Tapte mot et bedre lag
(27.09.10) Viking vant 2-0 etter mål av Eirik Jakobsen og Christian Landu-Landu.
Daniel Vatland ble utvist drøye kvarteret før slutt.
0–2
VIKING 2
9 min
Eirik Jakobsen
59 min
Christian Landu-Landu
27. sept. – Vaulenbanen Tilskuere: 140 – Serie – Dommer: L Madland (Varhaug)
15. Ronny Hauge
David Møller stod over med tre gule kort, men Marius Fossmark var tilbake etter karantene.
Eivind Staurland og Fredrik Berntsen hadde reist offshore, mens Erik Hildén og Espen Nilsen Gjøsund nok er ute for sesongen med skader.
Daniel Vatland, Jarle Eike og Ronny Hauge var tilbake etter forfall sist. Anders Idsøs skade ble bare verre etter B-kampen på torsdag, så han var ikke med.
Christer Husvæg fikk 90 minutter for reservelaget på torsdag etter kneskade, men er ikke helt klar ennå.
Viking stilte med tre tidligere landslagsspillere i Trond Erik Bertelsen, Alexander Ødegaard og Toni Kallio.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Daniel Vatland, Stian Lima, Marius Fossmark, Eirik Mæland – Henrik Jelsa, Anders Dale, Magne Christiansen, Øystein Berge Gjellestad – Christian Lyse, Are Meling.
Viking (4–3–3): Arild Østbø (Roy André Dyrdal fra 90) – Christian Landu-Landu, Sindre Gåseland, Toni Kallio (C), Trond Erik Bertelsen (Ole Jakob Skagestad fra 45) – Ole Marius Aasen (Morten Bådsvik fra 80), Per Eik Forgaard (Mikal Hebnes Olsen fra 68), Markus Barkved (Magnus Kristensen fra 57)  – Mathias Tomasgaard (Dursa Mohammed fra 61), Eirik Jakobsen, Alexander Ødegaard (Vetle Tønne fra 45).
Nydelig ramme for denne kampen da Vaulenbanen var badet i sol. En nærmere 150 tilskuere hadde også tatt turen, noe som er årsbeste.
Viking fikk den vanskelige kveldssolen i øynene i første omgang.
Alexander Ødegaard prøvde seg på frispark fra knappe 30 meter etter to minutter, men skuddet gikk i muren.
Are Meling gikk så tur på tverrs av banen like utenfor boksen før han ble felt rett foran mål etter fem minutter. Magne Christiansens frispark fra 21 meter var både løst og dårlig plassert.
Viking-spillerne var hissige i presset og da Christian Lyse prøvde å slå en støttepasning mot Marius Fossmark var Eirik Jakobsen kjapt frempå. Han snappet opp ballen, rundet en utrusende Ørjan Olsen og fra høyre siden satte han ballen inn nede ved andre stolpe. Et unødvendig mål og en tidlig kalddusj.
Vaulen og Øystein Berge Gjellestad fikk corner etter 12 minutter, men ville ha straffe for taklingen. Magne Christiansens corner fra venstre gikk mot første stolpe og var skummel nok, men keeper Arild Østbø som er landslagskeeper for G19 bokset ut.
Isteden kontret Viking på høyre ved Mathias Tomasgaard som slo inn fra høyre kant, Alexander Ødegaards heading gikk rett på keeper Olsen.
Christian Landu-Landu forserte etter 16 minutter og dro seg innover i banen fra sin høyre side før han skjøt meteren utenfor.
Anders Dale kom for sent inn i en takling på egen banehalvdel etter 18 minutter og fikk sitt sjette gule for sesongen.
Viking 2 var best nå, men riktig farlig ble det sjelden. Trond Erik Bertelsen skjøt over etter 21 minutter.
En hissig Magne Christiansen taklet Ole Marius Aasen etter 23 minutter og de mørkeblå fikk corner fra venstre. Alexander Ødegaard slo inn, men Olsen fistet ut.
Anders Dale brøt spillet etter 25 minutter og satte i gang Are Meling på venstre side av boksen. Fra 16 meter forsøkte han å plassere i høyre kroken, men Østbø reddet kontrollert.
Kaptein Marius Fossmark hadde en viktig involvering etter 26 minutter da han brøt Alexander Ødegaards flotte driv.
Like etter hadde en presset Stian Lima et dristig tilbakespill til keeper Ørjan Olsen som fikk spinn på utspillet, ballen spratt ut til corner.
Marius Fossmark laget nytt corner etter 27 minutter og fikk seg samtidig en smell og måtte ha behandling. Per Eik Forgaards corner ble slått inn på første hvor Markus Barkved skjøt akrobatisk over sitt eget hode og like over mål.
Sindre Gåseland felte Christian Lyse på 24 meter etter 31 minutter. Are Melings forsøk på skudd var bra, det gikk lavt mot høyre hjørne og keeper Arild Østbø leverte en fantastisk redning til corner.
Bra press av Vaulen nå. Magne Christiansens serve endte til slutt med kast for Daniel Vatland som skaffet nok et corner.
Corneret fra Magne Christiansen etter 33 minutter gikk inn på andre stolpe til Anders Dale som bøyde seg frem og headet utenfor. Der hadde han god tid og han kunne kanskje ha skutt også?
Trond Erik Bertelsens innlegg fra venstre etter 35 minutter hadde retning mot Eirik Jakobsen, men gled gjennom feltet. Skummelt!
Marius Fossmark fikk bare halvklarert etter 36 minutter og ballen gikk ut i returrommet for Alexander Ødegaard som skjøt på direkten fra 16 meter. Suseren ble blokkert med Stian Limas bakdel.
Magne Christiansen tok frispark fra 45 meter etter 37 minutter. Ballen fant Are Meling som headet via en blå. Vaulen var ikke ufarlige, så det var surt at man lå unna etter et slikt lett baklengsmål.
Per Eik Forgaard fant Mathias Tomasgaard etter 38 minutter, men en god Eirik Mæland fikk blokkert. Nå var det bare Viking i en periode. Christian Landu-Landu slo ballen i Anders Dale og ordnet et corner som Marius Fossmark videre headet like over eget bur. På det påfølgende corneret bevarte Viking ballen før Olsen til slutt fanget ballen.
Så etter 42 minutter var det den tidligere Rosenborg- og landslagsspilleren Alexander Ødegaard som testet skuddfoten, men over fra 20 meter.
Vaulen slet med å holde på ballen, Viking-spillerne løp så mye at det var vanskelig å få ro i spillet. Innsatsen til Vaulen-gutta var derimot upåklagelig.
Toni Kallio med fortid i Fulham og for Finland klatret på ryggen til Are Meling etter 43 mintter. Dermed frispark fra 35 meter som Magne Christiansen slo frem, den hadde retning mot Marius Fossmark, men ble headet unna.
Isteden kontret Viking og Eirik Jakobsen fant Alexander Ødegaard, men Anders Dale hadde tatt løpet tilbake og brøt.
Trond Erik Bertelsen forserte flott på venstre etter 45 minutter før han slo inn over mot høyre hjørne av boksen, Christian Landu-Landu skjøt over.
Dommer Lars Madland fra Varhaug blåste av etter 46 minutter.
I pausen byttet Viking ut Ødegaard og Bertelsen.
Christian Lyse kolliderte med Sindre Gåseland etter 49 minutter og fikk et kne i isjasnerven slik at han nærmest ble lammet i låret. Han måtte bæres av og Thomas Idsø erstattet han noen minutter senere. Dermed ble Magne Christiansen flyttet frem som spiss.
Vikings corner fra Per Eik Forgaard etter 52 minutter ble avblåst for en overtredelse i feltet.
Per Eik Forgaard stjal ballen fra Anders Dale etter 55 minutter og sendte fri Mathias Tomasgaard i den høyre kanalen. Skuddet mot nærmeste gikk i stolpen og ut!
Det var derfor ikke ufortjent at Viking doblet ledelsen etter 59 minutter. Mathias Tomasgaard fant Christian Landu-Landu som delikat curlet ballen opp i venstre kryss fra like innfor boksen.
Slitne Vaulen-spillere skulle få det tungt nå, men var nær ved å få en gavepakke fra dommeren etter 61 minutter. Magne Christiansen fikk seg nemlig en dytt i ryggen og stupte fremover. At han falt ut av boksen og landet på 16 meteren skulle tilsi straffespark, men dommeren ga frispark fra 16 meter.
Frisparkekspert Thomas Idsø prøvde seg med et lurt lavt skudd mot venstre stolpe, men ballen endret retning i en blå og gikk like utenfor. Dommeren så ikke at det var corner til store protester fra de oransje!
Daniel Vatland fikk gult kort etter 63 minutter for en ettersleng på hjørnet av egen boks. Frisparket fra Forgaard ble fanget kontrollert av keeper.
Stian Falnes kom inn før Øystein Berge Gjellestad etter 64 minutter.
Viking byttet også en del i denne perioden, mens Jarle Eike kom inn for Anders Dale etter 68 minutter.
Vaulen slet med å holde på ballen og etablere noe angrepsspill.
Eirik Jakobsen slo Marius Fossmark i en duell om en sprettball etter 71 minutter, skuddet gikk via keeper Ørjan Olsen til corner fra høyre. Serven fra Mikal Hebnes Olsen ble headet unna av Magne Christiansen.
Daniel Vatland skulle får sitt andre gule kort etter 74 minutter. Han taklet hardt, men var ettersigende også på ballen. Dommeren var ikke enig og dermed måtte Vaulen klare seg med en mann mindre i sluttspurten.
Vaulen spilte med tre mann bak.
Thomas Idsø spilte fri Stian Falnes som hadde stort rom på venstre etter 75 minutter, men et dårlig medtak ødela.
Magne Christiansen tok corner fra venste etter 78 minutter, ballen gikk i retning Jarle Eike før Viking fikk ballen ut til nytt corner. Neste corner fra samme mann gikk mot Are Meling, men det ble med utspark fra mål.
Stian Falnes' innlegg fra venstre etter 82 minutter gikk via Christian Landu-Landu og ut til Are Meling på åtte meter, men den tidligere FK Haugesund-spilleren var sliten og skjøt over. Det var en gigantisk sjanse!
Keeper Ørjan Olsen reddet flott da Eirik Jakobsen kom alene gjennom, hans forsøk i å runde ble flott avverget etter 83 minutter.
Sven Ole Høvring gikk inn som høyrekant etter 85 minutter. Ut gikk Magne Christiansen som hadde fått krampe. Dermed ble Henrik Jelsa skjøvet opp som spiss.
Morten Bådsvik slo Marius Fossmark i løpsduell som siste mann, lobben over keeper gikk i venstre stolpe og til Olsens armer.
Fem minutter ble lagt til, men det skulle bli mer da dommeren ikke likte den sorte drakten til Vikings reservekeeper som var for lik de mørkeblå.
Det var vanskelig mot en mann mer og da Toni Kallio satte fart fra midtstopperplass og spilte vegg før han fant Eirik Jakobsen som satte ballen i mål trodde man det var 0-3. Målet ble først godkjent, men etter protester fra Vaulen forstod dommeren at her var det offside. Etter å ha snakket med linjemann underkjente han målet.
Vikings trener Gary Goodchild var i harnisk og kalte det hele en "disgrace".
Dommeren hadde sett nok etter 96:20 og dermed endte det med 2-0 tap.
I følge ubekreftede meldinger vant Vardeneset 3-1 over Bryne 2 slik at det nå er seks poeng opp til sikkert grunn med fire kamper igjen.