To skuffa lag
(27.06.23) Rimelig jevnt før Audrius Mirauskas stupheader inn et frispark etter 53 minutter. Hinna tar stadig mer over før man etter 86 minutter utligner. Hinna følte nok at dem var i støtet da dommeren blåste av kampen slik at begge lag kom med skuffa utbrudd etterpå.
Begge lag ga alt og det var et flott derby.
HINNA 2
1–1

53 min
Audrius Mirauskas
Nichlas Thulin Kamfjord
86 min
27. juni – Wintershall Tilsk: 65 – Serie – Dommer: Jackson Bizinde (Vidar)

24. Morten Fløtre Solheim

Sondre Søberg Risa er giftigst hos Hinna 2 med 11 mål og innehar andreplassen på toppscorertabellen bak Mustafa Nasir Hassan Behi i Tasta som har 13 mål.
Hinna 2 har benyttet seg av flere tidligere vaulenspillere denne sesongen. Daniel Aarstad, Thomas Strand-Grude og Simen Fosse Aa.
Vaulen vil være meget reduserte her grunnet ferieavvikling og har prøvde å få flyttet kampen siden mars uten hell. Dermed vil man igjen se en rekke B-lagsspillere i troppen.
Tirsdag morgen ble Daniel Olsen offisielt spilleklar etter overgangen fra Vardeneset.
Det kommer godt med da det var et drøyt dusin med forfall. Eirik Reiestad som stod listet opp i kamptroppen var vel heller ikke tilstede.
Forfallslisten: Trym Landråk Gjerstad, Jack Aguera, Edvardas Kupsys, Aleksander Gundersen 94, Erik Vogel, Even Kvame, Sander Oaland, Anders Polland Vik, Lars Berge, Torbjørn Aabrekk, Eriel Pires Antonio, Aleksander Gundersen 99, Eirik Reiestad.

Kampfakta her!

Vaulen (4–33): Krister Vistnes – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Idar Røed Randeberg, Vegard Natland – Bendik Aarstad, Eirik Moen, John Petter Gilje – Nicolai Moi Sene, Audrius Mirauskas, Mads Jacobsen Mørland.
For å få best mulig fargeforskjell mellom Hinnas røde og Vaulens oransj stilte Vaulen i sine hvite bortedrakter. Det eneste problemet var at Hinna hadde tenkt samme tanken og startet å mønstre ut av garderoben i sine hvite bortedrakter.
Etter at Hinna hadde fått byttet om til sine røde drakter kom man i gang en fem minutter forsinket.
Lagene gikk ut i et voldsomt tempo hvor ballen var som en varm potet da den byttet eier til stadighet. Mads Jacobsen Mørland fikk dog ballen ned på bakken etter tre minutter og satte fart ned langs venstre. Innlegget hadde retning rekkekamerat Pacifique Nahimana, men Hinnas keeper Simen Fosse Aa kom akkurat i mellom.
Pacifique Nahimana ble så felt på høyresiden av boksen på høyde med straffemerket. John Petter Gilje servet inn i boks, men deres langstrukne keeper fikk bokset ballen ut mot høyre etter ti minutter.
Hinna hadde ballen vel så mye, men skapte ikke noe før kvarteret da en corner ble headet over.
Kampens største sjanse kom etter 19 minutter da Nichlas Thulin Kamfjord fyrte avgårde et skudd fra 35 meter som strøk over lengste kryss.
Et nytt brudd av Mørland ble brutt av før Nahimana etter 20 minutter.
Vegard Natland kom så i dommerens bok etter 22 minutter da han hektet en motspiller på en overgangsmulighet.
Vegards fjerde gule kort for sesongen, dermed får han en ekstra ferieuke.
Vegard Natland la så over fra venstre etter 24 minutter. Vaulen kjørte høyt etterpress etter noen dueller før man fikk lagt ballen ned til Mørland som dundret utenfor.
Audrius Mirauskas slo så et innlegg fra høyre som Mads Jacobsen Mørland headet relativt ufarlig over målet.
En hektisk periode fulgte rundt halvtimen og vi rakk ikke å få notert alle detaljene. Først skjøt Pacifique Nahimana ballen i utsiden av venstre stolpe fra rett innenfor boksen sentralt.
Så ble Mads Jacobsen Mørland felt til venstre for boks på en 11 meter. John Petter Giljes frispark ble stanget mot mål av Aleksander Idland etter halvtimen, men rett på keeper som stod midt i målet.
Vi fikk så et stopp i spillet da Hinna 2s toppscorer, Sondre Søberg Risa, gikk ned for å få behandling for en smell bak i leggen. Det ble noen minutters drikkepause før vaulengutten Daniel Aarstad kom inn etter 37 minutter. Faren hans Johan har jo A-kamper for Vaulen og huskes som en murvegg med to bein.
Nytt skudd blokkert av Hinna, denne gangen på Mads Jacobsen Mørlands forsøk. Vegard Natland skaffet så Vaulen et corner som ble slått av John Petter Gilje og som ble rimelig skummelt da Vaulen var suverene i fysikk mot Hinnas rekrutter som stort sett er unge talenter.
Hinna kontret like etter i kampens 40. minutt. Dem stormet inn fra hjørnet av boks og skjøt, men Krister Vistnes ble til en sjøstjerne og reddet.
Så herlig jobbing av Audrius Mirauskas som kriget med seg ballen på midten. Han dro fremover i banen før han skjøt vel tilside fra 22 meter.
Hinna vertet opp med akademiske utspillinger fra keeper og Vaulen kontret med høyt press som til stadighet ga skumle situasjoner.
Vi forstår ikke helt hvordan Audrius Mirauskas var tilbake i forsvar da han felte en motspiller på 16,6 meter til venstre. Heldigvis ble det ikke noe særlig ut av dødballen.
Det startet å bli rimelig hissig stemning mellom lagene opp mot pause og Mads Jacobsen Mørland fikk tilsnakk.
Stor sjanse til Vaulen to minutter på overtid etter at Nahimana førte fremover og overlot ballen til Audrius Mirauskas, ballen hadde fin retning nede mot kroken, men keeper fikk slått ut til corner. Igjen mye trykk i boksen på den påfølgende corneren.
Vi trodde så at Mørland fikk gult kort tre minutter inne i overtiden, men det må ha vært til Hinnas Kendal Nudem som stod like tilside. Her var det et par stygge taklinger i forkant. Først ble Nahimana forsøkt kvestet uten å få frisparket før Mørland kastet seg inn i beina på motspiller og lagde frispark ute til venstre.
Fire minutter ble lagt til og man gikk til pause på 0-0. Vaulen ledet muligens på poeng da dem var litt hvassere fremover, men det hadde vært rimelig jevnt og Hinna hadde nok hatt ballen ørlite mer?
Hinna gjorde et bytte til i pausen, mens Vaulen forble uforandra.
Gult kort til Vaulens Bendik Aarstad etter 50 minutter. Bendiks første for sesongen tross en relativt tøff spillestil.
Hinna ble så noe overivrige i presset og hadde Mads Jacobsen Mørland i lock. Dermed et unødig frispark gitt til fysisk overlegne Vaulen etter 53 minutter.
Frisparket fra en 35 meter ute til høyre ble muligens slått inn av Aleksander Idland? Ballen datt ned på en syv-åtte meter hvor Audrius Mirauskas på mirakuløst vis fikk stupheadet inn 1-0 fordel Vaulen!
Det var det siste Audi gjorde i kampen for han ble byttet rett av banen. Inn kom debutanten Daniel Olsen som ble spilleklar fra Vardeneset før denne kampen.
Pacifique Nahimana headet så over på John Petter Giljes innlegg etter 57 minutter.
Så ruste en våken Krister Vistnes ut av feltet og fikk klarert på et gjennomspill sentralt i banen.
Hinna blokkkerte så skudd fra både Vegard Natland og Bendik Aarstad etter timen før Mads Jacobsen Mørland var nær et kremmerhus i bortre vinkel etter 64 minutter.
Dette hadde vært en fin periode av Vaulen og Hinna var shaky.
Nytt gult kort. Denne gangen til Adrian Gausel Bjerga etter 66 minutter.
Ørjan Bergum fikk så notert et skudd på mål før John Petter Gilje vant en corner som siden gikk gjennom boksen etter 68 minutter.
Hinnas Henrik Andreas Dybdahl dundret så et skudd himmelhøyt over fra bra hold etter 70 minutter.
Vaulen kunne ha punktert kampen etter 71 minutter da Nahimana slo en flott stikker til John Petter Gilje på løp. Han kom alene gjennom, men keeper reddet forsøket.
Nytt gult kort til Vaulen. Denne gangen til Aleksander Idland etter 72 minutter. Idlands andre for sesongen.
Nicolai Moi Sene kom inn for Bendik Aarstad etter 76 minutter. Dermed gjorde man en taktisk omdisponering hvor Mørland ble trukket ned et hakk.
Hinna startet nå sluttspurten. Først brant deres nummer 14 et skudd like tilside for krysset etter 79 minutter. Her ble Pacifique Nahimana tatt ned i forkant, men Passi fikk så godt som ingen frispark denne kvelden fra dommeren. Hinna nærmet seg mer og mer, men man hadde et håp om 0-2 på en kontring da hurtige Moi Sene og Nahimana truet bakrom. Olsen hadde også presentert seg og virket å være meget sterk i kroppen.
Snakker om brudd og kontringer. Etter 83 minutter fikk John Petter Gilje tak i ballen fra en motspiller på midten, men pasningen mot Pacifique Nahimana var for upresis. Vi bet oss uansett fast og Daniel Olsen vant en corner som man siden slo i nettveggen.
Mads Jacobsen Mørland gikk så ned med krampe midt på banen. Muligens var det for å få et taktisk stopp i spillet. Trener Idland ropte uansett på Belaska om at han måtte gjøre seg klar.
Hinna 2 skulle så utligne etter 86 minutter. Vaulen slet med å få unna og det ble slått flatt inn sentralt på Nichlas Thulin Kamfjord som fikk lurt ballen i mellom mange spillere og inn i kroken.
På 1-1 gikk begge lag for seieren og kampen vippet noe voldsomt i sluttminuttene.
Da dommeren blåste av kampen to minutter på overtid kunne vi høre skuffelse fra begge leire.