Ikke godt nok
(27.04.07) Nærbø er vant med å spille fotball opp mot låvevegger, dermed vant man 4-2.
Vaulens mål ble scoret av Magne Christiansen og Thomas Idsø.
Vaulen hadde som vanlig mye av spillet, men det stokket seg fremover. Nærbø på sin side var gode og vil bli å regne med i årets serie.
2-4
NÆRBØ
16 min
Svein Ingve Torland
Magne Christiansen (Birkeland)
23 min
34 min
Terje Haugseng (str.)
41 min
Jonas Øvestad
47 min
Thomas Idsø
82 min
27. april - Vaulenbanen - Tilskuere: 50 - Serie - Dommer: Tomas Ø Tjelle (Forus)
87. Eric Ordaz
Targetspissene Tom Stian Sunde (strekk) og Trond Kindervåg (strekk) stod over. For å få mer muskler til rollen som alenespiss var forsvarer Robert Hovland satt opp på topp.
Forsvarsfireren fra sist var helt ny, bare Tore Søraas var igjen fra sist. Hovland var altså på topp, mens Tore Tjentland (kne) og Stian Lima (lårhøne) slet. Inn kom Marius Fossmark tilbake fra suspensjon, Stein-Ivar Andersen og Espen Klette var helt klare igjen etter skade.
På midtbanen var det én endring på venstre hvor Ørjan Birkeland gikk ned fra spissrollen sist.
Vaulen (4-5-1): Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Tore Søraas, Marius Fossmark, Espen Klette - Morten Vadla, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Idsø, Ørjan Birkeland - Robert Hovland.
Vaulen fikk avspark, mens Nærbø valgte å spille med medvind og sol i nakken.
Robert Hovland fikk en dytt i ryggen etter tre minutter og dommer Tomas Ø. Tjelle blåste frispark. Fra venstrekanten av boksen sendte Thomas Idsø inn et frispark i boksen som skapte kaos. Magne Christiansen var nær ved å få tuppet ballen over linjen, men Nærbø fikk slått til corner.
Nærbø kom rundt på høyre etter seks minutter, det lave legget kom over på motsatt hvor nien skjøt over.
Vaulen trillet opp etter ni minutter. Anders Idsø slo opp langs venstre til Robert Hovland som vendte opp og slo lavt inn til Morten Vadla, men skuddet fra 10 meter gikk like over.
Tore Søraas felte en mann på 25 meter og fikk gult kort etter 10 minutter.
På one touch stormet Vaulen frem etter 12 minutter, ballen gikk opp fra Marius Fossmark til Robert Hovland som slo vegg med Morten Vadla. Rob var sterk inne i feltet og fikk nesten kjempet seg frem og satt en tå på ballen før keeper.
Nærbø tok så ledelsen etter 16 minutter etter noe tilfeldig spill. Svein Ingve Torland fikk med seg ballen fra venstre og la ballen inn i lengste hjørne fra 15 meter.
Robert Hovland breiet ut spillet til Morten Vadla på høyre som kom i stor fart. Like foran en utrusende keeper fikk han skutt, men keeper reddet. Nærbø kontret igjen og kom nær etter slurv bakover.
Nærbø fikk fritt liede mellom back og stopper etter 20 minutter, men keeper Tom Arne Bø Pedersen leverte en veldig god redning.
Ørjan Birkeland fikk så problemer med foten i en løpsduell etter 21 minutter og signalerte at han måtte bytte.
Vaulen vant et utspark etter 23 minutter. Anders Idsø fikk tak i ballen og slo ut mot Ørjan Birkeland, som halvskadd hadde luntet tilbake og plutselig var fri på venstre.
En nydelig kross fra dødlinjen med venstre traff Magne Christiansen på andre stolpe som headet inn utligningen fra kort hold. Nærbøspillerne mente forøvrig at Magne var i ballen med hånden ved den anledningen.
Jean André Gjelsten var nå klar og kom inn for Ørjan Birkeland etter 24 minutter.
En frekk vending av Magne Christiansen etter 27 minutter ga rom til å skyte, men keeper klarte å rygge hurtig nok tilbake og fanget lobben fra 25 meter.
Robert Hovland vendte så opp på et oppspill etter 31 minutter, forserte før han prøvde seg med en suser som strøk utsiden av det venstre krysset fra vel 25 meter.
Nærbø fikk seg så et lettkjøpt straffe etter 34 minutter. Det hele startet med et langt innkast på høyre, ballen ble slått inn i midten hvor en blå og hvit slo ballen opp i hånden på Vaulenstopperen. Forsvarer Terje Haugseng skjøt knallhardt midt i mål fra krittmerket og Tommen rakk knapt å reagere.
Vaulen var nå i sjokk og rotet det til for seg.  Etter 36 minutter sendte Nærbø avgårde en suser fra 30 meter som gikk mot vinkelen, men Tommen leverte en enhåndsredning og fikk fistet til corner.
Flipperspill etter 41 minutter ga 1-3. Et corner fra venstre kom inn på første, ballen ble headet i tverrlegger før den traff Nærbøs Jonas Øvestad og gikk i mål.
Anders Idsø fikk fantastisk klem etter 44 minutter. Fra 25 meter traff han tverrlegger, Jean stupte frem på returen, men headingen gikk inn i fangarmene til keeper.
Uheldige Vaulen traff treverket på ny etter 45 minutter da Anders Idsøs corner fant Magne på første stolpe, ballen gikk opp i vinkel og ut.
I pausen ble forsvarsfireren rokkert om. Nå var Søraas på høyre, i midten fant vi Klette og Fossmark, mens Andersen var over på venstre.
Spikeren i kista kom etter 47 minutter. Vaulen faller ikke av bakover og Nærbø kom lett forbi, Svein Ingve Torland rundet keeper og satte ballen i det tomme målet.
Et raid av Morten Vadla på høyre ble slått inn til Thomas som serverte til Anders, men det knallharde skuddet fra 20 meter gikk rett på keeper.
Så dramatikk på Vaulenbanen etter 57 minutter da en beruset forbipasserende så sitt snitt til å storme banen. Ronny Hauge fikk dratt han av banen.
Et tidlig tatt frispark fra Anders Idsø etter 59 minutter gikk i muren og halvmeteren til side for høyre stolpe.
Espen Klette fikk gult kort etter 62 minutter for holding.
Vaulen hadde nå veldig mye ball og folk som kom ned for å se slutten av kampen forstod nok lite av at Vaulen lå under 4-1.
Etter 66 minutter kom Alexander Surdal Nilsen inn for Morten Vadla på høyrekanten.
Thomas Idsø var litt ivrig i ryggen på en spiller etter 68 minutter og fikk gult kort.
En periode med en del halvsjanser til Vaulen fulgte, så etter 76 minutter prøvde Thomas Idsø seg med et lurt skudd som strøk venstre hjørne.
Christian Lyse kom inn for Tore Søraas etter 79 minutter. Lyse spilte venstrekant, mens Jean gikk ned på backen.
Nærbø var skarpe i presisjonen på sine kontringer og etter 80 minutter trillet man seg noe lett igjennom. Tom fikk en fot på ballen, men ballen trillet videre mot mål før Jean fikk klarert inne i femmeteren.
Anders Idsø ble så felt etter 81 minutter på 20 meter. Thomas Idsø som vokste opp i huset like bak målet gjorde seg klar. Siktet inn og skjøt "rett hjem" - stang inn til høyre for en sjanseløs keeper.
Alexander Surdal Nilsen var et friskt pust da han kom inn i dag. Etter 85 minutter leverte han til Andi som slo kort til Magne, men fra 15 meter skjøt han over.
Etter 88 minutter slo Alex inn til Espen Klette som stusset videre til Robert, men avslutningen var ikke god nok.
Nærbø fikk fritt spillerom igjen etter 89 minutter, Tommen måtte gi retur før Klette fikk klarert.
Dermed endte det med nytt tap for Vaulen som neste gang møter Klepp borte.