Mye fin fotball tross tap
(26.10.18) Vaulen trivdes på en svær bane og serverte finfotball, men havnet under mot spillets gang. Det var derfor sterkt at man kom tilbake til 2-2 ved Ole Wick Henriksen og Denis Mehremic.
Så på stillingen 2-2 ble Daniel Vatland utvist for to gule kort. Da det ble 3-2 til Frøyland like etter måtte man angripe i undertall noe som etterlot
svære rom for Frøyland til å boltre seg i.
Det endte tilslutt med 4-2 tap, men vi får ta med oss det positive fra kampen.
FRØYLAND
4–2
Ola Rønningen
12 min

Preben L. Hellvik
33 min

41 min
Ole Wick Henriksen (Mehremic)

46 min Denis Mehremic (Aarstad)
59 min
Selvmål 78 min
26. oktober – Frøyland stadion Tilsk.: 50 – Serie – Dommer: K Solhaug (Viking)

25. Stian Refvik

Igjen masseforfall for Vaulen som manglet Tjaum (karantene), Helland (offshore), Randeberg (lyske), Mirauskas (jobb og så ferie neste uke), Nygård (skadet sist), Surdal Arnesen (småskadd, håpes klar til søndag). Fra før var Ordaz, Oaland og Surdal Nilsen ute sammen med langtidsskadde Høllen Sjøen og Khar.
Med mange forfall var det en god anledning til å sjekke ut juniorspilleren Casper Tjøstheim (17) som ble lagt til i troppen. Til og med trenerne Stian Refvik og Jarle Eike var nominert på benken, førstnevnte som reservekeeper!
Vaulen (4–4–2): Endre Lien – Ørjan Bergum, Kristoffer Muri, Daniel Vatland, John Herman Ås – Ole Wick Henriksen, Bendik Aarstad, Even Sandøy Nærum, Vegard Natland – Daniel Lie, Denis Mehremic.
Vaulen med seks endringer siden sist kunne vise hvor bra bredden er i troppen.
Frøyland stadion hadde holdt seg i prima stand tross mye nedbør i høst og innbød til finfotball.
Enkelte av vaulenspillerne hadde ikke de lengste knottene og slet allerede på oppvarmingen med å holde seg på beina.
Vaulen startet omgangen friskt og hadde to halvsjanser i startminuttene. Først en dødball slått inn i boks hvor Bendik Aarstad styrte kula like utenfor. Deretter var det Denis Mehremic som kom rundt på høyre og avsluttet med et skudd som gikk på tverrs av mål.
Motsatt vartet bursdagsbarnet Endre Lien opp med en god redning i kampens syvende minutt, den påfølgende returen ble skutt i nettveggen.
Vaulen spilte mye fin fotball langs bakken og skaffet seg en corner som Daniel Vatland headet over i kampens åttende minutt.
Mot spillets gang tok Frøyland ledelsen. Vaulen lagde frispark på sin venstre side på høyde med femmeteren. Frisparket ble fluktet inn fra kort hold av Ola Rønningen. Litt usikkerhet rundt arbeidsfordelingen hos de oransje der?
Vaulen kunne fort ha fått en negativ reaksjon etter en slik nesestyver, men viste moral ved å fortsette det gode spillet. Bendik Aarstad fosset frem på midten og la ballen ut på høyre til Ole Wick Henriksen som vridde skuddet meteren over lengste hjørne etter 14 minutter.
Daniel Lie var så nær ved å få avsluttet i boks to ganger. Servitørene var Ørjan Bergum og Even Sandøy Nærum. Bra spill!
Etter 20 minutter kom man nær igjen da Kristoffer Muri bredsidet centimetre utenfor etter at man i forkant hadde vunnet en duell på et offensivt innkast.
Daniel Vatland kom så i dommerens bok etter 24 minutter.
Nye sjanser til Vaulen. Først et frispark fra Denis Mehremic fra 22 meter som gikk utenfor. Deretter var Even Sandøy Nærum på ferde i boksen, men forsøket ble blokkert.
Vegard Natland hadde mye av regien fra sin venstre kant.
Frøyland doblet så til 2-0 etter 33 minutter ved Preben L. Hellvik. Målet så enkelt ut da Hellvik stormet mot forsvarsfireren før et presist veggspill sendte han alene mot keeper. En så god spiller trenger ikke mange sjansene og 2-0. Det var et løp fra dypet og ingen fanget han opp.
Denis Mehremic fikk seg en kraftig skulder i boksen og gikk overende etter 35 minutter, men hans rop etter straffespark ble ikke hørt.
En bedre fase for Frøyland fulgte og de hadde et par fete sjanser. Det var en stor sjanse og man slet med å komme oppi situasjonene.
En drivende Even Sandøy Nærum hadde et voldsomt soloraid inn i boksen etter 41 minutter. Han fikk slått videre til Denis Mehremic som etter litt kjemping fikk lagt igjen til Ole Wick Henriksen. Oles følsomme venstrefot vridde ballen inn i lengste til 2-1 og ny spenning!
Like før hvilen kom FIL på en ny kontring, men denne gangen gikk skuddet like utenfor.
Vaulen hadde trivdest offensivt her, men slet defensivt. Trolig var det en stor bane og helt nye konstellasjoner som gjorde arbeidsfordelingen vanskelig?
Vi hadde ikke rigget oss til før det stod 2-2. Nesten rett fra avspark kriget Bendik Aarstad ballen videre til Denis Mehremic som satte fart fra 25 meter. Han var sterk med en mann i ryggen og fikk skutt ballen inn via stolpen. Sterk prestasjon av Denis og samtidig en deilig boost for han etter å ha gått målløs siden mai.
Vaulen gjorde så et dobbelbytte etter 51 minutter. Casper Schibstad Tjøstheim fra juniorlaget fikk sin debut da han erstattet Muri, samtidig tok en annen ungkalv, Chris André Mannes, over for Vegard Natland på venstrekanten.
Natland hadde vært god, men slet rett og slett med å fote seg med lave knotter.
Frøyland hadde noen tilløp her, som etter 53 minutter da et forsøk strøyk på tverrs av målet.
Daniel Vatland slo så en tverrsoverpasning som ble snappet opp. Han ville nok rette opp sin egen feil og kastet seg inn i taklingen, men traff mannen som var på vei igjennom. Dermed nytt gult kort. To gule betyr som kjent rødt og Vaulen måtte nå avslutte med ti mann.
Vaulen trakk ned Aarstad og Lie et hakk hver i sentrallinjen slik at man spilte 4-4-1.
Bare et par minutter etter utvisningen stod det 3-2 til Frøyland da Preben L Hellvik litt for lett kom til avslutning fra kort hold.
Nå var det iltert her. Even Sandøy Nærum fikk gult kort etter timen før Ola Rønningen fikk gult hos Frøyland like etter.
Så Vaulen lå under 3-2 med ti mann, det skulle ikke overraskende føre til at Frøyland fikk en del sjanser i sluttfasen.
Vaulen prøvde å spille, men balltap ga Frøyland svære kontringsmuligheter og hjemmelaget var nærmere å øke enn Vaulen å utligne.
Oskar Moe kom så inn for Denis Mehremic etter 65 minutter. Oskar gikk inn som midtspiss, mens Mannes tok seg av venstrekanten.
Nytt bytte tre minutter senere da Sisco Mick kom inn på høyrekanten for Ole Wick Henriksen.
Ny stor sjanse fulgte for Frøyland etter 73 minutter. Det var nesten utrolig at dem ikke økte der.
Etter 77 minutter fikk Frøyland et gult kort til en spiller vi ikke fanget navnet til.
4-2 kom etter 78 minutter på et selvmål. Et innlegg fra høyre inn i boks tok i en oransj og trillet inn i nettmaskene.
Nytt bytte for Vaulen da Felix Alinyoh kom inn for John Herman Ås på venstresiden etter 79 minutter.
Oskar Moe kom til en stor sjanse etter 80 minutter da han skar inn og kom alene mot keeper, men skuddet gikk utenfor.
Nå ebbet kampen noe ut og lite skjedde i slutten slik at det endte 4-2. En bra kamp av Vaulen spillemessig og moralsk ved å hente opp 0-2 til 2-2, men det ble for vanskelig med ti mann i over en halvtime.