Spenning til siste spark
(26.05.16) Vaulen virket å ha full kontroll etter to straffemål av Alexander Surdal Nilsen. Jarl kom derimot tilbake og utlignet. Da lå kampen og vippet før Ole Wick Henriksen ble matchvinner i det 73. minutt!
Dette var vårt første seriemøte med Jarl siden år 2000!
SK JARL
2–3

22 min
Alexander Surdal Nilsen (str)

49 min Alexander Surdal Nilsen (str)
Morten Hovdan 55 min
Jarl 65 min

73 min Ole Wick Henriksen (Sivertsen)
26. mai – Jarlabanen Tilskuere: 60 – Trening – Dommer: J-A F Tveit (N. Holsnøy)

17. Sivert Erland

Ole Wick Henriksen var tilbake fra karantene. Audrius Mirauskas er borte til 5. juni. Fredrik Stray Tjaum og Daniel Vatland er skadde.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Anders Mæhle, Kristian Gaard, Vegard Natland – Alexander Surdal Nilsen, Olav Hovstad, Thomas Monsen Haugland – Ole Wick Henriksen, Tony Tran, Andreas Jonassen.
Bydelsderby og finvær betød godt med folk på Jarlabanen.
Jarl hadde kun fire poeng før runden, men det ble fort klart at man var maks skjerpet til denne kampen. De kjempet godt og hadde flere kilo enn unge Vaulen.
Når først strandguttene fikk satt fart på ballen ble det dog farlig. Tony Tran trillet like utenfor etter seks minutter da han mottok ballen på sekstenmeteren fra Thomas Monsen Haugland.
Jarl var farligst på dødballer. De fikk en del cornere, samtidig var de velkjente lange innkastene til Stian Falnes alltid en trussel.
Thomas Monsen Haugland har en god skuddfot, men langskuddet fra 30 meter gikk vel over i det syvende minutt.
Vegard Natland slo så gjennom Tony Tran på en berøring, men han avsluttet like tilside for venstre kryss etter 11 minutter.
Så en fin stikker av Ole Wick Henriksen mot Thomas Monsen Haugland, som med ryggen mot ballen ikke så ballen tidsnok slik at keeper heroisk kastet seg foran beina hans i det 18. minutt.
Ole Wick Henriksen slo så flatt over på venstre hvor Andreas Jonassen ble hektet innforbi hjørnet av boksen. Straffespark!
Alexander Surdal Nilsen var sikker fra krittmerket og 0-1 etter 22 minutter!
Balltempoet satt til tider ut både Jarl og linjemannen, som etter 27 minutter da Tony Tran fikk et mål annullert for offside da Ole Wick Henriksen i fortkant kanskje skulle ha skutt selv?
Det var mye Vaulen i denne perioden. Tran hadde et skudd i blokken før Alexander Surdal Nilsens langskudd strøk hårfint utenfor høyre stolperot!
Dommeren ga Vaulen mange frispark for Jarls sene taklinger, men burde kanskje ha vist litt gult?
Ørjan Bergum kunne ha økt ledelsen for Vaulen da han kom frem på et raid på hjørnet av femmeteren, men den gamle spissen blåste over fra skrå vinkel.
I et forsøk på å få et oppspillspunkt med mere tyngde byttet man om på Wick Henriksen og Tran etter 40 minutter.
Jarl ville ha frispark da Andreas Jonassen vant en duell med keeper som plutselig var helt på mellomdistanse. Ballen gikk ut til Ole Wick Henriksen som klinket til fra 16 meter, men skuddet gikk i hodet på en utespiller til corner. Stor sjanse!
Dermed kunne man gå inn til pause ett mål foran.

Kjempespill på direkten fra Vaulen. Thomas Monsen Haugland fant Tony Tran i boks, men keeper fikk mirakuløst reddet med beina etter 47 minutter.
Så en gedigen sjanse hvor Alexander Surdal Nilsen skyter i tverrlegger og ut fra kort hold. Han jobbet til seg returen på dødlinja og skulle slå innover, men traff hendene hos en bruntrøye. Straffespark for hands!
Deja vu for Alexander Surdal Nilsen som økte etter 49 minutter.
Hva som skjedde nå vites ikke. Kanskje tok man seieren på forskudd. Jarl tok iallefall over helt!
Stian Falnes var nære på da Gaard halvklarerte i boks. Det var ikke over da Jarl bet seg fast og innlegget fra siden ble headet inn av Morten Hovdan til 1-2 etter 55 minutter.
Vaulen var rystet og like etter kom en stor dobbelsjanse for Jarl.
Andreas Jonassen haltet av etter 57 minutter og måtte ise ned en vond fot. Inn kom Espen Sivertsen.
Enveisfotball og Eric Ordaz leverte en fin redning etter corner.
Skikkelig kollaps for Vaulen. Ordaz som spilte for Jarl som syvåring reddet med beinparade etter 63 minutter.
Det måtte skje og Jarl utlignet til 2-2 etter 65 minutter. Vaulen fikk ikke unna et kast som ble flyktet i stolperota og ut. Jarl hadde powerplay før de klistret ballen oppunder nettaket fra ti meters hold.
Erik Holst Aasland kom så inn for Tony Tran etter 66 minutter. Det ble også flere instrukser om flere omrokkeringer like etter.
Så etter 73 minutter var man foran igjen. Man angrep på venstre. Espen Sivertsen fikk ballen på hjørnet av boksen og vektet nydelig inn på andre stolpe hvor Ole Wick Henriksen headet i bue inn i langhjørnet!
En nydelig scoring hvor vi viser kvalitetene som bor i laget.
Bedre av Vaulen som hadde komt seg oppover på banen. Alexander Surdal Nilsen stusset så Monsen Hauglands innlegg like over vinkelen etter 78 minutter.
Ole Wick Henriksen hadde også en kanon som ble reddet til corner i det 82. minutt.
Bakover var det noe vaklevorent over det og man hadde hjertet i halsen noen ganger.
Godt over tre minutter ble lagt til før dommeren blåste av kampen!
Vi vinner 3-2 over et lag vi strengt tatt skal slå.
Fredag 3. juni spilles neste kamp hjemme mot serielederen Midtbygden!