Galacticos til finalen!
(26.10.15) De regjerende mestrene er klar for sin åttende KM-finale siden 2002 etter at de slo Øyane 4-2 i semifinalen. I finalen venter enten Vardeneset 3 eller Orre, den kampen spilles onsdag kveld klokken 20:30 på Vardeneset.
Dermed kan man forsvare tittelen for første gang siden 2004. På de ni KM-sluttspillene siden 2002 har det blitt fem gull, to sølv og to bronse.
ØYANE
2–4
VAULEN C

17 min
Jarle Eike (Sakkestad)

21 min Jarle Eike (Idsø)

25 min Thomas Idsø (Bø Pedersen)

29 min Stian Lima (Idsø)
Øyane 31 min
Kristian Ystaas
37 min

11. Stian Myklebust

Vaulen C (2-3-1): Christian Lie - Øystein Randeberg, Simon Sakkestad - Ole Bjørn Bredesen, Thomas Idsø, Stian Lima - Tom-Arne Bø Pedersen.

Ta og føle på i starten og Øyane hadde kanskje et lite overtak. Den første store sjansen tilfalt Øyane etter 13 minutter, men Christian Lie vartet opp med en klasseredning.
Isteden tok Vaulen C ledelsen etter et nydelig angrep. Simon Sakkestad slo inn fra høyre til Jarle Eike som plutselig stod foran kassen, han satte under keeper til 0-1.
Nå fikk Vaulen kampen inn i sin bane. Øyane måtte frem noe som ga tomleplass til kontringer. Fredrik Stray Tjaum testet keeper som måtte ned i full strekk, før en ellers outstanding Jarle Eike brant fra kloss hold.
Jarle Eikes heading hadde fin retning, men keeper fikk gitt til corner etter 21 minutter. Corneren ble tatt kort og Tjaum og Idsø spilte vegg før sistnevnte fant Jarle Eike som headet inn borte ved stolpen til 0-2!
Nå tok det av. Klikk-klakk-spill endte med at Tom Arne Bø Pedersen fant Thomas Idsø som dødelig dundret ballen inn via krysset og ned over streken. 0-3!
Thomas Idsø var på ny servitøren etter 29 minutter da han slo over til Stian Lima som fra 12 meter skjøt via en blå og inn ved stolperota til 0-4!
Øyane var nå i oppløsning. Stian Lima hadde en corner rett i krysstanga og ut, før Tom Arne Bø Pedersen brakk et skudd like over vinkelen etter en ny solid kontring.

Stemningen var mildt sagt god i pausen og kanskje tok man for lett på det etter hvilen. Før minuttet var gått stod det nemlig 1-4 da Kristian Ystaas vippet den inn i boks hvor spissen fikk tid og rom, skuddet gikk inn via tverrleggeren.
Vaulen sov på ny etter 37 minutter da Kristian Ystaas var nådeløs etter innkast og smekket den lavt inn bak Lie.
Strandguttene fikk nå enda større rom til kontringer, men effektiviteten skulle vise seg å være så der. Først headet Tom Arne Bø Pedersen hårfint utenfor på legg fra Myklebust, deretter reddet keeper skuddet fra Tjaum etter soloraid, før Stian Lima la ballen utenfor med venstra etter 41 minutter.
Viktige Kristian Ystaas med Tippeliga-erfaring for Sogndal og Brann måtte etter hvert av med strekk, dermed gikk piften noe ut av hjemmelaget.
Stian Lima hadde så årets takling da han tredde seg rundt en Øyane-spiller og fikk inn en hæl. Big Mac startet selv kontringen hvor Ole Bjørn Bredesens forsøk strøk utsiden av stolpen.
Bra spill igjen av Vaulen i tidenes sjansebonanza, denne gangen var det Bredesen som stakk gjennom Stian Lima, men volleyen gikk centimetre utenfor lengste i det 44. minutt.
Vaulen kom så med tre mann og Stian Lima skled inn foran keeper, men måtte nøye seg med corner. På serven fra hjørnet stupte Simon Sakkestad inn og headet like utenfor etter 49 minutter.
Så diagonalpasning til Jarle Eike som trickpasset til Thomas Idsø, men keeper vartet opp med en benparade i det 52. minutt.
Stian Lima førte så fremover på åtte meter, men uselvisk slo han heller til Thomas Idsø som fra dødvinkel snirtet skuddet over lengste kryss.
Stian Myklebust fikk gult kort etter 54 minutter.
Øyane hadde innsett overmakten og nervene hadde lagt seg noe da Tom Arne Bø Pedersens gode langskudd ble reddet av keeper etter 56 minutter.
Dermed dro man det i land. 4-2 seieren betyr at man skal møte enten Vardeneset eller Orre i finale over to kamper. Finalemotstanderen blir klar onsdag kveld.