Herlig seier i krigekamp
(27.04.23) Poengløse Sunde hadde bestemt seg for å fighte noe voldsomt her. Det holdt i en time før det åpnet seg opp. Når det regner, da høljer det for i løpet av ni minutter var det fire mål hvor tre var til Vaulen. På tampen pynter Torbjørn Aabrekk til 4-1 i en kamp med åtte gule kort. Kampfakta her!
4–1
SUNDE
Mads Jacobsen Mørland
64 min

68 min Henrik Halsnøy
Vegard Natland (Aabrekk)
70 min
Aleksander Gundersen 99
73 min
Torbjørn Aabrekk (Natland)
90 min
27. april – Vaulenbanen Tilsk: 40 – Serie – Dommer: M P Stoltenberg (Madla)

22. Lars Berge

Trym Landråk Gjerstad er ute med tre brudd i foten og ventes ikke klar igjen før til høstsesongen. Anders Polland Vik og Lars Berge er tilbake på feltet og satt på benken. Erik Vogel og Audrius Mirauskas fikk spilletid for B-laget denne uken. Sander Oaland er langtidsskadd. Ørjan Bergum har slitt med ryggen i vinter.
Stopper Edvardas Kupsys var i den opprinnelige troppen, men ble strøket.
Vaulen (4–33): Jack Aguera – Theodor Haugen, Aleksander Idland, Aleksander Gundersen, Vegard Natland – Torbjørn Aabrekk, Bendik Aarstad, John Petter Gilje – Aleksander Gundersen, Mads Jacobsen Mørland, Eriel Pires Antonio.
Gode muligheter fra start for Vaulen. Først tredde Bendik Aarstad gjennom Eriel Pires Antonio til høyre i boks, men forsøket ble reddet før minuttet. Den påfølgende corneren fra Aleksander "Lyngdal" Gundersen fant Aleksander Idland som ikke fikk klem på headingen.
Sundes Henrik Halsnøy fyrte så over fra kort hold etter frispark i kampens femte minutt. Mer Sunde like etter da Aleksander Idland reddet på strek.
En corner fra John Petter Gilje inn i boks ble så blåst av for noe ureglementært. Så en kross fra Mads Mørland Jacobsen som ikke nådde Eriel Pires Antonio i boks på en kontring etter 12 minutter.
Det var langt mer "fire" i Sunde enn i generalprøven som Vaulen vant enkelt 5-1.
Sundes keeper fanget så egen retur på et langskudd fra Aleksander "Aksdal" Gundersen. Mads Jacobsen Mørland var frempå og snuste på den.
Eriel Pires Antonio gikk så overende i boks uten å få noe.
Torbjørn Aabrekk ble så hektet og gult kort til Sundes Emir Alic etter 18 minutter.
Samme Aabrekk ble så felt på 16,6 meter. Frispark. Aleksander Gundersen, født i 1994, løftet inn og ballen slo i stolpen og ut bak en paralysert keeper. Vaulen presset på og Aleksander Idland følte seg dratt ned på en corner før Mads Jacobsen Mørland var nær på et skudd etter 22 minutter.
Aleksander Idland fikk så en kraftig trøkk. Dommeren hadde lagt listen høyt og ga ikke kort. Sunde kriget noe voldsomt og var gira på sine første poeng.
Etter den duellen måtte Sunde bytte ut en spiller.
Bendik Aarstad fikk så ikke trykk på en heading i boks etter frispark fra midten.
Presist spill fra Pires Antonio som fant Natland i kanalen, men keeper fikk gitt til corner etter 32 minutter.
Gundersen (94) var så nær å heade inn et frispark fra Gilje, ballen strøk tilside for vinkelen.
Så en strøken ball fra Mørland som Natland er nær ved å konvertere før Mørland følger opp på retur.
En kontring fra Sunde dømmes så for offside, her ville Sunde trekke situasjonen tilbake for en dødball da Gundersen sklei inn etter 37 minutter.
Gult kort til Vaulen etter 39 minutter da Torbjørn Aabrekk kom i boka.
Kampen utartet seg nå. Dette var en voldsom fysisk kamp.
Theodor Haugen kjempet seg så frem i boks, det lignet på en dytt, men dommeren lot spillet fortsette. Skuddet gikk forbi keeper, men ble reddet på strek. Idland headet den påfølgende corneren utenfor etter 44 minutter.
Så en fin ball fra Idland som Pires Antonio måtte nøye seg med å få corner på da han var opp mot to mann på sekstenmeteren.
To minutter på overtid vartet Vaulen opp med et flott angrep på få berøringer hvor man spilte seg rundt boksen før Vegard Natlands kross ble gitt til corner.
En ny corner like etter, denne gangen skjøt Torbjørn Aabrekk vel over fra returrommet.
Seks minutter ble lagt til. På tampen hadde Sunde et par returskudd i etterkant av et frispark inn i boks.
Det var en omgang med mer kriging enn fotball. Sunde virket gira og Vaulen svarte med samme mynt. Dommeren slet noe med å få kamphanene til å roe seg og det utartet seg noe.
Vaulen var uforandret etter hvilen. Fra start satte man tonen. Aleksander Gundersen type Lyngdal fyrte drøye meteren utenfor fra 20 meter sentralt i banen etter 48 minutter. Her var det mange trekk i forkant.
Pires Antonio ville igjen ha straffe, men falt lett der. Så et skudd fra Aarstad i blokken.
Vaulen hadde startet meget bra og Gilje spilt fri Mørland til venstre i boks, men fra død vinkel gikk skuddet i nettveggen etter 52 minutter.
Forsvaret slapp så forfølgelsen av en ball. Sundespilleren jaget på og keeper Jack Aguera måtte skli til for å få ballen ut til corner etter 56 minutter.
Et fint legg fra venstre signert Vegard Natland etter 59 minutter hadde retning Eriel Pires Antonio, men han fikk en mann opp i seg i skuddøyeblikket.
Mye Vaulen nå. Aarstad skjøt i blokken før Aabrekk skjøt like utenfor etter at ballen gikk via en gul. Idland vant duellen på corneren, men i en duell foran kassen ble det blåst av mot Vaulen.
Vaulen fikk omsider uttelling etter 64 minutter. Mads Jacobsen Mørland trakk innover og bendet inn til venstre. Nydelig satt av Mads!
Mørland var litt varm på grøten like etter og fikk gult kort etter 67 minutter for en ettersleng.
Henrik Halsnøy utlignet på bølge to av en corner. Det var en heading i korthjørnet som Aguera kun fikk slått opp i nettaket.
Nicolai Moi Sene kom inn for Eriel Pires Antonio.
Vegard Natland skaffet så en corner. Torbjørn Aabrekk slo inn på første og vi tror ballen nærmest ble nakket inn av Natland om det ikke var en stuss med hodet. Ballen gikk mellom en rekke folk og inn helt borte ved stolpen. Dermed 2-1 etter 70 minutter.
Nå haglet det med gule kort, Henrik Barth Gulbrandsen var neste mann ut.
Etter 73 minutter stod det 3-1. Aleksander Gundersen (f. 1999) trakk inn fra høyre og dunket inn borte ved venstre stolpe.
Nicolai Moi Sene fikk så en goal underkjent for offside etter 74 minutter.
Audrius Mirauskas fikk så et knapt kvarter da han kom inn for Mørland.
Vaulen malte på. Aabrekk hadde et herlig driv over en corner som nær gikk rett inn. Aleksander Gundersen (f. 1994) hadde så et skudd via en gul og inn til keeper midt i mål.
Et nytt gult kort til Vaulen, denne gang til Aleksander Gundersen etter 79 minutter.
Sunde fikk et gult kort til stopperen Anders Vistnes Bø etter 81 minutter.
Frisparket fra Aabrekk ble slått kort før Aabrekk ble hogget ned og lå i store smerter.
Sundebacken stoppet så opp og holdt hånden i lufta da Nicolai Moi Sene stormet forbi han som en virvelvind. Ballen ble smekket inn foran kassen og skumle situasjoner oppstod uten at man fikk rettet et skudd mot mål.
Even Kvame kom inn for Gilje etter 86 minutter.
Man var uhyre nære 4-1 da Mirauskas ble nektet til corner fra to meter etter fin ball fra Moi Sene.
På etterpresset av corneren slo Vegard Natland 45 inn fra venstre til Torbjørn Aabrekk som satte kaldt nede i korthjørnet.
Fortsatt hissig her. Sundebenken fikk tilsnakk. Det var vel en innbytter som ville ta ballen når den såvidt var over linja mens spillet pågikk for fulle mugger. Etter at dommeren hadde snakket til Sunde-benken vartet det også et gult kort til en spiller på banen etter 93 minutter.
Et skudd fra Theodor Haugen fra høyre ble reddet etter 95 minutter.
Michael Goc-Ong Tamminen hos Sunde fikk gult kort etter 95 minutter.
Det ender med 4-1 seier. Sunde er et lag som vil ta poeng på figherviljen, men det er tungt lag som sliter med å holde det i nitti minutter.
Vaulen skal ha for at dem fighter når det kreves i en kamp med åtte gule kort. En fortjent seier og klar forbedring fra den tamme forestillingen mot svake Finnøy sist.