Storseier på dårlig dag
(27.08.12) Vaulen slet med å finne hverandre og var heldige som fikk to mål like før pause.
I andre omgang fikk man tidvis til mer. Harald Nedreskår gjorde et giftig innhopp med to mål og tilslutt stod det hele 5-0. Et flatterende resultat, men et viktig resultat i toppstriden.

Harald Nedreskår (Schei) 78 min
27. august – Vaulenbanen Tilskuere: 25 – Serie – Dommer: T Bertelsen (Lura)

37. Torstein Soma

Halil Husic var syk. Jarle Eike sliter med lysker. Anders Idsø er ennå ute med akillesskade, mens Are Meling som skulle starte skadet ryggen på oppvarming!
Dermed debuterte Kjetil Thulin fra start hos Vaulen ettersom Gaute Schei var opptatt med Viking frem til klokken 20.00.
Vaulen (4–3–3): Steffen Holm Jon Nessa, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Stian Lima – Arnt Ove Ivesdal, Thomas Idsø, David Berg – John Sanne, Kjetil Thulin, Eivind Ovedal.
Vaulen skulle spille i tiltider kraftig motvind i første omgang. Starten på kampen var da også veldig rotete.
Kampens første sjanse tilfalt Jon Nessa som headet et John Sanne-frispark et par meter utenfor etter syv minutter.
Staal hadde så et farlig frispark sentralt i banen fra knappe 25 meter, skuddet gikk via muren og til corner.
Staals keeper hadde en horribel utboksing etter 13 minutter, men Eivind Ovedals forsøk på lobb inn i det tomme målet ble for kort.
Vaulens museumlag slet med en del smeller. Stian Lima lå nede, mens Arnt Ove Ivesdal haltet rundt.
Tidligere Vaulen-stjerne, Trond Rossemyr, tok frispark for Staal etter 22 minutter. Den harde serven var skummel og Stian Lima headet ballen like utenfor eget mål. Corneret ble lagt ut i banen og det var faktisk dommer Trond Bertelsen som blokket skuddet!
Staal var klart best i medvinden. Vaulen ble stillestående med tre på topp var bortelaget ofte i overtall på midtbanen. Etter 26 minutter var dem svært nære, men skjøt utenfor fra hjørnet av femmeteren!
Vaulen fikk til lite. Etter 32 minutter ble en høy ball fra John Sanne slått inn i feltet. Kjetil Thulin gikk opp i duell med keeper som kolliderte med stolpen og ballen gikk ut i farlig territoritum før dommeren blåste av spillet.
Staal hadde noen halvsjanser og noen cornere, men Vaulen holdt unna.
Harald Nedreskår kom inn for Eivind Ovedal etter 39 minutter. Venstrekanten hadde fått seg en liten skade i kneet.
Like etter kastet John Sanne langt inn i feltet hvor Marius Fossmark headet via en grønn og sort til corner. Det påfølgende corneret fra Sanne fant Marius Fossmark som headet inn 1-0 mot spillets gang.
David Berg fikk så en ball inn på andre stolpe etter å ha satt opp John Sanne selv. Keeper fikk fistet ballen ut igjen på høyrekanten hvor Sanne la igjen til Thomas Idsø, fra 18 meter bredsidet han ballen inn nede til høyre. Plutselig stod det 2-0 til Vaulen. Man trenger ikke mange sjansene når man har kvalitet i avslutningene!
Staal var sure på dommeren etter målet da de mente John Sanne hadde kommet seg fri med ulovlig midler i forkant.
Lagene gikk til pause på stillingen 2-0 til hjemmelaget.
Kjetil Thulin snappet opp en tverrsoverpasning etter 46 minutter, løftet over keeper, men ballen dalte ned på utsiden av mål.
Samme mann slo så en lur ball på innsiden av backen og til John Sanne som fikk corner etter 48 minutter.
Thomas Idsøs presise corner på første stolpe ble møtt av Jon Nessa som stanget inn 3-0 på ypperlig vis!
Gaute Schei kom inn for Kjetil Thulin like etter.
John Sanne hadde så en gylden mulighet etter 52 minutter da han rykket fri og kom inn i boksen, men istedenfor å plassere brukte han kraft og skuddet gikk i nettveggen.
Staal var skummelt frempå etter 53 minutter da en ball mirakuløst gikk på tverrs av femmeteren uten at noen fikk frem en tå.
I det 53. minutt erstattet Anders Dale en skadd Arnt Ove Ivesdal som dro på kneet.
David Berg spilte så vegg med John Sanne før han skjøt tilside for mål.
Staal la så på tverrs av 16 meteren før dem fyrte av. Keeper Steffen Holm ga en liten retur som han fanget selv etter 59 minutter.
Steffen Holm som var Vaulens beste mot Hana sist hadde en ny god redning etter timen. Først bokset han et frispark til corner, før han reddet det påfølgende skuddet etter corneren. Staal var bedre nå.
Vaulen fikk corner etter 62 minutter. John Sannes serve endte ute hos David Berg på 16 meter, men skuddet gikk rett opp.
Vaulen lå bedre i banen og var ikke så stakato, det ga kjappe overganger som etter 66 minutter. Det gikk hurtig fremover på få berøringer. David Berg la over på venstre hvor Harald Nedreskår på kaldt vis satte ballen lavt inn i lengste til 4-0!
Nå ga Staal opp og de siste tjue minuttene lekte Vaulen seg.
Christian Berg, Daniel Vatland og Sven Ole Høvring kom alle innpå i løpet av kort tid. Ut gikk henholdsvis Sanne, Staurland og David Berg.
Staal var noe frustrerte og deres 23 fikk gult kort etter å ha felt Christian Berg etter 75 minutter.
Et skummelt frispark fra Thomas Idsø gled gjennom feltet etter 76 minutter. Det var et forvarsel på 5-0 som kom to minutter senere. Gaute Schei slo ut på venstre og Harald Nedreskår på tilsvarende vis som på 4-0 med et lavt og velplassert skudd under keeper.
Vaulen og Marius Fossmark hadde kommunikasjonsproblemer etter 81 minutter og Staal fikk en gratissjanse etter 81 minutter, men heldigvis gled skuddet like utenfor.
Christian Berg kom så i dommerens bok etter 82 minutter.
Gaute Schei hadde en fet sjanse etter 84 minutter, men sleivsparket etter legg fra venstre.
Så et flott angrep etter 85 minutter. Ballen ble lagt ut på venstre hvor Nedreskår la inn, fra kort hold skjøt Schei utenfor.
Staal hadde et lekkert frispark etter 87 minutter som ble vridd over muren fra 20 meter, men keeper Holm var flott nede og fikk gitt ut til corner.
Men det var stort sett Vaulen som hadde spillet. Nedreskår dro seg innover i banen, men tråklet seg inn i Schei på 16 meter og det hele randt ut i sanden etter 89 minutter.
Tre minutter ble lagt til. På overtid hadde Staal et par cornere uten at det ble farlig.
Dermed vinner Vaulen hele 5-0 mot Staal. Neste kamp er allerede på fredag klokken 18.00 borte mot Lura.