. Samtidig gikk Bergum ned et hakk.
Varhaug hadde hatt det meste av spillet og 0-3 kom etter 61 minutter. Igjen var likheten med de forrige baklengsene særs høy. Corner inn i boks som ble headet inn fra kort hold.
Fredrik Stray Tjaum fikk så sitt sjette gule kort for sesongen etter 62 minutter.
Plutselig hadde dommeren funnet frem kortstokken for Varhaugs Narve Bø fikk gult kort minuttet etter. Det påfølgende frisparket ble headet vel tilside av Chris André Mannes som reiv seg i håret.
Vaulen var inne i en god fase da man reduserte til 1-3 etter 66 minutter. Denis Mehremic slo et kort corner til Morten Nygård som løftet inn til Jørgen Helland, hans hodestøt var presist og gikk inn ved lengste stolpe.
Målet ga oss en boost og like etter fikk Daniel Lie skutt på helvolley i nettveggen etter en corner.
Vaulen stod høyt med begge sine backer og utfordret Varhaug noe voldsomt.
Sondre Dvergsdal fikk så gult kort etter 69 minutter. Lovende frispark for Vaulen, men halvmeteren over fra Daniel Lie.
Varhaugs keeper bommet på en klarering etter 75 minutter, Denis Mehremic snappet opp ballen og rundet keeper, men fikk ikke ladet kanonen i tide slik at man måtte nøye seg med corner.
Fredrik Stray Tjaum fikk så marsjordre da han pådro seg sitt andre gule kort etter 76 minutter. Det var en sklitakling på en motspiller på vei igjennom på venstre.
Rødt kort og dermed karantene for Vaulens viktige forsvarsspiller.
De tilreisende tilskuerne jublet for nok et Varhaug mål like etter, men linjevokteren hadde vinket av for offside. Varhaugs nummer 69 fellet så Vaulens nummer 69. Dermed gult kort til Jakob Lye Skretting.
Audrius Mirauskas kom inn på topp for Denis Mehremic etter 78 minutter.
Selv med ti mann og under prøvde Vaulen. Isteden kontret grønntrøyene inn 1-4 etter 81 minutter.
En transportetappe fulgte. John Herman Ås kom så inn for Morten Nygård etter 84 minutter.
Vaulen hadde nok gitt litt opp og Varhaug hadde noen svære sjanser før fulltid.
Først en beinparade av Endre Lien før Bendik Aarstad reddet på streken etter 87 minutter.
Tre minutter på overtid sendte så Varhaug avgårde et langskudd som gikk i stolpen og på tverrs av mål! Like etter kippet dem over keeper før John Herman Ås fikk klarert ut til corner.
Det ender med 1-4 tap for Vaulen som nå skal ut i viktig sekspoengerskamp borte mot Nærbø neste uke.

EPILOG
Etter kampen ble det kjent at Vaulen hadde glemt å føre opp Jørgen Helland på dommerkortet. Dommeren fortalte at han dermed måtte sende inn en rapport. Når Vaulen uansett ikke tok poeng, tror vi ikke det blir ytterligere straff.

DAGENS BEACHBOY
Sivert Erland, som var hjemme på perm, ga bestemannspremien til Morten Nygård. Han vant dermed gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.