Tomhendte fra kollektivt koma
(27.06.02) Vaulen (0) 0 - 1 (0) Randaberg
Vaulen hadde hatt en pause her da kampen borte mot FK Haugesund 2 ble utsatt grunnet streik satt i stand av NISO for de profesjonelle klubbene og deres rekruttlag.
Et høytflyvende Vaulen skulle her komme ned på jorda igjen etter triumfen sist da Randaberg stakk avgårde med seieren.
01
RANDABERG

60 min
Henning Frode Holm
27. juni – Hinna stadion Tilsk: 70 – Serie – Dommer: Cosmin Dima (KIL)

–>

Jan Tore Kleiberg var opptatt med selvbyggingshuset sitt, mens Alexander Landsnes var på ferie i den fjerne Østen.
Vaulen (4–42): Bjarne Hov – Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Øystein Winsnes – Jarle Eike, Kjetil Aasland, Anders Idsø, Stein Ivar Andersen – Pedro Salgado, Eirik Ekholdt.
Manager Tore Haugvaldstad gjorde noen kosmetiske endringer på laget siden forrige kamp. Bjarne Hov fortsatte i mål, mens Øystein Winsnes startet for første gang denne sesongen. På midten var det en tvist da Kjetil Aasland tok en defensiv midtbanerolle da man igjen kjørte en skjev 4-4-2 med Andersen som eneste rene kant.
Vaulens tre store sjanser i første omgangen var alle like. Headinger etter legg fra sidene. Først ut var Salgado som headet over på Andersens legg. Så en presis kross fra Ahlstrand Pedersen til Aasland som ikke fant nettet. Ekholdt dreide så inn fra høyre, men Salgados forsøk gikk like over.
Etter kvarteret gjorde man en taktisk endring da Ekholdt gikk ned som høyrekant, Eike tok over det defensive ansvaret på midten, mens Aasland gikk opp som tankspiss.
Etter 28 minutter brakk Eirik Ekholdt tommelen i en duell med keeper. Fast Eddi prøvde å spille videre med smertene, men måtte gå av ti minutter senere da Kim Henriksen kom inn for han.
Eirik Ekholdt var tilbake i laget etter hvilen med høyrehånda dekket i sportstape. Henriksen var tilbake på benken.
Etter timen tok Randaberg ledelsen da Henning Frode Holm ble spilt fri og satte pent. Det hadde han nok lært under sitt prøvespill med Southampton på feltet med Matthew Le Tissier?
Randaberg kunne ha doblet like etter på en corner, men Vaulen var heldige som så ballen gå ut av faresonen.
Vaulen hadde mistet initiativet og Inge Martin Hinna fikk sjansen da han erstattet Aasland på topp.
Vaulen trykket på med flere og flere folk fremover i banen, men RIL var flinke til å forsvare seg. Stopper Erik Gysland var nære, men headingen hans ble reddet av keeper.
Etter 70 minutter var Randaberg frempå igjen. Skuddet fra deres midtbanespiller hadde en fin retning, men villkatten Bjarne Hov reddet akrobatisk.
Med ti minutter igjen kom Ole Bjørn Bredesen inn for Ekholdt. Samtidig flyttet Haugvaldstad Gysland opp på topp for å få mer muskler. Minutter senere tok man også ut Winsnes og heiv innpå Aasland som en ytterligere spiss. Dermed spilte Vaulen i en gammeldags 2-3-5-formasjon!
Dette skapte naturligvis mye press, men taktikken var avhengig av presise pasninger, noe som var en sjeldenhet denne kvelden.
Faktisk var det Randabergs keeper som skapte den største sjansen for oss da han lagde et indirekte frispark grunnet seks-sekunders-regelen. Skuddet fra Hinna skulle dog bli blokket av en Randaberg-spiller.
Det endte med 0-1 tap og for første gang denne sesongen gikk Vaulen av banen uten å score.
Kampen var jevn, men Vaulen slet med å skape sjanser. Uten vilje til å kjempe om poengene var det helt greit at Randaberg tok poenga.