Nå skal det bli godt med pause
(26.06.09) Et sterkt Ålgård 2 vant 3-1 over Vaulen fredag kveld. Innsatsen var tilbake, men det skortet litt på ferdighetene hos et skadeskutt Vaulen.
UNGE SUPPORTERE: Ronny Røverdatter med venninne hadde brukt to timer i går på å tegne flott Heia Vaulen-banner.
ÅLGÅRD 2
31
Tommy Bergersen (straffe)
32 min
Sven Næsse (T Bergersen)
42 min
Øystein Rugland
55 min
69 min
Are Meling
26. juni Ålgård stadion Tilskuere: 40 – Serie Dommer: Morten L. Stople (Buøy)
5. David Møller -> 82 minutter
Stian Lima, Magnus Torgersen, Jostein Eidem og Anders Idsø på skadelisten til Vaulen. Alexander Landsnes og Alexander Surdal Nilsen var vekkreist. Elton Rossebø, Ørjan Olsen og Jarle Eike var også fraværende.
Etter seieren mot Viking 2 hadde Vaulen bare ett poeng på tre kamper.
Vaulen (4–4–1–1): Tom Arne Bø Pedersen – Pål Jacob Nessjøen, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Erik Hildén – Stian Falnes, Magne Christiansen, Anders Dale, Christian Lyse – Are Meling – Fredrik Berntsen.
Ålgård: 3. Kenneth Espedal, 4. Joakim Hansen, 2. Henrik Karlsen, 19. Daniel Grønnevig, 13. Kristian Liang, 14. Aslak Ravndal, 9. Tommy Bergersen, 6. Christer Reinertsen, 8. Sven Næsse, 7. Andreas Ravndal, 15. Øystein Rugland. Benk: 5. Tommy Tønnesen, 11. Kevin Sherrock, 18. Anders Aase, 27. Robin Kalvik, Franz Wold, Trond Brekken.
Gult kort:  Christer Reinertsen 67'.
Vaulen avsluttet vårsesongen på årets varmeste dag. Så varmt var det at dommeren ville tillate drikkepauser.
En brukbar kontigent med Vaulensupportere hadde møtt frem. Deriblant tidligere stopperkjempe Robert Hovland og trener Ole Søyland.
Det var få sjanser i starten, men Ålgård 2 hadde et lite overtak. Anders Dale prøvde seg med en frekkas etter åtte minutter da han fra 40 meter forsøkte å løfte over keeper som stod langt ute, men ballen dalte ned like bak mål.
Anders Dale lempet inn ballen i etterkant av en corner etter 14 minutter, Are Meling flikket videre til Magne Christiansen som fra 14 meter ble blokket.
Ålgård kontret etter 16 minutter og Pål Jacob Nessjøen fikk unna til corner. Tommy Bergersens serve fant Øystein Rugland som fra åtte meter headet kraftfult halvmeteren over.
Vaulen jobbet hardt i varmen, men fikk ikke til mye spill.
Stian Falnes nærmest skjøt en pasning flatt ut til venstre hvor Christian Lyse forserte etter 26 minutter. Han la inn foran mål, men innlegget gikk på tverrs gjennom feltet før Ålgård fikk gitt ut til kast.
Et innlegg fra venstre etter 32 minutter gikk høyt inn på andre stolpe hvor en i hvit drakt gikk over ende i en duell med Pål Jacob Nessjøen. Det så noe billig ut.
Tommy Bergersen var sikkert fra krittmerket og satte ballen nede til venstre til 1-0.
Keeper Tom Arne Bø Pedersen var raskt nede og reddet med en hånd på en stor mulighet etter 37 minutter da hjemmelaget fikk skutt fra venstre, returen ble ryddet unna på streken av Erik Hildén.
En lang pasning opp mot Christian Lyse etter 40 minutter ble til en brukbar sjanse da han dro innover og skjøt en suser meteren over fra 22 meter.
Istedenfor doblet Ålgård til 2-0 etter 42 minutter. Hjemmelaget hadde oppe flere spillere på restene av et corner og Tommy Bergersen la høyt inn til Sven Næsse som scoret.
Man gikk til pause på 2-0. Den tidligere Tippeliga-spilleren Tommy Bergersen hadde styrt det meste. Det var surt å komme under på et billig straffespark, Fredrik Berntsen kunne også ha fått et straffespark da han fikk en kraftig dytt i feltet.
En tilsynelatende ufarlig langpasning fra Eivind Staurland ble rotet til av ÅFKs venstreback. Are Meling fikk en gratis sjanse og slo 45 ut i feltet, ballen gikk forbi Fredrik Berntsen og ut til Anders Dale som prøvde å skjære igjennom, men det hele rant ut i sanden.
Et legg fra venstre fant Øystein Rugland som noe enkelt rev seg løs og satte ballen kontrollert nede til venstre til 3-0 etter 55 minutter.
Vaulens tre innbyttere ble nå sendt i oppvarming.
Vaulen fulgte ikke et løp etter 57 minutter og ÅFK åpnet opp ved en tverrsoverpasning ut til venstre, hvor kantspilleren dro innover, keeper reddet med en flott benparade.
Christian Lyse fikk et corner etter timen. Magne Christiansen slo inn til Are Meling som headet vel over.
En ettersleng av Are Meling på Tommy Bergersen førte til gult kort.
Så en stor oransj mulighet da Are Meling stusset videre et langt kast signert Stian Falnes, Fredrik Berntsen var kun centimetre fra å sette inn fra to meter etter 64 minutter.
En svimmel Anders Dale gikk ned etter en duell og måtte ut for å ta et pust i bakken.
Henrik Jelsa kom inn for Fredrik Berntsen 25 minutter før slutt.
Anders Dale kom inn på banen igjen etter 67 minutter.
Tommy Bergersen fant Christer Reinertsen som fyrte av en kanon, men rett mot mål hvor Tom Arne Bø Pedersen bokset ut.
Samme Reinertsen fikk gult kort like etter da han fellet Christian Lyse.
Stian Falnes' kast etter 69 minutter ble halvklarert til Pål Jacob Nessjøen som knallet til fra 30 meter, keeper reddet flott til venstre i mål. På returen skjøt Are Meling kontrollert hardt inn nede ved nærmeste stolpe.
3-1 reduseringen var en liten vitamininnsprøytning for Vaulen som nå førte kampen, men Ålgård skulle være vel så farlige på kontringer.
Ronny Hauge kom inn for en hardt arbeidene Christian Lyse etter 77 minutter.
David Møller kom så inn for Anders Dale på midten etter 82 minutter. Man la nå om til 4-4-2 med Are Meling opp helt på topp.
Are Meling la igjen til Magne Christiansen etter 83 minutter, fra 24 meter fikk han til et bra skudd mot venstre, men keeper parrerte flott.
Tommy Bergersen slo så flott til Andreas Ravndal som dro seg forbi Vaulens forsvarsledd. Tom ruset ut og reddet flott.
Et legg ble til en 50/50-duell mellom keeper Tom Arne Bø Pedersen og Ålgårds innbytter som Tommen vant etter 87 minutter.
Det ble overtidsjobbing for for Vaulens medisinmann da Pål Jacob Nessjøen måtte ha bomull mot neseblod etter 90 minutter. Like etter lå keeper Tom Arne Bø Pedersen nede i smerte etter en kraftig smell i leggbeinet, men han reiste seg.
Magne Christiansen fant Stian Falnes i feltet tre minutter på overtid. En frekk Zidane-finte av Falnes ble avsluttet med et høyt legg inn mot andre stolpe hvor Ronny Hauge fikk et corner fra en duell.
Det påfølgende corneret fra Magne Christiansen fant Ronny Hauge som hadet over.
Kampen endte med 3-1 tap for Vaulen som nå får satse på å finne tilbake til gamle takter etter ferien. Neste kamp er 10. august hjemme mot Hana.