Langt steg mot fornyet kontrakt
(26.09.16) Vaulen tok et langt steg mot fornyet kontrakt i 4. divisjon etter en sterk 4-2 seier mot formlaget Sola 2.
Slik det står nå har man syv poeng forsprang til den utsatte Play Off-plassen med tre hele runder igjen. Fredag venter lokalderby hjemme mot Jarl hvor alt kan bli spikret.
4–2
SOLA 2

32 min
Alexander Holta Hartvigsen
Selvmål (T Monsen Haugland)
33 min
Thomas Monsen Haugland (Nilsen)
39 min
Ole Wick Henriksen
51 min

77 min Dariusz Dawid Gerstenberger
Alexander Surdal Nilsen (str)
85 min
26. september – Vaulenbanen Tilskuere: 45 – Serie – Dommer: Anders Løge (F/G)

11. Fredrik Stray Tjaum

Fredrik Stray Tjaum var tilbake etter kneoperasjonen i vinter, over ett år siden forrige seriekamp. Unge Gunnar Skålheim var med i troppen for første gang siden overgangen fra Suldal. Miran Serdarevic var tilbake i troppen etter skoletur sist.
Audrius Mirauskas kommer først hjem fra Litauen i morgen.

Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Kristian Gaard, Miran Serdarevic, Vegard Natland – Sivert Erland, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Thomas Monsen Haugland – Tony Tran.
Småhustrig høstkveld i flomlys hvor tabellnaboene møttes. Sola hadde toppet laget i det siste i sin jakt på fornyet kontrakt. De stilte bra også her med blant annet Harald Vindenes, Geir D. Høyland og Olav Magnus Eik Espedal med mye erfaring fra høyere nivå!
Kampen startet med høy intensitet hvor Sola 2 gikk ut i hundre, men utenom da en liggende Eric Ordaz bokset ballen unna på hjørnet av femmeteren var det ikke mye å skrive hjem om sjansemessig i starten.
Stor sjanse til Tony Tran etter 11 minutter. Et presist innlegg fra Alexander Surdal Nilsen fra venstre traff rett i hodet på spissen som fra fem meter headet utenfor krysset.
Et langt frispark fra keeper Eric Ordaz var nær å føre han i statistikken for assister. Han fant nemlig Alexander Surdal Nilsen, som fikk ballen med kun keeper igjen, men Solas sisteskanse Sindre Tjørhom kastet seg foran og blokket med kroppen til corner i det tolvte minutt.
Bra av Vaulen nå som skapte sjanser på løpende bånd. Ole Wick Henriksen dro seg innover fra høyre og med venstra løftet han over keeper, men ballen strøk hårfint over tverrleggeren etter 14 minutter.
Energiske Sivert Erland brøt så spillet til Alexander Surdal Nilsen som satte fart. Han dro seg innover i banen før han slo i retning Tony Tran til venstre i boksen, men ballen gled forbi til utspill fra mål etter 16 minutter.
Skummelt for Vaulen etter 19 minutter da Ørjan Bergum kastet seg foran på tre meter og fikk blokket et skudd som nok hadde gått inn.
Smart tenkt av Alexander Surdal Nilsen som tok et frispark hurtig. Han slo flatt til Ole Wick Henriksen på høyre, helt fri på høyre løsnet han et skudd som ble blokket i midten til corner etter
21 minutter.
Det hadde vært et sterkt vaulenovertak både spille- og sjansemessig i en lang periode. Denne gangen var det Alexander Surdal Nilsen som i det 25. minutt testet skuddfoten, men volleyen gikk rett på keeper.
Så fikk Sola 2 plutselig en god periode i en fem minutters tid. Først en stor sjanse hvor dem fra hjørnet av boksen skjøt like utenfor høyre stolperot etter 28 minutter.
Deretter tok dem da også ledelsen i det 32. minutt på etterpress etter to kjappe cornere. Alexander Holta Hartvigsen trillet ballen nede i kroken til 0-1.
Vaulen svarte umiddelbart. Tony Tran brøt på midten og Alexander Surdal Nilsen overtok. Han spilte fri Thomas Monsen Haugland på venstre, som utfordret backen og skjøt på innsiden av første stolpen. Ballen spratt i brystet på Harald Vindenes og inn i mål. Skal vi være snille var det mål for Thomas, men en regelrytter vil nok si selvmål.
Målet boostet Vaulen som hadde småfarlige skudd fra både Ole Wick Henriksen og Thomas Monsen Haugland like etter.
Kjempespill av Sola nå som etter flere trekk fikk avsluttet med en volley hardt på keeper fra målscorer Hartvigsen i det 38. minutt.
Et flatt legg fra høyre signert Alexander Surdal Nilsen gikk over på motsatt til Thomas Monsen Haugland som dro seg fri. Skuddet fra 16 meter gikk inn via høyre stolperot til 2-1 etter 39 minutter! Denne gangen var det ikke tvil om hvem som hadde scoret. En herlig snuoperasjon av Vaulen!
Thomas Monsen Haugland kom nær igjen like etter. Ole Wick Henriksen fikk igjen vendt spillet for Vaulen, skuddet på direkten fra Vaulens nummer åtte gikk like utenfor.
Minuttet ble lagt til og Vaulen gikk til pause med ledelsen 2-1. Det var vel fortjent omgangen sett under ett.
Vaulen uforandret etter hvilen.
Omgangen startet tett med mye kriging på midten. Etter 51 minutter fikk Ole Wick Henriksen frispark på 25 meter litt til høyre for mål.
Ole Wick Henriksen tok selv frisparket og løftet det over muren og i nærmeste kryss. Flott levert og vakre jubelscener av spillerne for 3-1 ledelsen.
Anders Stokka Meling fikk gult kort for Sola 2 etter 54 minutter.
Sterkt brutt av Sivert Erland etter 55 minutter. Olav Hovstad slo en presis stikker opp på Tony Tran, men han kom seg ikke forbi stopperen som var bakerste mann.
Vaulen lagde så frispark på 17 meter og man fikk gult kort til Vegard Natland for riving i trøye i det 56. minutt.
Det lave frisparket fra fint hold gikk heldigvis i muren, men Sola hadde bitt seg fast nå.
To påfølgende cornere til Sola 2 endte med en lovende kontring for Vaulen, men denne gangen var Thomas Monsen Hauglands innlegg fra venstre uten adresse.
Like etter var Vaulen nær ved å få betalt for sitt aggresive press da Tony Tran og Alexander Surdal Nilsen samarbeidet godt, men man gikk seg fast på tjue meter.
Flott innkast fra Vegard Natland etter timen som gikk over hodet på backen og i beina på Alexander Surdal Nilsen, "Suren" stormet innover før skuddet gikk i blokken. På returen skjøt Natland vel over.
Vaulen ble etter hvert baktunge. Man forsvarte seg heroisk, men fikk den rett i fleisen igjen da man slet med å holde på ballen og få laget oppover.
Et godt eksempel var da Vegard Natland ofret alt i en blokkering og sammen med keeper Eric Ordaz og fikk unna til corner etter 67 minutter.
Så nesten selvmål av en Sola-forsvarer. Et høyt og flakkende innlegg fra Thomas Monsen Haugland fra venstre gikk ukontrollert via en gul og halvmeteren utenfor egen stolpe!
Espen Sivertsen kom inn for Thomas Monsen Haugland etter 74 minutter. Thomas, som har en tendens til å bli sliten på slutten av kamper, fikk applaus for en svært god kamp.
Vaulen ble litt passive og tok seg god tid. Eric Ordaz fikk da også tilsnakk da han brukte god tid på et utspill.
Sola reduserte til 3-2 etter 77 minutter. Et hardt innlegg fra høyre ble løpt inn på andre stolpe av Dariusz Dawid Gerstenberger. Han stod på en halvmeter da han scoret og alle så på linjemannen som ikke hadde noe å utsette.
Sola 2 var ivrige og fikk gult kort for å hente ballen ut av målet.
Smånervøst nå, iallefall for oss på sidelinjen. Etter 82 minutter kom Sola 2 til skudd fra 20 meter sentralt, men skuddet gikk heldigvis rett på keeper.
Så treff i tverrleggeren og ut av Vaulen etter 84 minutter da et corner fra høyre ble headet i treverket av Alexander Surdal Nilsen fra fire-fem meter!
Stopper Daniel Vatland erstattet Ole Wick Henriksen etter 85 minutter. Serdarevic gikk ut på backen og Bergum gikk opp som kant.
Alexander Surdal Nilsen var som den berømte varme kniven da han skar gjennom alt og alle før keeper fikk blokka med beina. Vaulen beholdt ballen høyt oppe i banen og etterhvert ble Tony Tran dyttet overende i boksen til straffespark etter 85 minutter.
Kaptein Alexander Surdal Nilsen var sikker som banken fra 11 meter og 4-2!
Vaulen foretok så to bytter innen kort tid. Først Erik Aasland for Tony Tran etter 87 minutter, to minutter senere fikk vi en debutant da Gunnar Skålheim erstattet Alexander Surdal Nilsen.
Fire og et halvt minutt ble lagt til og selv om man avsluttet med hele seks tenåringer på banen hadde man god kontroll.
Dermed et langt steg mot fornyet kontrakt i divisjonen. Neste kamp er hjemme mot Jarl førstkommende fredag klokken 19.00.