Are Meling og Christer Husvæg scoret Vaulens mål.
Christer Husvæg (Eidem)
Oddgeir Salte
70 min
75 min
27. mai –Tilskuere: 117 – Dommer: Jørn Voll (Hana) 3p, utstråler ingen autoritet
19. Sven Ole Høvring
Vaulen uten Eivind Staurland (offshore) og Anders Idsø (Estland).
Dette var også en spesiell kamp for Henrik Jelsa da søskenbarnet til faren, Morten Jelsa, er spillende trener på Varhaug.
Vaulen (4–2–3–1): Kristoffer Dionato Johannessen – Magnus Kartevold, Stian Lima, Marius Fossmark, Petter Søndenå – Magne Christiansen, Anders Dale – Christer Husvæg, Are Meling, Jostein Eidem – Fredrik Berntsen.
Varhaug: 25. Jørn Ingve Fuglestad, 2. Tore Dubland, 14. Thomas André Ridola, 10. Morten Jelsa, 5. Harald Tjensvoll, 7. Kenneth Skrettingland, 6. Ivar Løge, 18. Erik Hobberstad, 9. Oddgeir Salte, 21. Jan Ove Hobberstad, 8. Jørn Bratland.
Man ville forsøke seg i en nye formasjon mot hjemmesterke og robuste Varhaug. Derfor ble sterke spillere som Are Meling og Fredrik Berntsen satt inn på laget for å demme opp!
I dag var heldigvis oppvarmingen oppmuntrende i forhold til hinnakampen jeg sist skrev referat om. Uten om å gå mer inn på dette...
Etter endt oppvarming bar det inn i garderoben for å få siste peptalk fra trenerduoen.
Kampen begynte med mye langpasninger og mye stillingskrig. Lite skjedde de første minuttene.
Vaulen ble litt baktunge de første fem minuttene, men løftet seg etter det og kom mer inn på Varhaug sin banehalvdel.
Det skjedde ikke noe spesielt før klokken hadde passert 12 minutter. Da trioen Magnus Kartevold, Christer Husvæg og Fredrik Berntsen kombinerte fint på høyresiden. Fredrik Berntsen fikk ikke til noen skikkelig avslutning, men ballen gikk til corner.
Petter Søndenå ruslet over fra sin venstreback for å slå corneren, men det resulterte ikke til noe farlighet for varhaugkeeperen!
Rundt midtveis av omgangen kjempet Varhaug til seg sitt første corner og på corneren kom kampens første sjanse! En varhaug-spiller headet fra omlag fem-seks meter, men heldigvis for Vaulen sklidde ballen på pannebrasken hans og meteren tilside for Kristoffer "Afro" Johannessens mål.
Minutter senere var Vaulen fremme på en liten farlighet. Nok engang ved Fredrik Berntsen,men han ble presset hardt og avslutningen ble blokkert!
Rett etterpå ble Jostein Eidem avblåst for offside... Horribelt ifølge Christian Lie og Bjarte Rannestad som hadde tatt turen ut til bondelandet!
Da halvtimen var passert snappet Are Meling ballen foran varhaugkeeperen og rundet han elegant, men vinkelen ble noe for skrå! En Are Meling i skikkelig form hadde nok puttet den enkelt! Men kjekt å se Are i gang igjen.
Bare frem minutter senere skulle Are få sin skåring. Det startet med at Petter Søndenå slo en dårlig corner, men Vaulen kjempet ballen tilbake. Kula endte opp hos Petter på kanten, han slo et perfekt innlegg til Are Meling som stanget ballen elegant i mål. 1-0 til beachboys!
Et par minutter før pause fikk en varhaug-spiller fortjent gult kort etter å ha gått vel hardt tilverks på Magnus Kartevold.
Så på overtid skulle Varhaug få sin redusering og det på sin første sjanse signert Jan Ove Hobberstad. Surt!
Målet var av den heldige sorten!
Sekunder etter avspark blåste herr Voll i fløyta!
En omgang der Vaulen hadde full kontroll og var kompakte bakover.
I pausen ble man enige om å fortsette å holde kompakt bakover og heller ligge å vente litt på sjansene som ville komme.
Men det var hjemmelaget som startet best. Etter bare tre minutters spill kom Varhaug til en stor sjanse. Skuddet gikk vel kun halvmeteren tilside for Afro sitt mål.
Det virket som det heldige utligningsmålet til Varhaug hadde gitt dem skikkelig blod på tann! Skjerpings Vaulen.
Kampens andre gule kort gikk også til en grønnkledd spiller, denne gang var det for riving og sliting i Fredrik "Hulken" Berntsen. Man kødder ikke med Hulken!
Da kampuret ute på Varhaug hadde passert timen skulle Vaulen nok engang ta ledelsen. Are Meling fikk stusset til Jostein Eidem, som videre spilte Christer Husvæg gjennom. Alene med Varhaugs Jørn Ingve Fuglestad var han iskald og lobbet ballen elegant over keeper til 2-1!
Trenerduoen Endre Tangen og Thomas Idsø foretok et dobbelbytte etter 65 minutter. Are Meling ble erstattet av David Møller og Fredrik "Hulken" Berntsen av Henrik Jelsa.
Jelsa hadde forøvrig en del slekt blant tilskuerene!
Etter 70 minutter fikk Christer Husvæg flott lagt inn fra høyre og på bakerste stod Jostein Eidem, men dessverre kom han ikke skikkelig over ballen som endte to meter over mål.
Så skulle det komme fem-seks svarte minutter sett med oransje øyne.
Man klusset det totalt til kvarteret før slutt da man ikke fikk klarert skikkelig. Tilslutt endte det opp med et totalt unødvendig tilbakespill til Afro, på en humpete og fæl bane er ikke det lurt! Selvfølgelig traff ballen en hump rett før Afro skulle fyre ballen ut, slik at ballen omtrent bare gikk rett opp i lufta. Der stod Oddgeir Salte som omsider fikk pirket ballen over streken.
Man hadde for andre gang gitt fra seg ledelsen og nå kjørte Varhaug kampen.
3-2 kom på et kjempe skudd fra varhaugspissen Jan Ove Hobberstad, mye tull skjedde i forkant av dette målet også.
Man bør kanskje trene fokus på å klarere på fredagstreningen... For begge disse målene kunne ha vært unngått med gode klareringer.
Man fikk satt i gang en sluttspurt. Både Ronny Hauge og Marius Fossmark hadde sine sjanser i slutten. Stian Falnes hadde to farlige lange innkast som bare Rory Delap gjør etter han!
Men det ville seg ikke. Nok et surt ettmålstap, den fjerde i rekken.
Vi får slå sterkt tilbake i neste kamp borte mot Viking 2.
PS: Hinna - Eiger 1-3.