Kan vi tukte den suverene serielederen?
(26.09.19) Nei. Eirik Reiestad ble hektet og skaffet Vaulen straffe slik at John Petter Gilje kunne utligne til 1-1, men håpet ble knust av noen lette baklengs slik at det stod 1-4 til pause. Vaulen viste litt tendenser, men Åkra scoret jevnt og trutt. Preben C. Fauskanger stod for fire fulltreffere. Tilslutt ender det med 1-8 tap.
1–8
ÅKRA

12 min
Preben Chr. Fauskanger
John Petter Gilje
17 min

19 min Jakob Rasmussen

34 min Jakob Rasmussen

40 min Ruben Rasmussen

48 min Preben Chr. Fauskanger

55 min Christian Alstad

64 min

91 min
26. sept – Vaulenbanen Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: P L Hellvik (Frøyland)

1. Endre Lien

Tobias Fosse Ekeland måtte melde forfall fra den opprinnelige troppen grunnet ryggproblemer. Samtidig skulle Even Sandøy Nærum på jobbreise. Audrius Mirauskas sliter med en muskelskade og blir ute en uke til.
Jakob Kalvatn var tilbake fra karantene.
Simen Andre Sandslett var suspendert hos Åkra.
Vaulen (4–3–3): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Ivar Evensen, Vegard Natland – John Petter Gilje, Morten Nygård, Sivert Erland – Eirik Reiestad, Amund Belaska, Thomas Surdal Arnesen.
En sjeldent sterk vind til å være på Vaulenbanen gikk på langs av banen opp mot klubbhuset. Åkra fikk medvind i første omgang og dro nok litt nytte av det. Vaulen ville nok også unngå bakrom og lå ganske dypt på en trang bane slik at Åkra ikke kom til alt for mange sjansene i starten.
Den første sjansen i kampen kom etter 9 minutter da Preben C. Fauskanger gikk på et bra løp, han dro ballen forbi keeper på en berøring, men var nok for hard på labben da ballen gikk til utspark fra mål.
Åkra kom foran etter 12 minutter. Åkra kranglet seg ned på høyre før innlegget ble satt inn fra kort hold på andre stolpe ved Preben C. Fauskanger.
Jakob Rasmussen ville være med på moroa, men hans langskudd etter kvarteret strøk utsiden av høyre kryss.
Åkra rotet det til for seg selv da en forsvarer kolliderte med egen keeper. Eirik Reilstad snappet opp den løse ballen før han ble hektet i bakbeina. Dommeren så ut sjansen da Amund Belaska overtok, før han korrekt viste på straffemerket.
John Petter Gilje steppet opp på 11 meter og sendte keeper den andre veien. 1-1 og "Johnsens" åttende mål for sesongen.
Åkra hadde kun sluppet inn åtte mål tidligere denne sesongen. Kunne Vaulen by opp til dans?
Vel håpet ble raskt knust. Jakob Rasmussen tok et frispark fra 40 meter. Det så ut som om keeper Trym Landråk Gjerstad skulle skjerme ballen utenfor, isteden spratt ballen enkelt og greit inn i mål. 1-2.
Nå var Åkra et klart bedre lag og dem fortsatte å trøkke på. Daniel Grimset Kvalvågnes viste flotte tekniske detaljer på 20 meter da han trikset ballen over hodet på en motspiller før han dundret av på volley like tilside for mål.
Åkra trodde nok at Vaulen-keeperen slapp inn alt og startet å skyte på alt en periode.
Fint forarbeid av Amund Belaska etter 26 minutter da han fant Eirik Reiestad som skjøt meteren utenfor korthjørnet.
Ny tabbeparade av Vaulen på 1-3 etter 34 minutter. Vaulen rotet det nemlig til for seg to ganger på rad ute på 20 meter. Jakob Rasmussen var nådeløs og plasserte nede i venstre hjørne.
Fauskanger skjøt så like utenfor fra død vinkel. Ballen gikk nok i en oransj da det ble dømt corner etter 38 minutter.
Så 1-4 etter 40 minutter ved Ruben Rasmussen. Han skjøt vel nærmest fra død vinkel. Ballen gikk knallhardt i keeper og inn i nærmeste.
Greit at Åkra var et klart bedre lag, men tre av baklengsa var av det unødige slaget.
Åkraspillerne virket mer fysisk voksne en det unge vaulenlaget som hadde en snittalder på 22 år for dem som starta. De hadde tempo og duellstyrke. Hos Vaulen var det noen sporadiske kontringer, man har noen fine tekniske spillere som alltid kan skape noe selv på tunge dager. Etter 44 minutter driblet Vegard Natland seg på tverrs av mål før han la tilbake til Morten Nygård, ballen ble løftet inn i boks hvor Thomas Surdal Arnesen headet relativt ufarlig tilside for mål.
Så 1-4 til pause. Kanskje litt i overkant ut i fra antall sjanser, men slik er av og til fotball.

Dobbelbytte i pausen. Jakob Kalvatn for Sivert Erland og Casper Tjøstheim for Bendik Aarstad. Den rutinerte stopperen Aarstad er jo et gult kort unna suspensjon og man ville nok ha han med mot Klepp?
Åkra fikk holde på rundt fem meter etter 48 minutter. Det første forsøket fra høyre ble blokkert på strek av Ørjan Bergum før Preben C. Fauskanger pirket inn 1-5 fra kort hold.
Vinden hadde økt på og det ble lite finspill. Vaulen hadde noen visitter, men Åkra var gode å forsvare seg også.
Etter 55 minutter stod Åkra-spillerne i kø. En trippelsjanse hvor til slutt Christian Alstad dunket ballen oppunder nettaket til 1-6. Muligens noe passivt av de oransje der bak?
Morten Nygård kunne dra nytte av medvinden på et frispark fra 27 meter etter 59 minutter, men Åkras keeper Stein Tore Haavik fikk fingertuppene på ballen og slo over. Vaulen ble nok snytt for en corner der.
Flere bytter for begge lag resten av kampen. Hos Vaulen kom Gabriel Økland Retallack inn for Reiestad etter 63 minutter.
Etter 64 minutter stod det 1-7. Det var et presist skudd signert Preben C. Fauskanger nede i kroken fra 16 meter.
Åkra slet også med vinden og rotet bort ballen i boks etter 66 minutter. Dermed gratissjanse til Amund Belaska som skjøt over fra åtte meter.
Skuffelse for Amund Belaska som i stor frustrasjon gjorde en etterslenger på en Åkra-spiller og fikk fortjent gult kort, selv om dommeren muligens ikke så helt hva som skjedde?
Et offensivt dobbelbytte av Vaulen like etter da Felix Alinyoh og Morten Fløtre Solheim erstattet Belaska og Surdal Arnesen.
Nytt bytte for Vaulen da Fredrik Bokn Hansen kom inn for John Petter Gilje etter 72 minutter.
Ikke allverden som skjedde i blåsten og vi tar et byks til 81 minutter da Morten Nygård vant et frispark ute på venstre. Han tok selv dødballen, men skuddet gikk rett inn til keeper.
Åkras Jakob Rasmussen skjøt et skudd i nettveggen etter 83 minutter. Like etter gikk et innlegg like foran nesen på Fauskanger som vill hatt blank kasse.
Motsatt hadde Felix Alinyoh et bra raid, Gabriel Økland Retallack overtok på 20 meter, men det var trangt og skuddet nådde såvidt frem til keeper.
Fin involvering av Vaulens keeper Trym Landråk Gjerstad som kastet seg inn i beina på innbytter Fredrik Lippestad.
Morten Fløtre Solheim stusset så fint i retning Gabriel Økland Retallack etter 87 minutter, men keeper nådde frem først mot vår spiller med australske aner.
Felix Alinyoh la tilbake 45 til Vegard Natland på 20 meter, men to mørkeblå kastet seg foran skuddet som ble gitt til corner etter 89 minutter.
Minuttet på overtid stod det 1-8. Dem spilte kort på tverrs ute på 20 meter før Preben C. Fauskanger viste frem sin presise fot. Fauskangers fjerde mål for kvelden og nå suveren toppscorer i divisjonen med 25 mål.
Jakob Kalvatn er flink på små flater. Etter 92 minutter jobbet han seg frem til skuddhold, men litt for lite kraft i forsøket.
Åkra fikk også et mål annullert for offside etter 93 minutter.
Det ender med 1-8 tap. Dette var i utgangspunktet kun et bonuskamp for Vaulen så det er vel ikke vits å dvele for lenge. De foregående kampene har vist at Vaulen har noe på gang, men i dag ble mostanden tøff samtidig som man var litt slurvete, da blir det store siffre.

Litt bilder fra kampen finner du her!

DAGENS BEACHBOY
Morten Nygård ble kåret til Vaulens beste spiller og vant med det gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk. Morten var en av få som våget å holde på ballen og tråkket til. Han var på nivået til Åkra