Vaulen med tre matchballer
(27.09.12) Vaulen trenger nå kun å vinne en av sine tre siste kamper for å være klar for 3. divisjon i 2013.
Strandguttene slo nemlig øyguttene 7-2 i kveld i en underlig kamp hvor Vaulen scoret nesten på alle sine sjanser!
BUØY
2–7

14 min
Jon Nessa (T Idsø)

19 min David Berg (Ovedal)
Christoffer Talge (Larsen)
24 min
42 min

54 min Eivind Ovedal (Sanne)

57 min Are Meling (Ovedal)

63 min Jon Nessa (Fossmark)

79 min Kjetil Thulin (D Berg)

91 min Knut Christian Berg (Schei)
27. sept – Hompen Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: Dag Løvaas (Ganddal)

37. Torstein Soma

Vaulen uten Danny Pinho, Jarle Eike, John Petter Gilje, Magnus Kartevold, Stian Lima, Anders Idsø, Øyvind Løkling, Harald Nedreskår, Espen Nilsen Gjøsund, Halil Husic.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm – Jon Nessa, Marius Fossmark, Daniel Vatland, Eirik Hadland – Thomas Idsø, Arnt Ove Ivesdal – Eivind Ovedal, David Berg, Christer Husvæg – Are Meling.
Buøy: 12. Rune Arnesen, 6. Ole Martin Stormoen, 7. Jan Olsen Røyland, 18. Gaute Tønnessen, 24. Kennet Gard, 8. Harald Nordgren, 10. Ørjan Kristensen, 23. Robin Kapstad Hatteland, 15. Roy Vestly Larsen, 17. Christoffer Talge, 20. Trygve Åse Lunde. Innbyttere: 4. Morten Kristensen, 9. Fredrik O. Kristensen, 16. Mads Winum, 22. Fabriece, Sumuni, 25. Carl Victor Hjelmstrøm, 26. John Erling Gabrielsen
Først av alt 7-2 resultatet er noe flatterende ut fra spill og sjanser. For det var Buøy som kom best i gang. Marius Fossmark klarerte en skummel ball etter fire minutter. Robin Karpestad Hatteland ble spilt fri etter seks minutter, men avsluttet utenfor. Roy Vestly Larsen serverte Trygve Åse Lunde etter åtte minutter, men sjansen ble avsluttet dårlig. Etter ti minutter reddet Jon Nessa på strek etter at et innlegg fra venstre ble headet mot goalen.
Fire store sjanser til Buøy før Vaulen presenterte seg på sitt farligste våpen - dødballer. Marius Fossmark headet et Thomas Idsø corner i mål etter 11 minutter, men det ble avblåst trolig for klatring på ryggen.
Vaulen tok ledelsen etter 14 minutter. Thomas Idsøs corner fra venstre ble headet inn av Jon Nessa!
Buøy var nær ved å svare umiddelbart, men livlige Robin Kapstad Hatteland skjøt i nettveggen.
Vaulen kontrert så inn 2-0 i det 19. minutt etter at Are Meling tredde gjennom til Eivind Ovedal. Ballen gikk på skinner til David Berg som på lekkert vis dunket ballen oppe til høyre i mål.
Roy Vestly Larsen var nær ved å redusere etter 21 minutter da han fikk heade fra to meter på et innlegg fra høyre, men keeper Steffen Holm var på ballen og fikk gitt til corner.
Backene Jon Nessa og Eirik Hadland skiftet så side.
Buøy reduserte til 1-2 etter 24 minutter på en rask overgang ute på høyre. Christoffer Talge
skjøt inn nede til høyre.
Are Meling kom til en heading etter 29 minutter som keeper ga til corner.
Vaulen behold trykket og på restene av en ny corner etter halvtimen fikk Marius Fossmark kastet seg frem på et innlegg fra Thomas Idsø, men avslutningen gikk et par meter tilside.
Robin Kapstad Hatteland var på ferde igjen etter 32 minutter, men en oransj spiller fikk blokket skuddet.
Vaulen fikk en stor sjanse etter 33 minutter da David Berg serverte Eivind Ovedal, men skuddet gikk like utenfor.
Nå var det mye Vaulen i en periode. Både Thomas Idsø og Eivind Ovedal hadde skudd over.
Roy Vestly Larsen ga så ballen til Christoffer Talge som fikk gli vel lett igjennom. Dermed 2-2 etter 42 minutter. Surt å gi fra seg en tomålsledelse, men det var ikke ufortjent for Vaulen hadde vært ukonsentrerte bakover.
Like før pause hadde Buøy en skummel corner som gled gjennom feltet.
Vaulen hadde vært effektive i første omgang, men skjerping på tenningsnivået måtte til før andre omgang.
SNUDDE KAMPEN: Anders Dale skulle komme inn og snu kampen. Her blir han drillet av mesterhjernen Haisen.
I pausen gjorde Vaulen to bytter. Anders Dale og John Sanne kom inn, ut gikk Hadland og Husvæg. Samtidig roterte man på laget. Vatland gikk ut som back, mens Ivesdal gikk ned som stopper for å gjøre plass til Dale på midten. Ovedal gikk over på venstre for å gi Sanne plass på sin faste høyreside.
Det var et skjerpet Vaulen-lag som startet andre omgang. Det er lenge siden undertegnede har sett de oransje trøkke til i så stor grad i taklingene.
Buøy var dog svært nær å ta ledelsen etter 49 minutter. Roy Vestly Larsen dro seg forbi begge stopperne og så keeper, men utrolig nok fikk han ikke skutt på et nærmest tomt mål!
John Sanne fikk returballen fra eget kast og slo inn til Jon Nessa, men ballen gled av hodet i avslutningsøyeblikket etter 51 minutter.
Eivind Ovedal var svært nær etter 54 minutter, men headet Jon Sannes kast rett på keeper.
Så tok Vaulen ledelsen på ny etter 54 minutter. John Sannes livsfarlige lange kast er vanskelige å forsvare seg mot. Han fikk ballen tilbake i boksen og skuddet ble til en pasning for Eivind Ovedal som enkelt og greit plasserte ballen nede til høyre.
Vaulen brøt så et Buøy-innkast etter 57 minutter og Eivind Ovedal ga til Are Meling på 22 meter. Han vurderte flere alternativer før han like så godt klinket avgårde et tungt skudd som føk inn oppe mot høyre vinkel!
Det var mange som humret da Are Meling ble byttet direkte ut, inn kom Gaute Schei.
John Sanne ble felt ute på høyre 20 meter fra mål etter 62 minutter. Han tok selv frisparket og fant en tøff Marius Fossmark som fikk heade på tverrs av mål til Jon Nessa, fra kort hold headet han inn nådestøtet 2-5! Nessas femte mål på åtte seriekamper for Vaulen, utrolig sterkt av en back.
David Berg slo så over fra høyre mot venstre hvor Eivind Ovedal skar inn, den store muligheten ble satt utenfor etter 64 minutter.
Arnt Ove Ivesdal reddet så på strek i det 67. minutt for et Buøy-lag som ikke hadde gitt opp helt.
John Sanne gled lett gjennom like etter, men skuddet gikk over.
John Sannes frispark etter 71 minutter gled gjennom på andre stolpe hvor Anders Dale fikk tatt i mot, men avslutningen fra hjørnet av femmeteren gikk over.
Vaulen virket livsfarlige hver gang det kom en høy ball inn i feltet grunnet sin overlegne fysikk!
Gaute Schei vant så en duell på hodet mot keeper etter 72 minutter, men en forsvarer løp opp den løse ballen som spratt mot mål.
Nå fulgte en litt roligere periode. Kjetil Thulin kom inn for Eivind Ovedal etter 77 minutter, samtidig la man om til en 4-4-1-1-formasjon med Schei i rommet bak Thulin.
David Berg kriget seg forbi på venstre etter 79 minutter og fikk slått inn.
Kjetil Thulin viste god gammel klasse med å plassere oppe til høyre. 2-6!
Livlige John Sanne slo så inn til Kjetil Thulin som hadde sjansen til å heade inn sitt andre for kvelden, men ballen ble halvklarert ut mot Gaute Schei som ble taklet i siste liten etter 82 minutter.
Knut Christian Berg kom inn for David Berg etter 83 minutter.
Gaute Schei førte så fremover etter 86 minutter. Det var en gylden sjanse hvor Vaulen kom med masse folk i fart, uheldigvis var pasningen ut mot høyre upresis.
Buøys Ørjan Kristensen var nær ved å redusere etter 88 minutter. De hadde et stort trøkk mot Vaulens mål før Kristensen brassesparket over fra fire meter.
Thomas Idsø prøvde så å plassere nede til høyre etter 89 minutter, men skuddet fra 20 meter ble lett reddet av keeper.
Trygve Åse Lundes corner etter 90 minutter gikk ut i returrommet til Harald Nordgren, men skuddet gikk nesten ut til kast!
To minutter ble lagt til.
Etter 91 minutter kom mål nummer syv for Vaulen. Gaute Schei la ut til venstre hvor Knut Christian Berg var god og heldig, skuddet gikk under keeper og trillet over streken.
Dermed vinner Vaulen sterke 7-2 mot et Buøy-lag som kun hadde tapt en hjemmekamp tidligere i sesongen.
BLING-BLING: Lokalfotballens best kledde oppmann Haisen kjører stil med Dolce & Gabbana-sko med diamanter.