Alexander den store
(27.03.09) Oppløftende spill av Vaulen som slo Staal 4-1. Alexander Surdal Nilsen var banens store spiller etter at han skaffet et straffespark og laget to mål. En annen Alexander, Alexander Landsnes, åpnet ballet. Anders Idsø beseglet kampen med sitt straffe i andre omgang.
STAAL I BEN OG ARMER: Alexander Surdal "Batman" Nilsen eide Vaulenbanen denne fredagen.
4-1
STAAL JØRPELAND
Alexander Landsnes
9 min
Alexander Surdal Nilsen (Idsø)
31 min
Alexander Surdal Nilsen (Falnes)
37 min
42 min
Arne Dalehaug (Jøssang)
Anders Idsø (straffe)
78 min
27. mars - Vaulenbanen - Tilskuere: 25 - Tr.kamp - Dommer: Geir Michalsen (Brodd)
20. Eivind Staurland <- 79 minutter
Spissen Are Meling var på ferie i Afrika denne uken. Magne Christiansen har ennå ikke trent med fotballsko etter sin ankelskade. Jarle Eike har fått behandling for sitt låste bekken, men er nok ute til sommeren. Ørjan Olsen ble operert for idrettsbrokk på tordag og blir ute i et par måneder. Stian Refvik er ennå ikke klar. Marius Fossmark hadde meldt forfall, mens Bjarte Rannestad slet med en vond hals.
Staal manglet også en del folk til denne kampen, men var nok store favoritter da de ansees som et topplag i sørpuljen.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Pål Jacob Nessjøen, Stian Lima, Alexander Surdal Nilsen, Erik Hildén – Alexander Surdal Nilsen, Anders Dale, Anders Idsø, Jostein Eidem – Stian Falnes, Christian Lyse.
Vaulen tok kommandoen fra start mot et blekt Staal-lag som ikke var på hugget. Var det browniesene til Anders og Anders som hadde gitt nye krefter?
Etter tre minutter ble Alexander Surdal Nilsen felt på 22 meter sentralt i banen. Anders Idsøs skrudde frispark strøk på utsiden av høyre stolpe.
Vaulen tok ledelsen etter ni minutter. Stian Falnes' kast fra venstre inn i feltet gikk i en Staalforsvarer som headet bakover til Alexander Landsnes, fra 7 meter headet han via keeper og i mål.
Tom Arne Bø Pedersen reddet flott med en hånd på Erik Jøssangs avslutning fra skrå vinkel etter 10 minutter.
Stian Falnes skjøt flatt to meter utenfor nærmeste stolpe etter 27 minutter etter at han skar inn på hjørnet av boksen.
Like etter kriget Alexander Surdal Nilsen ballen videre til Pål Jacob Nessjøen som stormet inn sentralt og fikk skutt fra 25 meter, markkryperen mot høyre stolpe ble reddet av keeper.
Dommer Geir Michaelsen dro tilbake en situasjon til frispark da Christian Lyse ble holdt på venstre hjørne av 16-meteren. Anders Idsøs frispark ble dempet inn på første stolpe av Alexander Surdal Nilsen, som vel ikke hadde trodd at den skulle gå inn?
Stian Lima felte Arne Dalehaug da Staal kontret to mot to og fikk gult kort etter 35 minutter.
Det skulle stå 3-0 etter 37 minutter! Erik Hildéns kast på venstre ble halvklarert til Pål Jacob Nessjøen som flott la ut igjen på venstre til Stian Falnes. Det presise lave innlegget fant Alexander Surdal Nilsen i feltet som fra 14 meter dunket inn med strak vrist oppunder nettaket! Utagbart for keeper!
Staal reduserte til 3-1 etter 42 minutter. Erik Jøssang la inn fra høyre, ballen endret retning og lurte stopper Alexander Landsnes. Dermed stod Arne Dalehaug plutselig fri på første stolpe hvor han lett kunne putte.
Staal hadde våknet litt nå og Vaulen var litt baktunge. Etter 45 minutter doblet man på venstre, Arne Dalehaug la inn til Erik Jøssang som fra skrå vinkel stusset utenfor lengste stolpe.
Staals trener Hallgeir Hinna med tordentale i pausen, mens Vaulen ville fortsette i samme spor. Staal gjorde tre bytter i pausen, Vaulen var uforandret.
Staal var mer med på notene i andre omgang, men Vaulen forsvarte seg godt.
Erik Hildén felte på egen 16 meter etter 57 minutter. Staals frisparkvariant endte i masse nøling og Vaulen fikk blokket.
Så to store muligheter til Trond Rossemyr etter 61 minutter. Først fikk han skutt fra venstre, før Tom fikk gått til corner. Corneret ble stusset på andre stolpe til Trond Rossemyr som fikk stå alene, heldigvis skjøt han utenfor.
Et Anders Idsø frispark etter 66 minutter ble bokset ut av keeper til Christian Lyse på 16 meter, det gode skuddet gikk i høyre stolpe og ut! Den hadde fortjent en bedre skjebne!
Vaulen byttet på laget etter 69 minutter da David Møller og Henrik Jelsa kom inn, ut gikk Jostein Eidem og Stian Falnes.
Fem minutter senere kom Magnus Torgersen inn for Pål Jacob Nessjøen.
Et langt utspill fra keeper Tom Arne Bø Pedersen etter 77 minutter spratt til Christian Lyse som fosset frem og slo igjennom Alexander Surdal Nilsen som ble felt klart rett innenfor feltet. Dermed straffespark til Vaulen som Anders Idsø satte sikkert nede i hjørnet.
To nye bytter fulgte da Eivind Staurland og Ronny Hauge kom inn for Anders Dale og Alexander Surdal Nilsen.
Henrik Jelsa stusset et utspill fra keeper til Christian Lyse som kom inn i feltet, han rundet backen og dro seg mot mål. Keeper kom ut og reddet.
Minutter på overtid hadde Vaulen falt i søvn og en våken Tommen ordnet opp da han ga til corner.
Staal var klart best i andre omgang, men Vaulen var gode og hadde marginene med seg i denne kampen og vant omgangen 1-0.
4-1 var kanskje i meste laget, men det var en herlig boost å ta med seg etter at man har slitt mye i vinter med å få spillet til å gli.
Neste kamp blir neste fredag klokken 18.00 på Vaulenbanen hjemme mot favorittene Hinna. Til den kampen har Vaulen mange forfall grunnet påsken.