Belaska scoret i comebacket
(26.08.22) Vaulen fikk sin revansj for det bitre 2-1 tapet i vår, men særlig mye godt spill fikk vi ikke tross 4-0 seier.
Vi lar oss glede over at Amund Belaska er tilbake i oransj. På sitt korte innhopp åpnet han målkontoen og kunne ha scoret ytterligere en.
40
MASTRA
Edvardas Kupsys (Kotlica)
34 min

Amar Kotlica (Birkedal)
72 min

Jørgen Helland (Natland)
74 min

Amund Belaska (Kotlica)
94 min

26. august – Vaulenbanen Tilsk: 30 – Serie – Dommer: MAP Forero (Madla)

–> 95 minutter

C-lagets keeper Krister Vistnes startet her i fraværet av Jack Aguera som vi vet har slitt med ribbeinsskade. Vistnes har en sterk CV fra lokalfotballen hvor han spilte en rekke sesonger Vardeneset i 3. divisjon.
Verken Bendik Aarstad eller Hogne Heggheim var i troppen, men inn kom Anders Polland Vik og Amund Belaska.
Tjøstheim, Roussenov, Rimereit, Wathne og Mirauskas har ikke vært med i det siste. Oaland og Schreuder har slitt med skader. Aartun kommer tilbake i september.
Vaulen (3–142): Krister Vistnes – Edvardas Kupsys, Aleksander Idland, Sondre Isene – Aleksander Gundersen – Sondre Brokka, Even Kvame, Vegard Natland, Vetle Birkedal – Amar Kotlica, Jørgen Helland.
Kretsen har startet å sette opp dommertrioer til noen av kampene i 5. divisjon, det resulterte i tre offsider for Vaulen de seks første minuttene!
Mastra har slått brukbart i fra seg og slo da også Vaulen i våroppgjøret. Et sexy lag var dem ikke å se på, men mange høyreiste spillere med mye fysikk gjorde det vanskelig for Vaulen.

Først etter åtte minutter fikk man notert et skudd på mål ved Birkedal, men keeper hadde få problemer med den. Isteden kunne Mastra tatt ledelsen på et noe tilfeldigvis, men innlegget fra høyre spratt i krysstanga og tilbake i spill.
Mastra var lure og lå med breddeholdere som Vaulen slet med å fange opp i sin formasjon. Etter kvarteret fikk Edvardas Kupsys ryddet unna til corner etter at dem fikk det for lett i forkant da dem gikk fremover.
Så en svak klarering av Vaulen etter 18 minutter, der var vi heldige da Hagelund Ueland ikke fikk utnyttet den bedre fra 16 meter.
Vaulen virket litt døde og uinspirerte. Man måtte ta seg i kragen og fighte seg tilbake i kampen, samtidig som man måtte få vekk slurvet da flere kortpasninger gikk til motspillere.
Så halvveis i omgangen startet det omsider å løsne for Vaulen. Aleksander Gundersens skudd gikk via en rød og like utenfor etter at Birkedal hadde satt han opp.
Den påfølgende corneren havnet tilbake hos Amar Kotlica på hjørnet av boksen. Han skuflet inn ballen til keeper som bokset oppover, nedenfor stod Aleksander Idland og snurret i ring da han prøvde å orientere seg om hvor ballen som svirvlet over han var.
Et meget godt skudd av Aleksander Gundersen hadde fortjent en bedre skjebne, men keeper var helt borte ved stolperoten og fikk gikk til corner.

På etterpresset av corneren fikk Vaulen et frispark på 19 meter da Jørgen Helland ble stemplet av Erling Håvarstein som fikk et fortjent gult kort.
Det påfølgende frisparket fra Vetle Birkedal var det store forventninger til, men forsøket gikk skuffende lavt i muren etter 26 minutter.
Så et strålende innlegg fra Sondre Isene fra venstre. Ballen gikk inn bak forsvaret. Amar Kotlica fikk keeper i ryggen, men med en akrobatisk touch fikk han vippet forbi keeper, ballen var på ferd inn i nettet, men en forsvarer kom til og reddet på strek.
Vegard Natland løftet så inn fra venstre. Sondre Brokka skled inn på andre stolpe og satte centimetre utenfor etter 29 minutter. Stor sjanse det fra kort hold.
Mye Vaulen nå og man hadde utallige cornere. Aleksander Gundersen hadde også et frispark i mur, mens Vegard Natland ble nektet av keeper da han flott dro seg innover i feltet etter 33 minutter.

Etter et voldsomt press var det fortjent at man omsider tok ledelsen etter 34 minutter. Amar Kotlica slo corneren fra høyre over på andre stolpe hvor Edvardas Kupsys headet inn i korthjørnet. Sterkt satt av unggutten som dermed scoret sitt første mål for A-laget! Igjen en assist fra Kotlica som var involvert i alle målene sist.

Aleksander Gundersen kom så til fra venstre i boks, hans legg mot Amar Kotlica virket vanskelig å få noe ut av, men Arne Amari fikk til en god avslutning som keeper reddet flott til corner.
Mastra kom noe til hektene igjen opp mot pause med et par cornere, før Vaulen ville ha straffespark motsatt uten at verken dommertrio eller referent fikk med seg.
Det var tøffe tak og noe småampert. Even Kvames frispark inn i boks i overtiden ble ukontrollert bokset like utenfor målet av keeperen.
Vaulen uendret etter hvilen. Vetle Birkedal var frempå med et skudd som gikk via en rød til corner etter at Helland hadde lagt igjen etter 48 minutter.
Så leverte Krister Vistnes en klasseredning. Et skudd fra det venstre hjørnet av boksen hadde fin retning mot lengste kryss, men Vistnes i full strekk fikk gitt til corner etter 51 minutter.
Vaulen var presset tilbake i denne fasen og et skudd via en oransj gikk i nettveggen. En ekkel stuss på corneren fulgte, men de oransje slapp med skrekken.
Mer Mastra da dem fikk opp balltempoet og vendte spillet bra. Et skudd fra 16 meter ble vel blokkert på strek, vi hørte også at det klinget i stolpen, men det var sikkert lyden fra en spiller.
Meget lite å rapportere om med vaulenøyne. Først etter 66 minutter var det noe å glede seg over. Amar Kotlica fant Vetle Birkedal sentralt på syv meter, men han fikk ballen litt for tett opp mot seg slik at skuddet ikke fikk nok schwung.
Bedring å spore nå og Jørgen Helland var nær å heade inn fra død vinkel etter at Sondre Isene hadde løftet inn fra motsatt etter 70 minutter.
Vaulen uten lagledere denne kvelden og det første byttet ble arrangert av trenerne på banen. Daniel Nicol kom inn for Sondre Brokka etter 72 minutter.

Det siste Brokka gjorde var å tvinge frem et corner. Etter byttet slo Vetle Birkedal inn en lav corner, det så ut som en vanskelig ball for Amar Kotlica, som på utrolig vis fikk headet inn nærmest kravlende på dekket. En smal vinkel å score fra og keeper var nok ikke helt heldig der?
Kun to minutter senere var kampen punktert. Vegard Natland kom ned til linja til venstre i boks, han la ut til Jørgen Helland som med innsida trillet ballen inn i lengste til 3-0 fra ti meter.
Jørgen Helland ville betale tilbake til Vegard Natland få minutter senere, men Natland skjøt over sentralt i boks.
Nå var man komfortable og man startet å bytte inn hele benken. Harun Bashir Ali kom først inn for Aleksander Gundersen før Amund Belaska fikk sitt comeback da han erstattet Natland.

Et smart skråløp av Amund Belaska så han komme alene gjennom i sin første involvering, men keeper stormet ut og fikk reddet med beina da vinkelen var gjort liten.

Like før slutt var det en ekkel episode hvor en Mastra-spiller slet med å få puste skikkelig. Man fikk dermed et lengre avbrekk i spillet. Samtidig gjennomførte Vaulen et dobbelbytte. Inn kom debutant Anders Polland Vik og unge Mathias Strunck Gundersen, ut gikk Kvame og Helland.
Man kom omsider i gang igjen inne i overtiden og nå var det transportetappe her. Ørjan Bergum fikk notert en kamp til i sin jakt på 200 opptredener for A-laget, ut gikk Idland.

Ut av intet ble det 4-0 etter 94 minutter. Det var Amar Kotlica som stakk fri Amund Belaska sentralt, igjen var han alene med keeper, men denne gang gjorde han ingen feil. Belaska trillet inn og kunne strekke ut armene i sin jubel.
Før man fikk gjort avspark kom også Gabriel Økland Retallack innpå, han kom inn for Sondre Isene.
Harun Bashir Ali kunne ha økt ytterligere på tampen, men skuddet fra 16 meter gikk via en rød til corner.
Corneren endte til slutt ute hos Daniel Nicol før dommeren blåste av kampen etter 97 minutter.
Vaulen vinner på lite overbevisende vis med overbevisende siffre 4-0. Ballen skiftet eier noe for ofte på midten og Mastra var ikke bedre enn at man burde ha styrt mer enn man gjorde.