Endelig kunne Vaulen juble
(26.04.24) Alle hadde avskrevet dem, men med en oss-mot-verden-attitude vinner man sin første seier i 4. divisjon siden 2019. En herlig triumf etter å tapt de tre første.
Vaulen skulle snu kampen ved Mirauskas som kriget inn 1-1 via en motspiller, mens Daniel Aarstad åpnet målkontoen på et gjennomspill.
SANDVED
1–2
Håvard Vinnes
16 min

43 min Audrius Mirauskas/selvmål

54 min Daniel Aarstad (Gilje)
26. april – Sandved gress Tilsk: 80 – Serie – Dommer: K Solhaug (Viking)

2. Lars Berge

A-laget har halve troppen ute med skader. Flere av dem alvorlige. Her var det også noen forfall slik at det ble en heller spartansk benk med tre spillere!
Gode nyheter var at Melvin Lystad var tilbake her. Det sies også at Aleksander Gundersen (99) så smått er tilbake i trening, mens Noah Beisland også er på gang, men han vil skynde seg langsomt etter gjentakende skadeproblematikk.
Aleksander Gundersen (94) er fortsatt suspendert.
Vaulen har en bråte med spillere som er langtidsskadde deriblant Natland, Polland Vik, Dyrdal, Osei, Liene Ness, Myklebust Mathiesen og Moi Sene. Cicogna må ta operasjonen på nytt, men frem til det vil han bidra om noe redusert.
Vaulen hadde aldri tapt en seriekamp mot Sandved, men så har man bare støtt på hverandre en sesong tidligere. I 2008 vant man 5-1 hjemme etter et hattrick av Are Meling, mens bortemøtet endte 1-1 foran 35 tilskuere.

Vaulen (433): David Chokheli-Losnegård – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Daniel Øverland, Daniel Olsen Thomas Strand-Grude, Bendik Aarstad, John Petter Gilje Mathias Rønsberg, Audrius Mirauskas, Daniel Aarstad.

Første omgang
Sandved har stor fordel av å være en av få klubber som fortsatt har naturgress. Svært uvant dekke for Vaulenspillerne, men etter oppvarmingen var man fornøyde og syntes det var en bra bane april tatt i betraktning.
Før minuttet hadde Sandved en stor sjanse som man fikk gitt til corner.
Keeper Chokheli var meget aktiv i starten og leverte en strålende enhåndsredning helt nede ved stolpen da Fossan prøvde seg etter syv minutter.
Dommeren tillot en fysisk kamp, noe som var meget underholdende for enkle sjeler som oss. Med på lasset kom en del syting og gule kort. Totalt skulle det bli delt ut åtte gule hvor Vaulen tok fem av dem.
Vaulen var stadig på etterskudd her og etter elleve minutter lagde man frispark på 24 meter sentralt. Frisparket gikk riktignok i muren, men hele fire forsøk ble blokkert i etterkant da Vaulen ikke fikk unna.
Chokheli hadde to nye gode redninger på tung skyts fra utsiden av boksen.
Det kom ikke som et sjokk at Sandved tok ledelsen etter 16 minutter. Et flatt skudd nede i høyre krok snek seg inn, mens Vaulen klagde på at Sandved vant ballen på ulovlig vis.
Sandved var våkne og på. Noe som ga et voldsomt trykk. Vaulen var riktignok med på krigen, men slet med å komme seg inn i siste tredjedel av banen. Hjemmelagets Asbjørn Skjæveland var nær ved å doble etter 20 minutter, men forsøket strøk utsiden av stolpen.
Vaulens første store sjanse kom etter 23 minutter. John Petter Gilje fant Mathias Rønsberg på diagonalløp. Backen hadde fulgt etter og man slo tilbake i "tomrommet" hvor Daniel Aarstad hadde dukket opp. Gutten fra nedre Mariero kuttet inn i boks, men da han skulle skyte hadde keeper kommet tett oppi. Like etter hadde Sandved også en bra sjanse ved Thorsen, men Chokheli var igjen med på notene.
Vaulen ville så ha rødt kort til Nesse da han avverget en kontring på kynisk vis, men dommeren mente det ikke var en klar scoringssjanse og nøyde seg med gult kort etter 24 minutter.
Dommeren var ikke fornøyd med en voldsom riving og sliting på et corner for Sandved etter 37 minutter. Tilskuer Svein Øksnevad satt på en benk bak målet, men skulle bli sendt i skammekroken av dommeren...
Litt bedre av Vaulen nå hvor man hadde to tilløp som rant ut i sanden av dårlige sistepasninger.
Unge Thomas Strand-Grude var uredd og litt for røff da også han kom i dommerens bok.
Sandved malte på og en ny blokk på Thorsen ble satt inn før Strand-Grude (med verdens minste leggbeskyttere) satte inn en pen takling i boks.
Fra 37 minutter og frem til pause fikk Vaulen justert seg og kom langt bedre med i spillet. Thomas Strand-Grude hadde blant annet et tungt skudd blokkert.
Så et fantastisk raid av Rønsberg som slapp videre til Gilje, men forsøket ble reddet av en utrusende keeper. På corneren som fulgte gikk Daniel Aarstads serve i retning Aleksander Idland, men stopperen fikk ikke styrt headingen mot målet etter 41 minutter.
På etterdønningene av en corner får Vaulen slått inn fra høyre. Var det Daniel Øverland da? Audrius Mirauskas kriger seg inn på hjørnet av femmeteren og skuddet går vel inn via kneet til Øystein Nesse? Sikkert teknisk sett et selvmål som forbundet melder, men vi gir den til Audi.
Audi jublet en runde rundt målet før medspillerne kom til for å gratulere!
Utrolig nok så kunne Vaulen ha gått til pause med ledelsen da man fikk noen fete sjanser inn i overtiden. Først en gigasjanse for Daniel Aarstad som etter en flikk fra Mirauskas kom alene gjennom, men kippen over keeper var litt for lav. På den påfølgende corneren fikk til slutt Bendik Aarstad tak i ballen, men skuddet fra kloss hold gikk stolpe ut!
To minutter ble lagt til før dommeren blåste for halvtid. Sandved hadde dominert i en god halvtime før Vaulen fant ut av det.

Andre omgang

Litt stillstand i starten av andre omgang. Vaulen var kompakte, men hadde lite å by på.
Så på en kontring førte John Petter Gilje fremover sentralt før han sentret fri Daniel Aarstad mellom stopper og back. Fra litt skrå vinkel setter Daniel inn sitt første offisielle scoring for Vaulen.

Nå oppstod det herlige scener hvor de oransje klynget seg i sammen for å feire at dem ledet en kamp for første gang.
Det var godt med folk her på landet og det var idylliske forhold hvor en bratt gressbakke flittig ble benyttet av barn til å rulle ned, det var liksom bare osten som manglet. En svær gjeng med lettere beruset ungdom skulle også passere banen og her var det en som sikkert vant et veddemål da han stormet banen (med klær).
Tilbake til fotballen da. Vel nå la Vaulen seg mer og mer bakpå og forsvarte meget bra. Etter 62 minutter kom Jonas Sivertsen inn for Mirauskas som hadde lagt ned noen kilometer.
Dermed hadde man kun en "box fresh" innbytter igjen på benken i Lars Berge.
Det meste skjedde på motsatt banehalvdel og nervene ble kun roet av noen sporadiske gjestevisitter.
Benken prøvde febrilsk å rope Vaulen lenger opp i banen. Kunne dette gå da? Ved Vaulen forsvarte seg med stil. Det ble tacklet så det luktet svidd. Her var det mye vilje og man må spole frem til 74 minutter før vi noterte en sjanse til Sandved tross det massive ballinnehavet. Da reddet Chokheli en stor sjanse etter at Vinnes ble stusset fri.
Samtidig ble det etterlatt store rom for våre hurtigtog på topp og vi kunne lett ha økt til 3-1 etter 77 minutter da Daniel Aarstad først ble nektet av keeper før Rønsberg skjøt returen over egen rygg og i stolpen!
Nå haglet det med gule kort og stemningen på Sandved-benken ble stadig mer amper mot dommeren.
Sandved kunne dra nytte av en stor benk og hadde foretatt en rekke skifter som ga friske bein sett opp mot Vaulen som hadde løpt sokkene av seg.
Tiden gikk den, om noe sent. Chokheli hadde blant annet bokset unna en corner og etter 85 minutter satt han seg ned slik at man fikk et lite stopp i spillet.
Det var slitne løver her og man måkte stort sett bare unna i fasen som fulgte.
Fem minutter ble lagt til.
Daniel Aarstad hadde ikke like mye futt i beina lenger da han ikke maktet å rykke løs da Gilje igjen slo han fri etter 93 minutter.
Etter å ha vært rimelig nedlatende mot dommeren en god stund fikk trener Yngve Hagen et fortjent gult kort etter 95 minutter.
Da dommeren omsider blåste av i det sjette tilleggsminuttet var det et voldsomt brøl som runget blant de oransje i det som var en deilig seier hvor man viste hvor mye vilje som bor i laget.