Heroisk innsats mot topplaget
(27.06.19) Vaulen kunne toppe laget igjen og kjempet herlig fra seg. Bendik Aarstad ga Vaulen ledelsen og det så lenge ut til å holde inn, men en dommer helt i utakt gjorde jobben vanskelig. Thomas Surdal Arnesen ble nemlig utvist for to billige gule kort og Vaulen var ti mann etter 74 minutter. Joakim Grude kom seg løs og satte 1-1 som også ble sluttresultatet.
1–1
FRØYLAND
Bendik Aarstad (Fosse Ekeland)
38 min

83 min Joakim Grude
27. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 80 – Serie – Dommer: T J Hauge (Viking)

88. Sebastian Mollan

Et vanskelige uttak dette på den andre siden av skalaen ettersom man hadde 24 spillere, men kun 18 plasser i troppen. Her var Tobias Fosse Ekeland, Endre Lien, Alexander Nilsen Surdal og Thomas Surdal Arnesen klare igjen mens Even Sandøy Nærum kunne være med allikevel da offshoreturen ble utsatt.
Casper Tjøstheim (syk), John Petter Gilje (lyske), Morten Nygård (fot), Sisco Mick (bortreist) og Daniel Lie (ferie) stod over.

Sekstenåringer i troppen
Det talentfulle G16-laget har heller ikke kamp på to måneder slik at man fikk lov til å ta med seg Matthias Røed Randeberg og Andreas Eiane.

Matthias Røed Randeberg
(f. 29/3/2003) er lillebroren til Idar på A-laget. Han er en offensiv midtbanespiller med en voldsom skuddfot. Denne sesongen har han scoret utrolige 11 mål på 7 kamper, noe som gjør han till toppscorer i Junior Elite. Han har også hospitert for Sandnes Ulf G16 i Nasjonal serie sammen med lagkamerat Edvardas Kupsys, her har det blitt to mål.

Andreas Eiane
(f. 5/3/2003) er et hurtig spisstalent på G16 hvor han har scoret 3 mål. I vinter ble han også matchvinner i den legendariske cupkampen mot Sandnes Ulf (3-2). Andreas er en av flere hinnagutter som kom til Vaulen i vinter.

KAN DEBUTERE PÅ A-LAGET: Andreas Eiane i aksjon for juniorlaget mot Hinna.
Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, Bendik Aarstad, Vegard Natland – Erlend Høllen Sjøen, Even Sandøy Nærum, Tobias Fosse Ekeland – Thomas Surdal Arnesen, Alexander Nilsen Surdal, Ivar Evensen.
Særs ungt lag igjen for Vaulen. Troppen talte seks seniorer, ti juniorer og to G16-spillere.
Vaulen kom fra tre tap og en uavgjort på de fire siste, målforskjellen på 1-15 var heller ikke lystig lesning.
Vaulen gjorde fire endringer siden sist da Tobias Fosse Ekeland, Alexander Nilsen Surdal, Thomas Surdal Arnesen og Endre Lien kom inn.
Vaulen tok avspark og spilte medvinds mot fjorden og med sola i nakken.
Jevn start uten action foran kassene. En corner til Vaulen etter fem minutter var det eneste vi noterte.
Så etter åtte minutter brøt Vaulen på midten. Alexander Nilsen Surdal startet å føre fra midten og kom frem helt til 16 meteren, skuddet mot korthjørnet ble reddet.
Det påfølgende corneret signert Tobias Fosse Ekeland fant Erlend Høllen Sjøen som headet over i kampens niende minutt.
Så rolige forslag om straffespark til Vaulen da Thomas Surdal Arnesen gikk ned på 15 meter etter 11 minutter.
Frøyland spilte mye direkte på første bevegelsen og Vaulen hadde god kontroll. Da de etter 14 minutter fikk frispark litt til høyre i banen på 26 meter holdt vi pusten, men forsøket gikk i muren.
Vaulens Tobias Fosse Ekeland skulle så teste skuddfoten fra utsiden av boksen, men forsøket gikk ufarlig halvmeteren utenfor i kampens 18. minutt.
Alexander Nilsen Surdal sentralt i banen nå, han ble felt, men det ble gitt fordel da Ørjan Bergum overtok ballen på høyre. Han fant en fri Tobias Fosse Ekeland i boks, skuddet i steget traff innsiden av leggen på keeper og spratt opp foran mål. Her kom Ivar Evensen i full fart, han hoppet inn i duellen bare for å bli avblåst. Kampens største sjanse det etter 19 minutter.
Vaulen spilte hurtig balltempo, noen ganger fikk vi hjertet i halsen som etter 22 minutter da vi forærte Frøyland en gratissjanse etter en tverrsoverpasning inn fra venstre. Spissen stormet inn i boksen, men keeper Endre Lien ruset ut såpass at et stresset forsøk spratt bort til Bendik Aarstad som fikk klarert.
Frøylands Ola Rønningen testet skuddfoten etter 29 minutter, men forsøket fra 30 meter gikk inn til en god Endre Lien.
Bendik Aarstad var mannen med ljåen da han kastet seg inn i en brutal takling på midten. Gult kort etter 31 minutter.
Flott angrep av Vaulen etter 34 minutter. Tobias Fosse Ekeland slo kjapt opp på Erlend Høllen Sjøen som slo en lur ball i bakrom til Alexander Nilsen Surdal, han utfordret keeper, men havnet for bredt.
Even Sandøy Nærums frispark etter 37 minutter fant Bendik Aarstad, headingen testet keeper som måtte slå til corner!
Den påfølgende corneren fra høyre ble slått inn på andre stolpe av Tobias Fosse Ekeland. Der dukket Bendik Aarstad opp og headet Vaulen i føringen 1-0.
Nytt frispark inn i boks fra Even Sandøy Nærum etter 40 minutter, denne gangen fikk Alexander Nilsen Surdal heade fritt, men forsøket gikk over.
Det bølget mye frem og tilbake nå. Bendik Aarstad hadde et par meget gode defensive involveringer i denne perioden. Fremover hadde Tobias Fosse Ekeland et skudd utenfor etter 41 minutter.
Dommeren la ikke til noe og man gikk til pause på stillingen 1-0.
Kjempebra innsats av Vaulen!

–Pangstart av Vaulen i andre omgang. Vegard Natland ville ha straffespark etter få sekunder. Det påfølgende innkastet fra Ivar Evensen fant Alexander Nilsen Surdal i boks, han tverrvendte og skjøt fra skrå vinkel, men fikk ikke god treff.
Så en genial ball fra Tobias Fosse Ekeland over til Thomas Surdal Arnesen, en utrusende keeper kom oppi situasjonen og reddet med foten. En gedigen sjanse for Vaulen etter 49 minutter der.
Even Sandøy Nærum fikk så gult kort etter 50 minutter for å ha hindret en overgang.
Det hadde åpnet seg litt opp bak hos Vaulen nå og Endre Lien måtte på ny i aksjon da han reddet et hardt skudd fra 22 meter.
Vaulens Vegard Natland jobbet utrettelig og etter 54 minutter la han tilbake 45 ut i boks, men ingen der.
Så et litt strengt gult kort til Thomas Surdal Arnesen. Han jaget en ball og sprang oppi ryggen på en motspiller som falt.
Frøyland jaget en utligning og trykket på. Etter 55 minutter vant dem en corner som ble slått inn på andre stolpe, men de fikk ikke styrt ballen og det endte med utspark.
Så ny frustrasjon hos Vaulen da Alexander Nilsen Surdal ble vinket av for offside etter 57 minutter da lillebror Thomas spilte han fri.
Ivar Evensen kom rundt på venstre etter 58 minutter og slo høyt inn på andre. Ballen ble halvklarert ut til Ørjan Bergum som dundret av fra 18 meter, men strømpetreff.
Dommeren dømte mye mot Vaulen og fikk publikum i mot seg. Flere oransje hadde fått gule kort og spesielt Bendik Aarstad måtte passe seg da han fortsatte å gå i tøffe dueller.
Frøylandds Marton Grødem fikk gult kort etter 64 minutter.
Ny kjempesjanse til Vaulen etter 66 minutter. Denne gangen var det Thomas Surdal Arnesen som dro seg innover mot mål og fyrte av. Keeper parrerte med en flott enhåndsredning.
Frøyland var ikke ufarlige og et innlegg spratt skummelt på streken etter 69 minutter.
Så vartet Endre Lien opp med en fin redning på et vanskelig forsøk fra skrå vinkel etter 71 minutter.
Like etter vant FIL frispark på 22 meter sentralt i banen, denne gangen leverte Endre Lien en stor redning og fikk slått til corner.
Så en debutant for Vaulen da høyrekant Matthias Røed Randeberg kom inn for Aarstad etter 73 minutter. Dermed flyttet man ned Evensen som stopper.
Nå hadde vaulen to brødrepar på banen, noe vi ikke kan huske skjedde sist.
Vaulen hadde ikke lenger to brødrepar på banen minuttet etter. Vaulen angrep, men ble blåst av. Thomas Surdal Arnesen skjøt ballen i mål. Dermed gult kort for Thomas. Dommeren måtte minnes på at spilleren hadde gult kort fra før og virket småsjokkert da han måtte trekke det røde kortet for en slik liten detalj.
Sikkert etter boka, men total mangel på sunn fornuft fra dommeren.
Tobias Fosse Ekeland var neste mann som gikk ned i boksen for Vaulen, men heller ikke straffespark etter 78 minutter.
Alexander Nilsen Surdal hadde vondt i kneet og måtte ut etter 79 minutter, inn kom Felix Alinyoh.
Vaulen kjempet med ryggen mot veggen med en mann mindre.
Gabriel Økland Retallack kom inn for en sliten Vegard Natland etter 82 minutter.
Frøyland utlignet til 1-1 etter 83 minutter da Joakim Grude plutselig var fri sentralt. Det flate skuddet fra 14 meter ble dunket inn til side for keeper til 1-1.
Like etter fikk Idar Røed Randeberg blokkert et skudd til corner.
Eirik Reiestad erstattet Tobias Fosse Ekeland etter 86 minutter.
FILs Haugen kom fri etter 87 minutter, men Endre Lien holdt forsøket.
Målscorer Joakim Grude fikk gult kort etter 88 minutter.
Mathias Røed Randeberg var så ekstremt nær ved å bli den store helten. Han ble stukket fri på venstre, skar innover og skjøt i steget, ballen gikk via keeper og trillet centimetre utenfor lengste stolpe i kampens 90. minutt.
Det ble sagt at fem minutter ble lagt til. Nå var det en enorm nerve i kampen. Debutant Matthias Røed Randeberg var frempå igjen etter 94 minutter da han dro seg innover i boksen, men det var ingen på innlegget.
To minutter senere hadde Frøyland en enorm overgang, men man holdt tett.
Hele syv minutter ble lagt til før dommeren fant det for godt å blåse av.
Totalt sett en solid prestasjon av Vaulen som fortvilte da dommeren blåste av, men når man får kampen litt på avstand vil man ta mye positivt med seg gjennom sommeren.

BILDER
Bilder fra kampen finner du her!

REAKSJONEN
Trener Jarle Eike var fornøyd tross bitter avslutning. "Jeg er stolt av guttene i dag! Vi var solide og voksne bakover og spennende fremover. Før kampen sa vi at vi skulle kjempe til krampa tok oss, det stemte godt i dag. Nå håper jeg at dette inspirerer guttene til høstsesongen. Det er så mye kjekkere når vi er på som vi var i dag. Da kan vi slå alle i denne pulja uavhengig av mennene i svart."

DAGENS BEACHBOY
I dag var det mange gode kandidater, men etter en intens diskusjon blant juryen falt valget på Vegard Natland. Som Vaulens beste spiller vant han gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.