Kategorien hederlig tap
(27.06.08) Et amputert Vaulen trådde til og kunne lett ha fått med seg poeng fra møtet med de suverene serielederne. Jarle Eike ga Vaulen ledelsen med sitt første seriemål på drøye 4 år, men to overtidsmål ga 1-2 ved pause. Are Meling ga balanse, men Klepp scoret igjen. På overtid da Vaulen presset fremover ble det 2-4.
2-4
KLEPP
Jarle Eike
29 min
45 min
Bjørn Erik Taksdal
45 min
Even Sel
Are Meling (Stian Lima)
50 min
68 min
Per Undheim
90 min
Per Undheim
27. juni - Vaulenbanen - Tilskuere: 50 - Serie - Dommer: Tomas Ø Tjelle (Forus & G)
1. Tom Arne Bø Pedersen
Vaulen hadde drøssevis med forfall til kampen. Anders Idsø var i Israel på landslagsoppdrag i strandfotball. Tom Stian Sunde fikk seg en smell i kneet på mandagens trening og er ute i et par uker. Stein-Ivar Andersen og Erik Hildén var bortreist. Eivind Staurland har reist offshore, mens Stian Husvæg er på Hovefestivalen. Stian Refvik og Thomas Idsø er ennå skadd. Kenneth Dahle sliter med en vond lysk. Tore Søraas er hjemme i Haugesund, mens Robert Hovland har pådratt seg en strekkskade i låret.
Med et helt lag ute var junior Magnus Kartevold kallet inn. Ronny Hauge var tilbake på benken, men keeper Tom Arne Bø Pedersen var forberedt på å komme inn som utespiller.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Bjarte Rannestad, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Jarle Eike, David Møller - Daniel Lie, Are Meling.
Kampen åpnet jevnt med et lite overtak til gjestene, Vaulen var farlige på overganger. Det var to gode lag som prøvde å spille fotball langs bakken.
Klepps første sjanse kom etter ni minutter da Per Undheims forsøk fra skrå vinkel ble hælet til corner av Marius Fossmark.
Det var vel Are Meling som fant Daniel Lie som skjøt like utenfor etter 12 minutter. Her var det et forrykende tempo, men så mange store sjanser kom det ikke.
En god Per Undheim kom til avslutning etter 26 minutter til venstre for mål fra en 18 meters hold, men keeper Ørjan Olsen reddet sikkert og bra.
Vaulen tok ledelsen etter 29 minutter. Magne Christiansen løftet et frispark inn fra høyre over mot lengste, Espen Klette headet på tverrs av mål til Daniel Lie som fik skutt i stolpen og ut. Ballen havnet så ut til Jarle Eike som fra 18 meters hold bredsidet inn med venstre nede i venstre hjørne. En overlykkelig Jøøli feiret som en villmann for sitt første seriemål på nesten fire år og to måneder!
Det var tydelig at Vaulen ville mye i dag. Man kjempet som løver og løp som gaseller.
Vaulen spilte nå noe av det beste de har gjort i år. De virket å ha full kontroll bakover, det var derfor surt å se Klepp redusere 47 sekunder på overtid. En ball ble halvklarert ut på drøye 20 meter til Bjørn Erik Taksdal som på halvspretten fikk drømmetreff og sendte ballen oppunder nettaket! Slike mål går det ikke an å forsvare seg mot.
Var Vaulen rystet? Minuttet senere stod det plutselig 1-2! Klepp kom frem på høyre la en stikker til Even Sel som bredsidet ballen nede i hjørnet til venstre for keeper.
Det var utrolig bittert å se Vaulen gå til pause på 1-2 etter å ha ledet i 45 minutter!
Kampen var nå i en kritisk fase og Klepp jaktet et mål til for å punktere kampen. Et Klepp corner ble da reddet på streken etter 48 minutter. Like etter kom Leif Malmin til en dobbeltsjanse da han kom alene gjennom ned på høyre, Olsen reddet fra kort hold, før returen gikk via Olsen og i nettveggen til corner.
Vaulen utlignet etter 50 minutter. En frekk hæl av Stian Lima sendte David Møller fri, han førte fremover før han ble taklet. En løpsvillig Stian Lima snappet opp og fortsatte mot mål før han la til venstre hvor Are Meling skar inn fra hjørnet av boksen og tuppet ballen inn i lengste med tåen!
Et dårlig utspill fra Klepps unge keeper Kjetil Anda gikk i beina på Alexander Surdal Nilsen som fikk en gratissjanse, men skuddet strøk utsiden av lengste stolpe.
Klepp er nok bedre trent enn Vaulen og tok mer og mer over. Are Meling reddet på streken, før Per Undheims harde frispark ble tatt i fast grep av Olsen.
Klepp tok ledelsen igjen etter 68 minuter etter kaos i boksen. De grønne ville først ha straffespark, men spillet fortsatte og en fri Per Undheim til høyre i boksen fikk skyte inn 2-3.
Ørjan Olsen leverte en benparade på Taksdals forsøk etter 71 minutter.
Jarle Eike vinklet så ut til venstre hvor Stian Lima elegant slo inn på direkten til Daniel Lie som headet like utenfor.
Jarle Eike hadde fått seg en smell i ankelen etter å ha sparket i bakken og måtte gi seg etter 79 minutter. Høyreback Magnus Kartevold kom inn, slik at Bjarte Rannestad gikk inn sentralt. Like etter kom Stian Falnes inn for Alexander Surdal Nilsen på høyrekanten i et taktisk bytte.
Klepp kom rundt på venstre og slo inn, men denne gangen var det Marius Fossmark som reddet på streken etter 83 minutter.
Per Undheims frispark etter 87 minutter gikk like over fra 20 meters hold.
Fire minutter ble lagt til og Vaulen presset på, man slo langt og en opplagt Are Meling vant alt på hodet.
Istedenfor skulle Klepp kontre inn 2-4 da man kontret ned høyre og slo inn til Per Undheim som følsomt løftet ballen over keeper.
Det endte med tap, men Vaulenspillerne kunne gå med løftet hode etter dagens innsats.
TRE PÅ TOPP
3 poeng - Espen Klette
2 poeng - Are Meling
1 poeng - Jarle Eike
FEIRET SJELDENHET: Etter kampen var det fest i klubbhuset. Alexander Landsnes gratulerer Jarle Eike med det sjeldne målet!
GAMMEL STORHET: A-lagets gamle keeperkjempe Bjarne Hov koste seg på festen.