21. Alexander Surdal Nilsen -> 67 minutter
28. Morten Vadla
Trond Kindervåg kom inn på laget fra Bjerkreimkampen. Hele 10 innbyttere hos Vaulen! Ny rekord?
Vaulen (4-5-1):
En kald vind sa i fra om at høsten har kommet.
Det ble en heller sjansefattig og kjedelig første omgang. Det første kvarteret skjedde det ingenting.
Ganddal prøvde seg etter 16 minutter med et frispark fra 20 meter, men keeper Tom Arne Bø Pedersen strekte seg ned i sitt venstre hjørne og fikk gitt til corner.
Tommen var ikke like heldig etter 27 minutter da han bommet på en utrusning. Ballen ble halvklarert og skuddet fra 16 meter gikk heldigvis på keeper og ut.
Magne Christiansen gikk i som det sang etter 29 minutter og ble belønnet med gult kort av dommer Anonsen. Dette var Magnes tredje gule og han står over mot Buøy på torsdag.
Den hendelsesløse fotballen fortsatte så frem til det 39. minutt da Thomas Idsø fikk skutt på en retur, men fra skrått hold ble vinkelen liten og keeper slo til corner.
Anders Idsø fikk en ball trillende mot seg ut på 30 meter etter 40 minutter. Det ble gitt retur på skuddet, men en presset Are Meling i ubalanse skjøt vel utenfor fra 12 meter.
Litt bedre takter nå og Magne Christiansens skudd fra skrå vinkel like etter ble avverget til corner. Thomas Idsø slo corneret fra høyre, Anders Dale headet ned og Robert Hovland kastet et bein frem etter ballen uten å få fart på kula som trillet inn til keeper.
Ganddal startet så et vakkert angrep med syv trekk helt fra keeper etter 44 minutter. Tilslutt var det kapteinen som fra 22 meter prøvde skuddfoten uten å overliste Tom.
Magne Christiansen hadde også et heller ufarlig skuddforsøk før dommer blåste av for pause.
Det var en laber omgang og Vaulen ble for forutsigbare. Det lille som ble skapt kom fra skudd fra distanse, man savnet spill på kantene.
Ingen endringer i pausen, men Trond Kindervåg ble mer offensiv og man gikk vel fra 4-5-1 til 4-4-2.
Ganddal startet andre omgang med å brenne en gigant sjanse. En høy tverrsoverball fra venstre gikk like over en oransj og ble headet tilbake til spiller nummer 8 som plutselig stod helt fri på 8 meter. Heldigvis gikk skuddet svakt i nettveggen.
En Vaulen kontring etter 56 minutter var nær ved å bære frukter. Trond Kindervåg vant på høyre. Ballen ble ført frem og slått inn mot Are Meling som tok flott med seg, men på skuddet med venstre fikk han ryggsekk og ballen gikk opp mot klubbhuset.
Det var det siste Are gjorde, Tom Stian Sunde kom nemlig inn like etter.
Etter timen kom også Jarle Eike inn for Anders Owren. Eike gikk inn sentralt og Magne måtte ut på høyre.
Vaulen fikk et mål korrekt annulert etter 63 minutter. Trond Kindervåg fikk gult kort for å ha bokset ballen i mål.
Alexander Surdal Nilsen kom inn for Anders Dale etter 67 minutter på venstre midtbane.
Like etter slo Thomas Idsø vegg med Kindervåg før han skjøt utfor. Nå startet det å løsne for Vaulen og Tom Stian Sunde var nær ved å nå et legg fra høyre.
Etter 70 minutter slo Magne Christiansen en ball frem i kanalen, ballen fikk en bue i en rødtrøye før den fant Trond Kindervåg som sterkt vendte i feltet, men skuddet var ikke innstilt. Magne ville også prøve seg og et innlegg ble til skudd fra høyre, men den store keeperen som i sin tid var nær en overgang til Brann fikk blokkert.
Anders Idsø slo så inn fra venstre, det var vel Magne Christiansen som prøvde et skudd. Thomas Idsø fanget opp ballen i feltet og førte inn i 5 meteren hvor han ble felt. Dermed straffe til Vaulen uten særlige protester.
VENDEPUNKTET: Thomas Idsø blir felt på 5 meteren og får straffe. Foto: MARIE VON KROGH / ROGALANDS AVIS.
Etter at Thomas bommet sist var det Mannas tur til å prøve seg fra krittmerket.
Magne Christiansen steppet opp og la ballen kaldt i det høyre hjørne bak en utspilt keeper. Dermed 1-0 til Vaulen etter 73 minutter!
Magne har nå scoret 10 mål i serien. Det har ingen gjort siden 2004!
Ganddal gikk rett opp i angrep etter avspark og fikk frispark på 22 meter, men Tommen var god som fikk reddet til kast.
Stian Husvæg erstattet Trond Kindervåg 14 minutter før slutt.
Jarle Eike slo en stoppball i bakrommet til Alexander Surdal Nilsen på venstre. Legget ble halvklarert, men Thomas Idsøs skudd etter 78 minutter endret retning og gikk utenfor til corner.
Bra takter. Alli satt fart på Vaulen da han kom inn!
Stian Husvæg vant ballen på 30 meter etter 82 minutter. Ballen ble slått frem mot Tom Stian Sunde, men en Ganddalspiller fikk den ut til corner.
Man skulle tro at Ganddal skulle presse på for utligning, men det var kun Vaulen nå. Småspill fra Jarle gikk via Magne til Husi etter 83 minutter, fra 14 meter trodde alle at Stian Husvæg skulle sette ballen i høyre hjørne, men keeper hadde et tigersprang og reddet nok en gang sin klubb.
Stian Husvæg fikk så ballen på venstre og la igjen til Anders Idsø. Med en kjapp ball inn flatt til Jarle Eike på 20 meter var kodelåsen til Ganddal brutt opp. Jarle vendte av en mann og kom seg inn i boksen, men venstrebeinsskuddet gikk i en forsvarsspiller.
Alexander stormet frem i midten etter 89 minutter, men markkryperen trillet ufarlig inn til keeper.
Så like før slutt fikk vi se årets hardeste skudd på Vaulenbanen. Anders Idsø la inn mot midten til Thomas Idsø som på halvspretten klemte til fra en 25 meter. Ballen fikk en utrolig fart og smalt i den venstre stolpen helt oppe mot krysset! Hadde den gått inn...