De unge debutanter med de store sjanser
(27.05.07) Vaulens kjæledegger, TBK, imponerte tross tap 4-5 for Politiet.
Det var duket for de unge debutanter da TBK spilte sin første obligatoriske fotballkamp siden forrige TBK Romjulsturnering.
PEDRO BAILANDO: Peter Christersson ledet det Vaulenbaserte laget TBK i oppvisnings- kampen mellom de småkriminelle og beddoen.
Faste spillere som Sindre Jensen og Thomas Eiene manglet. Inn kom flere unge debutanter. Winst, Jossen, Andreas, Eia og Christer har vært tilknytta TBK i lengre tid, men har ikke spilt kamper før i dag. Spillende trener Pedro Bailando, som kom rett fra fødeavdelingen, hadde funnet startplass til hele tre av disse. Stian fra Buøy og Vaulens Førland har ikke tidligere vært med TBK. Harald Kusch, TBKs nye tyske storstjerne, skulle også vært med, men fikk ikke med seg et veldig seint banebytte. Mot Kim Elliot Jørpelands politibataljoner, gikk TBK ut i en 3-2-1 formasjon med vingbacker. Dette i et forsøk på å kunne etablere angrepsspill, samtidig som en demmet opp for politiets velkjente contringer.
Trenerens taktikk så ut til å fungere bra, og TBK storspilte innledningsvis. De gikk da også opp i en 1-0 ledelse. Spillet jevnet seg mer ut, TBK brente haugevis av sjanser ved Sivi, Andreas, Tor Are, Kjetil og Helge, og Politiet utjevnet til 2-2 like før pause.
I andre omgang ville en fortsette å kjøre på politiet, men samtidig være tette bakover. Bailandos taktikk skar seg imidlertid ca. et kvarter ut i andre omgang. Han forsøkte å skjerme ut en ball som bakerste mann, mistet ballen, ble fraløpt, og Politiets gode spill gjorde ingen feil aleine med Eia. Fra død vinkel satte han ballen hardt mellom Eia og første stolpe. Eia, som i resten av kampen storspilte, burde kanskje ha tatt skuddet. Han hevdet etter kampen at han måtte slippe det inn for at Bailando skulle lære av sine feil! Den spillende treneren tok da også konsekvensen av dette, og byttet seg selv ut.
Framme på banen fortsatte TBK å spolere 100% sjanser, bla.a. en trippelsjanse hvor en midtbanespiller, Tor Are og Andreas var involvert. Like før slutt reduserte TBK til 4-5 med Sivi. TBK jaktet utligning i slutten, men kom ikke nærmere enn Winstens heading over mål fra bakerste stolpe like før full tid.
Alt i alt fortjente vel Politiet å vinne, da de var mest effektive foran mål. Kampen var jevn, velspilt og uten stygge episoder. Imponerende at Kim Elliot klarte å holde disiplinen blant Politiets testosteronbomber. Marius Sikveland debuterte som dommer, noe han klarte bra. Han var usynlig, med unntak av 2 kontroversielle episoder.
TBKs nyervervelser var positive med god innsats og ditto ferdigheter. Skal TBK klare å revansj i neste kamp mot Politiet, må imidlertid treneren prioritere avslutningstrening i tiden framover.