Alt håp er ute
(26.09.22) Det er bare å gratulere MIL med opprykket etter at Vaulen tapte 3-0 mot Madla 2 mandag kveld. En sjeldent svak kamp av Vaulen som ikke virket å henga sammen.
To kjappe i mot før pause virket å gi laget en knekk da man slet med å reise seg fra i andre omgang. Bilder fra kampen her!
MADLA 2
30
Daniil Slobozhanin 42 min

Daniil Slobozhanin
44 min

Aram Ali Azad 84 min

26. sept – ISS KG Tilsk: 20 – Serie – Dommer: Øystein Paulsen (Tjensvoll)

17. Mathias S. Gundersen

En del sykdom i troppen denne gangen. Magnus Kartevold var ment som vikar, men også han ble syk slik at man har hentet opp Simon Sakkestad fra B-laget isteden.
Lars Berge er tilbake og gjør comeback etter å ha vært ute siden starten av mai.
Aleksander Gundersen var ferdigsone for sin karantene, men var ikke i troppen. Jørgen Helland, Jack Aguera og Audrius Mirauskas var ikke med denne gangen heller.
Forfall også fra en nygift Ørjan Bergum.
Sander Oaland er langtidskadd med kneskade, mens Hogne Heggheim har vært ute med en forstuet fot. Anders Schreuder har vært ute siden mai med ryggproblemer. Edvin Roussenov har pause fra fotballen.

Yousif Sajid Al-Mansoori spilte aldersbestemt i Vaulen, nå spiller han for Madla 2. Hjemmelaget må forøvrig klare seg uten en suspendert Tobias Hovland i kveld.

Vaulen har vært i bra form siden juni og har vunnet 10 av 11 kamper. Tapet kom mot MIL midtveis, slik at man nå står med seks strake seire inkludert en walkover.
Kampfakta kommer her!
Vaulen (3–33–1): Trym Landråk Gjerstad – Bendik Aarstad, Aleksander Idland, Sondre Isene – Even Kvame, Anders Polland Vik, Vegard Natland – Vetle Birkedal, Amar Kotlica, Sondre Brokka – Amund Belaska.
Seier til MIL og tap for Vaulen ville bety at det lille opprykkshåpet var ute fire runder før slutt.
Vaulen hadde fire offensive ess, men virket ubalanserte da man slet med å vinne ballen på midten.
Dermed tok Madla 2 kommandoen fra start og dem hadde tidlig et par skudd utenfor.
Vaulen skapte ikke noe før etter 14 minutter da Amund Belaska skar innover sentralt og fyrte avgårde et skudd, men keeper reddet forsøket fra 25 meter.
En stikker til Amar Kotlica sendte han fri etter 20 minutter, men han ble presset utover til siden i boksen og fant siden ingen å legge inn til.
Så en stor sjanse. Sondre Isene slo opp i kanalen hvor Vegard Natland fluktet en heading videre til Amar Kotlica. Han stormet mot hjørnet av femmeteren, men keeper fikk stoppet med beina.
Vaulen virket å ha høye skuldre med ball. Når man først vant ballen slo man den ofte bort igjen og man ble omringet av blå spillere. Madla var nær ved å straffe Vaulen etter 28 minutter da de løftet over lengste kryss.
Backen Fredrik Vincent Østrått Rygh slo så over fra høyre. Ballen spratt i lengste stolpe, gikk på tverrs av streken og inn til keeper Trym Landråk Gjerstad. Her mente Madla at ballen var over streken.
Vetle Birkedal hadde et par tilløp. Først tok han flott med på kassen, men fant ingen på 45-ballen. Like etter hadde han et flott raid hvor dommeren nektet han corner.
Amund Belaska prøvde så å ta et tidlig offensivt kast etter 34 minutter, men Madlas Benjamin Wergeland Simpson sparket kynisk bort ballen. Dommer Øystein Paulsen fra Tjensvoll kunne dermed ikke annet gjøre enn å vise det gule kortet.
Det unge Madla-laget som vi slo 5-1 i vårsesongen hadde blitt mye bedre siden sist og det var ikke ufortjent at dem tok ledelsen etter 42 minutter.
For en nydelig goal det var fra Daniil Slobozhanin som skjøt i steget, ballen fikk en flott dupp og gikk inn ved bortre stolpe.
Et par minutter senere stod det 2-0 ved samme mann. Slobozhanin med en ny kanongoal, denne gangen i krysset fra 16 meter sentralt. Her var det lite press å spore fra Vaulen.
Inn i overtiden kunne det ha blitt 3-0, men Even Kvame leverte en strålende takling på femmeteren og vant også frispark.
I pausen gjorde man en endring da midtbanespiller Harun Bashir Ali kom inn for spissen Amund Belaska. Det betød at Amar Kotlica ble sendt et hakk opp.
Starten på andre omgang var grusom fra Vaulens side. Det virket som om man hadde fått en knekk av å havne under 2-0 like før pause.
Man slet med å vinne ballen. Madla omleiret Vaulen og hadde en rekke cornere i åpningen.
Først etter 54 minutter kom man til noe da Vetle Birkedal vant en corner. Sondre Isene la inn fra venstre. Ballen ble halvklarert ut til Vegard Natland som slo ut til Bendik Aarstad på hjørnet av boks, men skuddet gikk rett på keeper.
Vaulens keeper Trym Landråk Gjerstad vartet så opp med en beinparade da Madla vant en løpsduell mot vår bakerste forsvarer etter 57 minutter.
Anders Polland Vik skaffet oss en corner fra venstre etter 59 minutter. Nada fra corneren, men man bet seg fast og kom nært et selvmål da Vetle Birkedals lave kross ble satt en meter utenfor av en Madla-forsvarer.
Det var liten rytme over Vaulens angrepsspill etter pausen og Madla virket nærmere tre mål enn vi redusering.
William Torgersen pene skudd ble så flott reddet av Landråk Gjerstad.
Motsatt fikk man et corner ut av et Birkedal-legg. Amar Kotlica slo corneren gjennom hele boksen slik at Madla kunne kontre, Sondre Isene sklei inn på midten av banen og fikk gult kort for fellingen.
Bendik Aarstad ble så flyttet opp på midten, noe som ga Vaulen større ballvinneregenskaper og man kom mer med i kampen.
Harun Bashir Ali slo en strøken ball ut mot Sondre Brokka på høyre. Skuddet var ikke ufarlig fra 16 meter, men keeper reddet med beina til kast.
Lars Berge kom så inn til sitt comeback da han erstattet Anders Polland Vik etter 81 minutter.
Madlas keeper stormet så ut like foran Vetle Birkedal etter en stikker fra Aarstad.
Vaulen hadde hatt sin beste fase i kampen da isteden Madla kontret inn ved Aram Ali Azad som delikat satte inn via bortre stolpe etter 84 minutter.
B-lagets Simon Sakkestad som hadde blitt kalt inn et par timer før avspark fikk betalt for oppmøtet ved et kort innhopp da han erstattet Even Kvame fire minutter før full tid.
Aleksander Idland var mer fremover på tampen og slo et legg i retning Amar Kotlica i boks etter 91 minutter, men ballen var ørlite for upresis på en ellers stor sjanse.
Etter tre minutter med tilleggstid blåste dommeren av og det var bare å gratulere MIL med opprykket etter at de hadde slått Staal 2 samme kveld.
Vaulen på sin side må passe seg for å ikke kollapse i oppløpet for da kan både 2. og 3. plassen ryke.