I stimen
(27.08.08) A-laget vant 1-0 borte mot Sandnes Ulf 2 på onsdag. Daniel Lie (bildet) scoret Vaulens mål like før pause.
Dermed har Vaulen ennå ikke tapt på seks kamper etter sommerpausen. Dette var andre gang på rad man holdt nullen, for første gang siden august 2007?
Selve kampen var ikke allverden og Vaulen skapte knapt sjanser. Sandnes stilte med et svært ungt lag som løp mye.
Hos Vaulen fikk B-spillerne Erga, Hauge og Aasland spilletid grunnet masseforfall.
SANDNES ULF 2
0-1
43 min
Daniel Lie (Ronny Hauge)
27. august - Sandnes stadion - Tilsk.: 15 - Serie - Dommer: Tomas Ø Tjelle (F & G)
Endre Tangen
Tom Stian Sunde var syk og kastet inn håndkleet på kampdagen. Stian Refvik måtte jobbe. Fra før var det kjent at Kenneth Dahle, Thomas Idsø, Alexander Surdal Nilsen, Are Meling stod over med skader. Magne Christiansen, Marius Fossmark og Stein-Ivar Andersen hadde karantene. Stian Falnes og David Møller var bortreiste.
Sandnes stilte med et tilnærmet juniorlag, med unntak av veteran Helge Veen i midtforsvaret.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stian Lima, Tore Søraas, Espen Klette, Erik Hildén - Ojan Bijan, Bjarte Rannestad, Anders Idsø, Johnny Erga - Ronny Hauge, Daniel Lie.
Sandnes Ulf 2: 47. Gramos Gashi, 28. André Aase, 3. Helge Veen, 27. Tore Byberg, 18. Ole André Larsen, 26. Roger Skjeveland, 16. Per Kristian Nilsen, 9. Joachim Knutsen, 10. Runar Fløysvik, 21. Håkon Krogh, 5. Wei Wu. Benk: 2. Tommy Skjeveland, 11. Anders Egeli, 40. Thomas Haukland, 14. Njål Varhaug, 17. Mads Salvesen.
Gule kort: Per Kristian Nilsen (65).
Tross heftig regn hele dagen ble kampen spilt på gressbanen på Sandnes stadion.
Vaulen hadde et lite overtak i starten av kampen. Etter fem minutter fosset regnet ned og spilleforholdene ble ikke enklere med en ekkel stuss.
Første sjanse kom etter 12 minutter da Ojan Bijan stakk gjennom Daniel Lie som kom seg løs fra forsvareren. Men i passeringen av keeper kom han for langt ut på høyre og plutselig stod det fire fra Sandnes dekket opp foran mål. Daniel var tålmodig i avslutningen, men keeper reddet og ballen ble klarert.
Vaulen hadde bitt seg fast og like etter flikket Ronny Hauge ballen videre til Daniel som fikk en ny sjanse. Denne gang prøvde Dani å skufle ballen i lengste, men keeper reddet igjen.
Vaulens gode periode ebbet ut, Sandnes hadde ridd av stormen og kom mer med i kampen.
Spillerne spilte på det enkle og sjelden fikk man se flere sammenhengende trekk i en svak kamp.
Daniel Lie fant Bjarte Rannestad på vei mot mål etter 20 minutter, men dommeren vinket for offside.
Johnny Erga fosset frem og spilte vegg med Bjarte Rannestad etter 22 minutter, men skuddet gikk vel tilside.
Sandnes var nær ved å ta ledelsen på de påfølgende angrepet da Håkon Kroghs skudd fra 25 meter gikk i krysset og ut.
Ronny Hauge hadde en enorm innsats og spydde et par-tre ganger i løpet av kampen. Etter 34 minutter dro han av to mann på lekkert vis, men ryggsekkskuddet gikk høyt over fra 20 meter.
Ojan Bijan og Johnny Erga byttet nå kant.
Et frispark fra venstre etter 43 minutter ble lempet inn i boksen av Anders Idsø. Keeper bommet i feltet og ballen landet på Tore Søraas før den gikk ut til Espen Klette som ikke helt fikk stokket beina i forsøket.
Vaulen tok så ledelsen. Tore Søraas brøt et oppspill og satte fart fremover. Ballen gikk til Bjarte Rannestad til høyre som slo inn til Ronny Hauge. Med mann i rygg flikket han videre på en berøring til Daniel Lie, på åtte meter trillet han ballen i venstre hjørne til 0-1!
Vaulen fikk et mål annulert for tvilsom offside etter sekunder av andre omgang. Johnny Erga spilte frem Daniel Lie som lå på linjen, men linjemann var av en annen oppfatning.
Sandnes Ulf 2 var best i andre omgang, det virket som om dem hadde mer å gi på det sugende føret. Vaulen kriget allikevel godt i duellene, spesielt Bjarte Rannestad la ned et solid dagsarbeid på midtbanen.
Sandnes kom bare til et par halvsjanser enten på skudd som gikk utenfor, eller på et av de mange cornerne som ble slått inn.
Anders Egeli fikk komme til avslutning etter 55 minutter, men en god Ørjan Olsen fikk kontroll.
Vaulensupporterne har sans for Erik Hildén som ofret alt i duellene, etter 58 minutter fikk han seg en smell etter en duell, men han reiste seg og fortsatte.
Det var ikke lys på Sandnes stadion og med de mørke skyene spilte man nå i tussmørket.
Stian Lima hoppet heldigvis unna Per Kristian Nilsens hodeløse sklitakling etter 65 minutter, dommer Tomas Ø Tjelle ga korrekt gult kort.
Sandnes kom nær etter 68 minutter, men Helge Veens heading gikk like utenfor.
Sentral midtbanespiller Eivind Staurland kom inn for Ronny Hauge etter 69 minutter. Det betød at Ojan gikk opp på topp, mens Bjarte Rannestad ble flyttet ut på venstresiden.
Ojan fant Bjarte Rannestad på venstre etter 70 minutter, ballen ble forsøkt lobbet i lengste, men keeper fikk rygget og fanget.
Vaulen hadde nok med å forsvare seg nå og Jarle Eike kom inn for Ojan Bijan i et defensivt bytte. Vaulen la om til 4-5-1 med Jarle sentralt.
Jarle Eike og Bjarte Rannestad kombinerte på små flater ute på venstrekanten etter 82 minutter. Bjarte la ut 45 til Johnny Erga som skjøt hardt på direkten opp mot venstre kryss, men en god keeper fikk slått til corner.
På tampen presset Sandnes enormt på og plutselig var en lyseblå helt alene på 16 meter, men tidenes takling av Espen Klette reddet Vaulen. Det var en matchvinnende manøver av den unge kapteinen!
Vaulen lå nå bakpå og klarerte. Tre minutter ble lagt til.
To minutter på overtid slo Jarle Eike ned på høyre til Johnny Erga som dro seg innover før han la tilbake på høyre til Stian Lima som kom i fart bakfra. Skuddet fra hjørnet av 16 meter gikk hardt til kast på motsatt side!
Tre minuter på overtid kom 39 år gamle Kjetil Aasland inn for Johnny Erga og fikk de siste 39 sekundene.
Dommeren blåste av etter 93:14 og Vaulenspillerne jublet hemningsløst! Med alle forfallene var dette en deilig seier. Poengene betød også at Vaulen passerte Sandnes på tabellen.