Vant på fysikken
(27.06.11) Vaulen tok sin tredje strake seier og det mot et på papiret meget sterkt Randaberg 2.
Det var ingen vakker kamp. Randaberg hadde ballen veldig mye, men i de avgjørende situasjonene innenfor boksene var Vaulen overlegne på fysikken.
MOT GAMLE LAGKAMERATER: Daniel Lie spilte mot Vaulen for første gang i karrieren.
RANDABERG 2
1–3

29 min
Christer Husvæg (A Idsø)

40 min Anders Dale (Klette)

43 min Anders Idsø (Dale)
David Berg 63 min
27. juni – Randaberg stadion Tilsk.: 40 – Serie – Dommer: Lars Dahlgren (VBK)

16. Alexander Landsnes

Christian Lyse var tilbake fra suspensjon, mens Eivind Staurland var tilbake etter offshorejobbing. David Møller derimot hadde reist på ferie. Tore Søraas, Øystein Berge Gjellestad, Alexander Landsnes, Eirik Mæland, Are Meling og Halil Husic er fremdeles ute.
Vaulen har en gedigen stall og kunne varte opp med en luksusbenk i 4. divisjon!

Hos Randaberg fant vi tidligere Vaulen-spiller Daniel Lie. Trond Kindervåg stod over med ribbeinsbrist.
Vaulen (4–3–3): Mathias Paulsen – Daniel Vatland, Espen Klette, Eivind Staurland, Stian Lima – Thomas Idsø, Magne Christiansen, Anders Dale – Stian Falnes, Anders Idsø, Christer Husvæg.
Vaulen i sterk motvind i dobbel forstand i starten. Randabergs lag med stjernespillere som Fabiano Kristiansen, David Berg, Torger Motland og Daniel Lie tok kommandoen fra start.
Vaulen var dog oppe for krig og Espen Klette feide ned Glen I Pedersen før minuttet var gått. RIL-spilleren karret seg over kortlinjen i store smerter. Frisparket fra 16 meterstreken nede ved linjen ble sendt inn som et hardt prosjektil. Espen Klette låret ballen ut.
Randaberg var igjen fullt lag etter tre minutter.
Mathias Paulsen glapp Fredrik Førres corner etter fem minutter, men en Vaulen-spiller reddet på strek! Like etterpå var Torger Motland frempå, men skuddet gikk via en oransj og til corner.
Torger Motlands skudd etter syv minutter ble så først blokket av Espen Klette som kastet seg frem. Ballen gikk ut på høyre og Stian Lima fikk stusset returskuddet fra en sort ut til corner.
Vaulen var virkelig i trøbbel og det så mørkt ut. På nok et corner fra RIL var Mathias Paulsen flott ute og bokset!
Vaulens første tilløp kom etter ni minutter. Anders Idsø stusset en ball ned i den venstre kanalen til Christer Husvæg som satte fart. Innlegget foran mål gikk like foran Magne Christiansen som stupte frem, så på andre stolpe dukket Stian Falnes opp og skjøt i nettveggen.
Bedre av Vaulen nå. Restene av et Husvæg innlegg etter ti minutter ble halvklarert ut til Anders Dale som skjøt vel tilside fra 25 meter.
Fabiano Kristiansen fant Daniel Lie i mellomrommet etter 13 minutter. Venstrebensskuddet gikk lavt halvannen meter utenfor høyre stolpe.
Så var det Glen I Pedersens tur til å forsøke seg. Det skumle innlegget ble sklidd ut til corner av Thomas Idsø som voktet ved første stolpe etter 14 minutter.
Vaulen fikk unna corneret i første omgang før Eivind Staurland hadde en viktig blokkering på tre meter på Fredrik Førres forsøk.
Seksten minutter nå og det evigvarende presset fortsatte. Torger Motlands skudd hadde en fin retning, men Espen Klette stoppet det på 16 meter.
Vi får ta med det lille Vaulen hadde i denne perioden. Anders Idsø slo en kongeball diagonalt over til den løpsvillige backen Stian Lima etter 17 minutter, men han fikk lite ut av den gyldne muligheten.
En nonchalant Fabiano Kristiansen klomset det til for seg selv som siste mann etter nitten minutter. Magne Christiansen brøt og var plutselig på vei alene gjennom. Han førte noen meter før han fra en 22 meter forsøkte å tuppe ballen i bue over keeper, men forsøket gikk over mål.
Anders Idsø ble så dyttet i ryggen på 24 meter og fikk frispark. Etter å ha kranglet med tvillingbroren tok han frisparket selv. Han forsøkte å curle den inn i høyre kryss, men ballen gikk meteren over.
Randaberg stadion er veldig stort og det varme været gjorde det ikke lettere, men Vaulen var allikevel energiske i sitt spill. Anders Dale blokket på strek etter 25 minutter.
Vaulen var baktunge, men Randaberg skulle etterhvert gå tom for idéer og slå langt mot et storvokst forsvar.
Istedenfor scoret Vaulen mot spillets gang. Anders Idsø stusset et oppspill gjennom til Christer Husvæg, alene gjennom dro han av keeper før han skjøt knallhardt opp i motsatt kryss! Det målet var det høy klasse av!
Trener Endre Tangen prøvde fortvilt å piske sitt lag fremover på banen fra sidelinjen, for man ble fremdeles trøkket bakpå.
Eivind Staurland ville ha frispark da han taklet ut en løpeball til corner etter 34 minutter. Corneren ble headet unna på første stolpe.
Randaberg fikk en bra sjanse etter 35 minutter da Fabiano Kristiansen slo en stikker til David Berg som kom gjennom fra midtbanen, men en tøff 16-åring i Vaulens mål var våken og kastet seg inn med kroppen. Mathias fikk seg nok en smell der, men bet tennene sammen.
Anders Dale vridde ut på venstre etter 38 minutter. Stian Lima hadde nok en gang gått på et langt og sugende løp. Han dro seg innover i banen før han vinklet ut på høyre til Stian Falnes, på halvspretten skjøt han over.
Magne Christiansens innlegg etter 40 minutter ble gitt ut til corner fra høyre. Christer Husvægs serve gikk over på andre stolpe hvor Espen Klette headet inn mot mål. Der dukket Anders Dale opp som fra kort hold pirket ballen over streken. Det målet var like mye Espens sitt.
Man trodde knapt det man så. Vaulen ledet 2-0, men det var ikke nok for 3-0 kom få minutter senere. Det var vel et innkast fra Stian Falnes som ble stusset videre inn i feltet av Espen Klette. Anders Dale slo keeper på spensten og headet med bakhodet inn foran mål hvor en fri Anders Idsø headet ballen inn i goalen fra kort hold!
Dommeren blåste for pause etter 45:15.
Kun seksten sekunder ut i andre omgang var Vaulen nær ved å punktere kampen totalt. Magne Christiansen fant Stian Falnes på høyre hjørnet av boksen, men skuddet gikk i nettveggen!
Nå hadde man kommet lengre opp på banen og våget å holde mer på ballen. Iallefall for en periode.
Vaulen forsvaret seg heroisk og Thomas Idsø beinet unna det ørtende corneret fra Randaberg etter 49 minutter.
Fabiano Kristiansens skudd etter 51 minutter gikk via en oransj til corner.
Randabergs nummer 17 kom så fri til venstre i feltet, Espen Klette fikk hodet på skuddet som spratt like utenfor høyre stolpe etter 55 minutter.
Christer Husvæg fikk så et mål annulert for offside etter en flott pasning fra Stian Falnes i det 56. minutt.
Anders Dale hadde en ny viktig blokkering, men Mathias Paulsen fanget flott det påfølgende corneret. Like etter skjøt Fabiano Kristiansen meteren utenfor høyre stolpe.
Henrik Jelsa kom så inn for Stian Falnes på høyrekanten etter 58 minutter.
Timen nå og en Randaberg-spiller dro seg forbi både Daniel Vatland og Espen Klette før sistnevnte fikk headet ut til corner.
Randaberg fikk endelig uttelling etter 63 minutter. David Berg kom seg ned på venstre og trillet ballen delikat inn i lengste.
Dommer Lars Dahlgren var halvveis nede i lommen for kort på Espen Klettes sugende takling etter 65 minutter, men nøyde seg med tilsnakk.
At tenningen var stor så vi da Anders Dale og Stian Lima faktisk taklet hverandre. Mathias Paulsen misforstod så og slapp ut en ball som hadde vært via en oransj, men Espen Klette raget i lufta og headet unna serven etter 71 minutter.
Vaulen foretok så et dobbelbytte. Jarle Eike kom inn for Thomas Idsø på midten, mens Gaute Schei kom inn for Magne Christiansen. Toppscorer Schei gikk frem på topp, mens Anders Idsø skled ned i midtbaneleddet.
Randaberg hadde fortsatt hele spillet. Christian Lyse kom inn for Christer Husvæg etter 77 minutter.
Eivind Staurland vartet så opp med en viktig blokkering etter 78 minutter på hjørnet av femmeteren.
Vaulenspillerne startet nok å kjenne det nå. Daniel Lie kom til et skudd etter 80 minutter som gikk via Espen Klette til corner...
Samtidig la Randaberg om til tre mann bak og tre mann på topp i et siste desperat forsøk. Noe som skulle gi Vaulen mer rom.
Anders Dale ble så liggende igjen inne i eget felt. Han hadde trolig headet Espen Klette i bakhodet, men hardhausen reiste seg igjen.
Daniel Vatland brøt så flott etter 82 minutter og sendte avgårde en presis langball til Christian Lyse på venstre. Han satte fart, men pasningen på tverrs av 16-meteren hadde ingen adresse.
Lyse var igjen i ilden minuttet senere og skjøt med løskrutt to meter utenfor etter at Anders Idsø hadde lagt til rette. Det var forøvrig en flott opprulling hvor Gaute Schei hadde brystet videre.
Jarle Eike pådro seg så en strekk i høyre legg og hinket av banen støttet av Anders Dale i det 85. minutt.
Espen Nilsen Gjøsund kom inn for Jarle Eike etter 86 minutter.
Espen ble involvert med en gang da han ga til Henrik Jelsa som rykket innover i banen før han fant Christian Lyse på venstre side av boksen. Denne gangen var skuddet bedre, men keeper fikk kastet seg til venstre.
Randaberg hadde forøvrig ikke byttet ut sine sine gode spillere, som toerlag ofte gjør i pausen. Først nå hadde man foretatt et par bytter.
Henrik Jelsa dro seg igjen løs etter 89 minutter. Det flotte innlegget fant Gaute Schei som headet en halvmeter utenfor fra 12 meter.
Espen Klette klarerte så et forsøk ut til Jonas Glendrange i returrommet, men fra 25 meter skjøt den tidligere Boston United-proffen vel over.
Tre minutter ble lagt til.
Fabiano Kristiansen måtte ut for å stoppe en blødning i ansiktet etter 91 minutter slik at hjemmelaget var ti mann i en liten periode.
Espen Klette viste stor iver i kampen mot sine gamle lagkamerater og etter 92 minutter startet "Elgen" et raid som minnet om Rune Bratseth mot Kypros i 1989, men touchen ble litt for lang.
David Bergs innlegg fra venstre etter 93 minutter ble misset av Espen Klette som kavet i egen fem meter. På motsatt stod Joachim Nordgren som heldigvis fomlet ballen over kortlinjen.
Det var også noe av det siste som skjedde for dommeren blåste av etter 93:15.
En herlig fighteseier for et lag som er kjent for sin grassallergi!