Seks mål i sjansefattig kamp
(27.09.08) Vaulen slapp inn tre billige mål de siste 12 minuttene før pause etter en jevn omgang. Vaulen kom tilbake to ganger ved Meling og Søraas og la press på EIK. Så på overtid punkterte supertalentet Valon Berisha.
KLARTE IKKE Å GJENTA BEDRIFTEN: Vaulen vant tilsvarende oppgjør i fjor, se høydepunkter her!
EGERSUND IK
4-2
Arild Nodland
33 min
Espen Rasmussen
39 min
42 min
63 min
Are Meling (Tom Stian Sunde)
64 min
Tore Søraas (Jarle Eike)
Valon Berisha
90 min
27. september - Idrettsparken - Tilsk.: 45 - Serie - Dommer: Trond Bertselsen (Lura)
9. Stein-Ivar Andersen -> 90 minutter
Erik Hilden (jobb), David Møller (ankel), Kenneth Dahle og Thomas Idsø (langtidsskadde) stod over. Magne Christiansen (brukken hånd) og Anders Idsø (strekk) startet kun på benken.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Tore Søraas, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Jarle Eike, Bjarte Rannestad, Ojan Bijan - Daniel Lie, Are Meling.
EIK (4-4-1-1): Stig Jarle Sleveland - Vidar Nodland, Arild Nodland, Jan Eric Wetteland, Rune Eik – Valon Berisha, Arnt Ove Ivesdal, Stian S. Hunnestad (Runar Blakstad inn 88), Kim Josef Haaland (Rene Helvig inn 86) – Espen Rasmussen – Mathias K. Perttamo (William Havsø inn 77).
Kraftig sidevind og en ekkel stuss etter regnet gjorde sitt til at dette ikke ble den beste fotballkampen.
Den farlige stussen ga EIK en stor sjanse etter 6 minutter da et langt frispark fra Rune Eik på venstre gled gjennom feltet og barberte utsiden av høyre stolpe.
Vaulen hadde så en god periode opp mot kvarteret hvor man spilte mye ball på EIKs banehalvdel uten at man kom til sjanser.
Stian Stapnes Hunnestads skudd fra 25 meter spratt like før mål og voldet problemer for Ørjan Olsen som med et nødskrik fikk slått ut til corner etter 17 minutter.
Kampen hadde nå dødd ut og det var mest kast for ballene som hadde blåst av banen.
Marius Fossmark laget corner på EIKs høyreside etter 33 minutter. Keeper Ørjan Olsen prøvde å bokse unna, men nådde ikke opp på Kim Josef Haalands kross. Ballen kom inn på andre stolpe hvor midtstopper Arild Nodland satte enkelt fra kort hold.
Målet ga EIK et løft, mens Vaulen hang med hodet.
Stian Stapnes Hunnestad ble spilt fri etter 38 minutter, men var muligens offside. Marius Fossmark dro så EIK-spilleren overende, men dommeren reagerte ikke.
EIK doblet ledelsen etter 39 minutter da et skudd fra 25 meter ble gitt retur på av en uheldig Ørjan Olsen. Espen Rasmussen satte returen inn fra 8 meter.
Nå var det full kollaps og strekk i laget for Vaulen. 3-0 kom etter 42 minutter da et frispark ble slått flatt opp Espen Rasmussen som vendte opp og i høyre hjørne.
En lang ball fra Vaulen stusset så over EIKs keeper Stig Jarle Sleveland. Daniel Lie fikk sjansen fra skrå vinkel, men slo ballen høyt opp og EIK fikk klarert.
Vaulen var tafatte og Tom Stian Sunde, Magne Christiansen og Stian Falnes ble sendt i oppvarming før pause.
Jarle Eike brøt etter 47 minutter. Are Meling slo vegg med Daniel Lie før han ble felt på 16-meterstreken. Dommeren måtte konfrontere med linjemann om Are ble fratatt en klar målsjanse. Dommen var nei og ingen kort ble utdelt til store protester fra Vaulen. Frisparket ble tatt av Are Meling og strøk like utenfor venstre stolpe.
Nå var det skikkelig ampert med hardcore EIK-supportere på tribunen som oppviglere.
Marius Fossmark dro så ned en EIK-spiller da hjemmelaget var på vei igjennom, dommeren, som ikke skulle gi noen kort i dag, nøyde seg med tilsnakk.
Dobbeltbytte av Vaulen som tok ut sine kanter Alexander Surdal Nilsen og Ojan Bijan. Inn kom sentral midtbanespiller Magne Christiansen og spiss Tom Stian Sunde. Bjarte Rannestad og Daniel Lie tok plass på kantene.
Et hardt frispark fra Marius Fossmark gikk i blokken etter 59 minutter. Espen Klette la tilbake til Jarle Eike som skjøt igjen, men igjen blokket EIK samtidig som det ble blåst for en offside.
Et langt utspill fra keeper Ørjan Olsen ble stusset videre av Tom Stian Sunde til Are Meling etter 63 minutter. På 16 meter med mann i rygg lobbet Are Meling kaldt over keeper, løp mot mål og smalt ballen inn i det tomme målet fra to meter.
Like etter var det ny kamp da det ble 3-2. Jarle Eike løftet et frispark fra høyre inn i feltet til Tore Søraas som vant duellen i klynga og headet inn.
EIK var plutselig shaky og publikummeren på rad 9 kom med dagens - "Nå må me angriba og punktera kampen ein gang te!".
Jarle Eike slo et langt frispark fra midtsirkelen til Marius Fossmark som stusset mot venstre stolpe, men keeperen vartet opp med en TV-redning.
Nytt presist frispark fra Jarle Eike etter 69 minutter dalte ned i rommet mellom forsvaret og keeper til Tore Søraas som stupheadet oppunder tverrleggeren. Keeper leverte en god redning da han med en hånd fikk gitt over til corner. Den så vi inne!
EIKs talent Valon Berisha, som har prøvespilt med Manchester City og Chelsea, la så en lur ball mot Mathias Kvåle Perttamo som headet like utenfor etter 70 minutt.
Vaulen førte kampen, men EIK hadde rygget bakover og gjorde det vanskelig. Samtidig gjorde de alt for å dra tempoet i kampen.
Kanten med de lange innkastene, Stian Falnes, kom inn for Daniel Lie etter 76 minutter.
Espen Rasmussens skudd fra 16 meter gikk rett på keeper Olsen etter 81 minutt.
Vaulen hadde gått tom for ideer og i et siste desperat forsøk ble stopper Espen Klette kastet frem som tredje spiss etter 90 minutter.
Magne Christiansen fikk corner minuttet på overtid og slo krossen selv, ballen gikk like over hodene til Espen Klette og Are Meling. To minutter på overtid kastet Stian Falnes inn til Are Meling, men stussen ble blokket.
Istedenfor gikk EIK opp til 4-2 på en kontring ned på venstre. Tore Søraas satset alt på et kort, men skadet bare seg selv. Dermed kunne Valon Berisha dra seg inn på hjørnet av boksen og la ballen vakkert i bue over keeper og i lengste.
Fem minutter på overtid kom Stein-Ivar Andersen inn for den skadde Tore Søraas, men sekunder etterpå blåste dommeren av for full tid.
DAGENS SPREKESTE
Anders Idsø traff tilfeldigvis på Haisen på Hinna i dag morges. For som i fjor syklet støtteapparatets bærebjelke de omlag åtte milene sørover.
KOM FREM I GOD TID: Haisen observert ved Hinna kirke klokken 10.30 på vei til Egersund. "Hæ, begynne ikkje kampen før 16.00!?"