Nytt nervedrama
(26.09.13) Flere supporterer hadde ikke den store troen på seier borte mot Hundvåg, som hadde startet å finne rytmen med to strake seire under deres nye trener Vetle Stangeland-Jeffers.
Men er det noe Vaulen kan så er det å krige, det gjorde man til gangs og 3-0 seieren smakte bedre enn noenting!
HUNDVÅG
0–3

38 min
Kevin Hodneland

63 min Eivind Ovedal

84 min Marius Fossmark (Sanne)
26. september – Hundvåg Tilsk.: 100 – Serie – Dommer: S Paulsen (Austrått)

17. Anders Dale

Vaulen spiller i sine sorte bortedrakter, derfor litt andre draktnumre enn vanlig.
Vaulen uten Mirza Krljez, Jon Nessa, Jarle Eike, Anders Idsø og Steffen Lyse.
Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz – Daniel Hadland, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Stian Lima Eivind Ovedal, Joakim Førland, Andreas Meier Strømme, Fredrik Fossmark Kevin Hodneland – Bård Ledaal.
Vaulen med tre endringer siden sist. Eric Ordaz for Steffen Holm i mål, Daniel Hadland for Steffen Lyse på backen og Joakim Førland for Thomas Idsø på midten.
Eivind Ovedal startet på kanten, men vekslet ofte med Kevin Hodneland om å ligge bak spissen.
Kampen startet jevnt. Vaulen hadde fire cornere de ti første minuttene. Tre av dem var dårlige, mens Joakim Førlands forsøk ble klarert.
Hundvåg tok gradvis mer over uten at de kom til de klareste sjansene. Lars Løkling hadde en halv volley vel utenfor etter 12 minutter.
Kevin Hodneland slo så fri Eivind Ovedal på høyre, men det endte med et fisleskudd. I motsatt ende headet Marius Fossmark unna et skudd på fem meter etter kvarteret.
Vaulen lå bakpå og satset på kontreinger. Som etter 20 minutter da Joakim Førland slo fri Fredrik Fossmark på venstre, innlegget mot første stolpe ble headet over av Eivind Ovedal.
Hos de gule skjøt Preben Erland like utenfor etter en svak halvklarering, mens et corner ble avsluttet over etter 25 minutter.
Samme Erland skjøt så over under press i boksen.

Daniel Hadland slo en nydelig ball i kanalen til Bård Ledaal, han dro innover og fikk corner etter 29 minutter.
Etter 33 minutter hadde Hundvåg et corner som Vaulen kontret, Fredrik Fossmark skjøt like over og holdt seg til hodet etterpå.
Hundvåg var best den første halvtimen, så tok de oransje mer over. Kevin Hodneland fyrte over etter 37 minutter da Fredrik Fossmark la inn.
Kevin Hodneland ga Vaulen ledelsen etter 38 minutter. Ballen ble lempet inn i feltet og etter klabb og babb skjøt Hodneland via en gul. Ballen gikk midt i mål bak en utspilt keeper.
Kevin Hodneland var på ferde igjen etter 40 minutter. Ballen ble halvklarert ut til Kevin som skjøt fra 16 meter, ballen gikk via en motstander til corner. Den påfølgende corneren ble nær headet inn i eget mål av Hundvåg.
Corneren ble slått kort og Joakim Førland dro seg inn i feltet. Ballen gikk i retning Eivind Ovedal på første stolpe, nære på!
Lars Hummervoll hos vertene skjøt like utenfor fra 20 meter etter 44 minutter, mens Vaulen hadde halvsjanser ved Hodneland og Førland i motsatt ende før dommeren blåste av for halvtid.

Ingen endringer i pausen. Andre omgang startet i et forrykende tempo hvor ferdighetene ikke alltid stod i samme stil. Det var som å se engelsk fotball i lavere divisjoner.
Det første vi skrev på blokka var at en ilter trener Kjetil Hundhammer fikk tilsnakk av både dommer og linjemannen.
Andreas Meier Strømme fikk en god sjanse etter 49 minutter da han fikk klemt til fra 15 meter, men avslutningen gikk midt på mål.
Joakim Førland kom i dommerens bok etter 52 minutter.
Hundvåg hadde et sterkt overtak og hadde tre greie sjanser. Så måtte keeper Eric Ordaz i aksjon da han ga Ørjan Andreassens skudd til corner. Daniel Hadland reddet på stek og Vaulen kontret ved Fredrik Fossmark som avsluttet utenfor.
Preben Erland som hadde gult fra før levde farlig da han viste knottene mot Marius Fossmark, men slapp unna.
Eivind Ovedal ble belønnet med corner etter 62 minutter for sitt heftige raid, men igjen var presisjonen fra hjørnet for dårlig.
Vaulen doblet ledelsen etter 63 minutter. Siste mann i Hundvåg-forsvaret fomlet det til for seg og tilbakespillet mot keeper ble for kort. Eivind Ovedal snappet opp ballen og satte den under keeper til 0-2!

John Sanne kom inn for Eivind Ovedal etter 67 minutter.
Kevin Hodneland kom til en stor sjanse på John Sannes corner etter 69 minutter, men headet rett på keeper.
Preben Erland som er aktuell for proffspill i Skottland ble byttet ut hos Hundvåg etter 74 minutter.
Vaulen lå bakpå og klarerte. Noen ganger var man heldige og fikk satt fart mot mål. John Sanne hadde en kontring som ga corner. Samme mann tok corneret kort til Fredrik Fossmark som dro innover, et tungt skudd fra skrå vinkel bød på problemer for keeper som ga en liten retur.
Gedigen sjanse for Hundvågs Lars Hummervoll etter 80 minutter da han satt over fra kort hold.
Gaute Schei kom inn for Kevin Hodneland etter 82 minutter.
Vaulen gikk opp til 0-3 på et sjeldent angrep. Nok en gang slo man corneret kort. John Sanne dro seg innover, skuddet endret retning og ballen lå fri i boksen til Marius Fossmark som skrapet ballen over streken!
Hundvåg hadde hatt det meste av ballen og følte nok dette var et noe flatterende resultat. De hadde også et mål annulert for offside etter 86 minutter.
Thomas Idsø kom inn for Joakim Førland etter 87 minutter.
Gaute Schei fant Bård Ledaal som fyrte like over fra åtte meter etter 88 minutter.
Hundvåg kjørte ufortrødent på videre og på overtid reddet Vaulen-stopper Arnt Ove Ivesdal på strek to ganger!
Tre minutter på overtid la Stian Lima igjen til Thomas Idsø, han fikk ballen litt for langt foran seg og tåskuddet inn til keeper.
Dermed endte det med en uhyre viktig 3-0 seier til Vaulen. Det var ikke pent, men de tre poengene vil bli svært avgjørende når man summerer 19. oktober.
Neste kamp for Vaulen er hjemme mot Åkra kommende torsdag.