Lidelsen er over
(26.11.21) Vi ville mest i starten og var aggresive i press. Så lager man straffe og får en down med 1-0 og 2-0. Espen Breivik har en gigasjanse rett før pause til å redusere. Rosseland tar gradvis mer over i andre omgang, men øker ikke før i det 83. minutt. Espen Breivik gjør opp for seg med 3-1, men da var det for sent.
ROSSELAND
31
Svein Arne Monsen (straffe)
33 min

Geir Dahle Høyland
48 min

Herman Rasmussen
83 min

86 min
Espen Breivik (Reiestad)
26. november – Rosseland kunst Tilsk: 15 – Serie – Dommer: Anders Løge (FGI)

14. Hogne Heggheim

Igjen masseforfall hos Vaulen og denne gangen var det god plass på benken.
Vikartrener Aleksander Idland overrasket med formasjonsendring til 3-5-2/5-3-2 alt ettersom.

Vaulen (5–3–2): Marius Kastet – Ørjan Bergum, Casper Tjøstheim, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen, Sondre Brokka – Harun Bashir Ali, Eirik Reiestad, Vegard Natland – Espen Breivik, Lars Berge.
Grufult kaldt og en voldsom vind på langs av banen gjorde det utrivelig selv om lagene mønstret til Blue Hawaii av Vikingarna.
Espen Breivik var dagens kaptein og han valgte å spille med vinden i ryggen i første omgang.
Full runde i begge 4. divisjonsavdelingene gjorde nok sitt til at kretsen ikke hadde maktet å nominere linjemenn her.
Anders Løge fra Forus & Gausel måtte dermed klare seg alene. Iallefall en tilvenning til neste sesong hvor man må klare seg uten linjemenn i 5. divisjon...
For første gang de to siste årene spilte man ikke 4-3-3, 3-5-2 er fleksibel, men skummel med tanke på bakrom bak backer.
Svært lite finfotball i starten. Høyt tempo og ballen føyk i hytt og pine.
Vaulen hadde et bra kvarter etter ti minutters merket. Vegard Natland matet Espen Breivik til venstre i boksen etter 13 minutter, men Løge dømte offside.
Jonas Syvertsen slo så et flott legg inn mot Breivik etter kvarteret, men Rosseland vant den viktige duellen.
Harun Bashir Ali dro så fremover i lange klyv sentralt før han skjøt via en motspiller fra 16 meter, ballen strøk utsiden av stolpen og gikk til corner. På bølge to av ettertrykket fikk man slått inn til Jonas Syvertsen som fikk avsluttet på fem meter, men Rosselands keeper reddet tydeligvis med de edle deler da han ble liggende og vri seg i smerte.
Den påfølgende corneren fra Sondre Brokka fant hodet til Lars Berge som stusset like utenfor lengste stolpe.
Mer Vaulen da indreløper Vegard Natland fyrte av fra 24 meter, men mer kraft enn presisjon over det forsøket.
Espen Breiviks kross etter 25 minutter ble så blokkert til en corner som igjen ble klarert.
Bra dette av Vaulen, med to midtspisser skapte man mer trykk.
Nå var det aktivitet på Vaulens benk, trolig var det en småskadd Ørjan Bergum som slet.
Stor sjanse til Preben Løvdahl Hellvik hos Rosseland etter halvtimen da han styrte et skudd hardt i nettveggen.
Så beinparade av Marius Kastet på skuddet fra Sondre Svalestad Hovland. Stor sjanse det og ikke over. Ballen gikk ut til venstre i vår boks og man var litt overivrige da man lagde straffespark i kampens 32 minutt.
Svein Arne Monsen var sikker og satte 1-0 fra krittmerket.
Utrolig kjipt for Vaulen som hadde hengt med og vel så det. Det var litt unødvendig å lage straffespark i en relativt ufarlig posisjon.
Kampbildet endret seg etter dette. Jonas Syvertsen fikk blokket med en lang tå i boks før Natland fikk unna etter 35 minutter.
Vaulen fikk ballen i nota etter 41 minutter, men det var blåst av for angrep på keeper da Espen Breivik var tøff i en 50-50-duell.
Vaulen var litt mer til hektene her.
Så en flott redning igjen av Marius Kastet på brudd etter defensivt balltap etter 43 minutter.
Like før halvtid fikk Jonas Syvertsen ballen tilbake etter eget kast, på halv volley fyrte han avgårde mot nærmeste, men keeper hadde få problemer fra den skrå vinkelen.
Dommeren la ikke til noe og et fåtallig publikum prøvde å holde varmen på beste vis.
Vaulen var uendret etter hvilen.
Rosseland doblet etter 48 minutter. Dem tredde inn i rommet bak backen, innlegget på andre stolpe ble satt inn av Geir Dahle Høyland.
Et par skuddforsøk fulgte. Først en skummel dupper av Rosseland, deretter et forsøk fra 20 meter ved Espen Breivik som keeper reddet lett etter 53 minutter.
Lars Berge brøt så fint i Rosselands oppspillsfase. Han fant Espen Breivik i boks, men spisskollegaen slet med å finne rom.
Rosseland kontret så og Marius Kastet var flott oppe og reddet.
Det hadde vært en grei fase av Vaulen, men man var noe stresset i den siste tredjedelen både med presisjon og å få overblikket.
Så en enorm sjanse for Espen Breivik etter 63 minutter. Ballen dalte ned for han på fem meter, men med bare keeper foran seg skjøt han ballen over både målet og nettingsgjerdet bak. Breivik tok seg til hodet i fortvilelse.
Mer Vaulen fulgte, men Espen Breivik kom ikke løs på venstre. Det ble videre lagt igjen, men Vegard Natlands skudd i boks ble blokkert.
Trippelbytte for Vaulen fulgte etter 65 minutter. Inn kom Mathias Strunck Gundersen, Jonatan Hebnes og Mo Al-Zeini for henholdsvis Bergum, Ali og Berge.
Det lille presset man hadde dabbet nå helt av. Vi må hoppe til 71 minutter før man var fremme igjen da Hebnes dro fint innover på tverrs før han ga til Sondre Brokka, men markkryperen hadde sneglefart.
Det var så et lite stopp i spillet da Vegard Natland slet. Det var nok krampe for han måtte tøye ut noe, etter litt halting var han okay igjen.
Rosseland hadde flere gode muligheter til å øke, men det ble ofte litt vel mye fiksfakseri. Marius Kastet var også våken på to skudd fra distanse.
Geir Dahle Høylands frisparkforsøk etter 79 minutter var ikke verst, men Kastet reddet.
Jonas Syvertsen var så nær ved å få kontakt med hodet på en corner etter 81 minutter.
Isteden punkterte Rosseland kampen med 3-0 etter 83 minutter. Igjen etter personlige feil av Vaulen hvor man ikke treffer på pasningene. Det ble vendt ut til venstre hvor Herman Rasmussen smøg ballen inn i lengste.
Rosseland stod nå høyt og glemte litt å forsvare seg. Eirik Reiestad tredde gjennom Espen Breivik sentralt. Han dro i fra og rundet keeper før han satte ballen i det tomme buret. Lekkert av Breivik og en revansje etter den grove missen.
Konsentrasjonsvansker ga ny gavepakke fra Vaulen etter 89 minutter, men hjemmelaget satte den gedigne sjansen like utenfor.
Så en klasseredning av Marius Kastet på en heading fra kort hold etter 90 minutter. Kastet var nok Vaulens bestemann i dag.
Minuttet ble lagt til før dommeren blåste av kampen.
Dermed endte Vaulen på sisteplass for åttende gang gjennom historien, sist var i 1995.