Opptur mot Hana
(27.02.09) Vaulen er tilbake på vinnersporet etter 2-1 borte mot Hana fredag kveld. Målene kom fra
Jostein Eidem og Erik Hildéns kross som ble satt i eget mål.
HANA IL
1-2
Rolf Einarsen
27 min
39 min
Jostein Eidem (Erik Hildén)
71 min
Selvmål (Erik Hildén)
27. februar - Hanafjedlet - Tilskuere: 20 - Tr.kamp - Dommer: Jan Øivind Ulseth (HIL)
1. Elton Rossebø
Dette var forsmak på seriestarten om 50 dager.
Vaulen slet voldsomt med forfall og hadde bare to utespillere som reserver.
Endre Tangen med en 4-4-1-1-formasjon med Alexander Surdal Nilsen i hullet bak spissen. Ellers spilte Stian Lima stopper og Jostein Eidem sentralt på midten til en forandring.
Vaulen (4-4-1-1): Ørjan Olsen - Bjarte Rannestad, Stian Lima, Marius Fossmark, Erik Hildén - Christian Lyse, Anders Idsø, Jostein Eidem, Stian Falnes - Alexander Surdal Nilsen - Are Meling.
Hana: Trond Hareland, Arve Kommedal, Odd Helge Bygnes, Roald Rondestveit, Stian Ellingsen, Stian Lea, Kenneth Pedersen, Rolf Arne Fiksdal, Jarle Ims, Svein Ivar Egeland, Rolf Einarsen.
Det var lite spill i starten av kampen. Med mye hektisk spill av begge lag. Vaulen manglet ro i spillet med så mange sentrale midtbanespillere skadet.
Vaulen kom til en to-tre halvsjanser de første tjue minuttene, uten at det ble farlig.
Den første gode kombinasjonen kom etter 25 minutter da Anders Idsø slo opp på Are Meling. Ballen ble lagt igjen til Alexander Surdal Nilsen som rev seg løs og skjøt fra 20 meter, men skuddet ble blokket og ballen trillet inn til keeper Trond Hareland.
Stian Falnes kastet tilbake til Anders Idsø som servet inn fra 30 meter på venstre, Marius Fossmark vant sterkt i feltet bare for å se ballen gå to meter utenfor venstre stolpe.
Istedenfor gikk Hana opp i ledelsen. En lang ball fra over 35 meter ute på høyresiden ved Rolf Einarsen ble feilberegnet av keeper og dalte ned i lengste kryss til 1-0.
En høy ball inn i feltet etter 31 minutter ble feilberegnet av Hanas keeper og stopper. Ballen dalte ned til Stian Falnes på kort hold, men en desperat takling fra Arve Kommedal fikk sendt ballen ut til corner.
Etter 34 minutter headet Stian Falnes igjennom en ball fra Anders Idsø til Are Meling. Han stormet gjennom og kom mot keeper, men avslutningen var i keeperhøyde og ble gitt til corner.
En hanaspiller fikk gult kort etter 38 minutter da han tok ned Are Meling på vei igjennom. Generelt hadde Hana en del sene etterslenger.
Vaulen utlignet etter 39 minutter etter mye kriging i feltet etter en dødball. Jostein Eidem fikk avfyrt et skudd inne i boksen på tverrs mot venstre stolpe. Der dukket Erik Hildén opp og fikk legget ballen oppå tverrleggeren og tilbake til Jostein Eidem som satset alt og fikk heade inn 1-1.
Jostein måtte ut for behandling for neseblod etter målet, snakk om å ofre seg!
Ingen bytter i pausen, men Jostein Eidem og Alexander Surdal Nilsen byttet posisjoner.
Vaulen hadde mer grep om kampen i andre omgang. Etter 51 minutter fikk Stian Falnes et corner fra venstre etter et raid. Anders Idsøs kross ble møtt av Are Meling, men ballen skled av hodet.
Dette var mye bedre takter og Jostein Eidems skudd etter 57 minutter fra 22 meter gikk like over høyre kryss. Så headet Hanas stopper et innlegg fra Bjarte Rannestad mot eget mål, keeper hadde ruset ut og måtte sprinte tilbake for å hindre selvmål. Så prøvde Are Meling seg fra 25 meter, men det ble med et sokkeskudd som trillet inn til keeper.
Pål Jacob Nessjøen fikk sin debut etter 62 minutter da han kom inn for en sliten Christian Lyse.
Anders Idsøs frispark etter 64 minutter fra 20 meter på venstre, fant Marius Fossmark som headet rett på keeper fra åtte meter.
Stian Falnes måtte gi seg med krampe i leggen og Ronny Hauge erstattet han etter 69 minutter. Nå hadde Vaulen brukt alle sine utespillere på benken og en fortvilet trener Endre Tangen innså at han var nestemann om det skulle bli en skade.
Hana kom ikke til mye i andre omgang mot et vaulenlag som hadde kontroll.
Vaulen gikk opp i føringen etter 71 minutter da Erik Hildén overlappet på venstre med Bjarte Rannestad. Det gode løpet ble avsluttet med et knallhardt innlegg som en hanaspiller skjøt i eget mål.
Sterkt av Vaulen som hadde snudd 1-0 til 1-2 og det var heller ikke ufortjent.
Vaulen burde ha scoret igjen etter 79 minutter da Anders Idsø la inn i feltet. Are Meling flikket videre med en delikat touch til Jostein Eidem som ventet for lenge da han fikk skuddmulighet inne i femmeteren.
Marius Fossmark fikk et skudd i nesen fra kort hold etter 80 minutter, dermed et nytt innhogg i klubbens bomullbudsjett.
Anders Idsø slo et corner etter 85 minutter ut på 18 meter til Bjarte Rannestad som la all sin kraft i et skudd som dalte ned bak mål.
Alexander Surdal Nilsen fikk tak i en løs ball på 20 meter, på halvspretten skjøt han like tilside for mål.
Ronny Hauge pådro seg et unødvendig gult kort for en ettersleng etter 92 minutter og må nok vente seg en kraftig bot...
Kampen ebbet ut og Vaulen fikk en god gjennomkjøring. Neste kamp er 19. mars borte mot Hinna, men den avlyste kampen mot Sola kan bli rearrangert i mellomtiden.