Uheldige Vaulen
(26.04.18) Marginene var mot Vaulen som vel vant sjansestatistikken rundt om 10-4, men taper 1-3.
Det kom to slurvete baklengs i første omgang og i andre omgang kaster man folk frem slik at det blir 0-3 før Jørgen Helland får et trøstemål på overtid.

Vaulen får nå bare se fremover til neste kamp som er hjemme mot Lura torsdag 3. mai.
BOGAFJELL
3–1
Kristoffer Frafjord
9 min

Tore Selvik
14 min
Tore Selvik
89 min

94 min Jørgen Helland
26. april – Bogafjellbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: T J Hauge (Viking)

31. Gabriel Økland Retallack

Bogafjell trenes av de tidligere elitespillerne Rune Stakkeland og Trond Erik Bertelsen. I troppen har man også Øyvind Gjerde med erfaring fra Lillestrøm, Aalesund og Molde. Daglig leder i den unge klubben er en annen tidligere Viking i Arild Sværen.
Hos Vaulen er Sisco Mick tilbake fra forfall sist. Oskar Sørebø Moe, Gabriel Økland Retallack og Thomas Surdal Arnesen fra juniorlaget blir med i troppen.
Vegard Natland rakk ikke kampen grunnet en kneskade han fikk på mandagens trening. På kampdagen meldte også Daniel Lie inn forfall grunnet en kranglete rygg.
Ute er også Sivert Erland som brakk kragebeinet på mandagens trening. Morten Nygård, Erlend Høllen Sjøen og Chris André Mannes er fremdeles ute med sykdom og skader. Både Audrius Mirauskas og Daniel Vatland er opptatt med jobb hele denne uken.
Paul O'Neill er fremdeles ikke spilleklar, mens Suli El Amrani vil være med på B-laget fremover.
Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz Idar Røed Randeberg, Kristian Gaard, Fredrik Stray Tjaum, John Herman Ås – Ceu Lian Khar, Sander Oaland, Even Sandøy Nærum, Ole Wick Henriksen – Jørgen Helland – Sisco Mick.
To endringer for Vaulen grunnet skader. John Herman Ås for Vegard Natland på backen, mens Sisco Mick kom inn for Daniel Lie på topp. Ellers var alt likt som mot Eiger da man hadde slik en flott seier.
Vaulen kunne tatt ledelsen før minuttet da Sisco Mick parkerte Bogafjell-forsvaret, men keeper vartet opp med beinparade på skuddet.
Vaulen hadde vært svært gode da vi fikk første varselsskudd etter seks minutter. En avslutning endret retning i Vaulens Kristian Gaard, men keeper Eric Ordaz maktet heldigvis å komme seg ned i kroken i tide.
Bogafjell tok ledelsen etter ni minutter. En langpasning. Idar Røed Randeberg får en smell i hodet og blir liggende, spillet fortsetter og Vaulen virker litt nølende. 1-0 ved Kristoffer Frafjord.
Sander Oaland var nær ved å heade inn en corner etter 12 minutter før Bogafjell nesten lager selvmål like etter.
Fotball er ikke alltid like rettferdig og Bogafjell doblet til 2-0 ved Tore Selvik etter 14 minutter. Igjen kaos foran mål og Vaulen får ikke unna. Ballen var også i treverket før man fikk skutt fra kort hold.
Mer Vaulen da Idar Røed Randeberg headet en corner like utenfor etter 17 minutter. Samme Randeberg med en gedigen sjanse få minutter senere da et frispark stusset igjennom, men headingen fra tre meter gikk utenfor!
Bogafjell hadde en heading utenfor etter 25 minutter ellers var det lite fra den kanten.
Idar Røed Randeberg var fremdeles omtåket etter hodeskaden og slet med synet. Anders Mæhle erstattet han etter 29 minutter.
Ikke ueffent frispark forsøk fra Ole Wick Henriksen etter halvtimen. Ballen gikk gjennom muren hvor man hadde stilt opp et par oransje, men keeperen var godt med og fikk slått ut. Like etter blåste Even Sandøy Nærum vel over fra venstre i feltet.
Jørgen Helland hadde også et skudd halvmeteren over før Vaulen fikk annullert en scoring i det 35. minutt. Ole Wick Henriksens corner fant Fredrik Stray Tjaum som headet inn. I forkant dyttet Fred i motspilleren foran seg, men det skal sies at han falt lett.
Ny farlig corner for Vaulen etter 38 minutter. En Bogafjell-forsvarer holdt på å score et flott selvmål, ballen gikk mot krysset hvor Jørgen Helland håpte å stusse inn, men keeper fikk bokset unna på strek.
Jørgen Helland kom i dommerens bok etter 41 minutter for en sen takling.
Sander Oaland haltet så av etter 44 minutter. Kneet hadde hovnet opp og vi får håpe han snart er klar igjen. Inn kom Oskar Moe. Det betød at Ceu Lian Khar måtte ned som defensiv midtbanespiller.
Like etter blåste dommeren av for pause. 2-0 til Bogafjell, men 2-5 i sjanser vitner om at marginene ikke var på vår side.

Ingen bytter i pausen, men Fredrik Stray Tjaum som slet med smerter holdt kroppen gående for å ikke stivne til.
Bogafjell kunne ha økt etter 48 minutter da et frispark stusset ekkelt foran Eric Ordaz som måtte gi til corner.
Det var litt dødere fremover for Vaulen i starten på omgangen. Man mistet en dimensjon når Ceu Lian Khar ble flyttet bak på banen, men det var rett og slett ikke mange alternativer i den posisjonen.
Vårt første tilløp kom etter 55 minutter da Ole Wick Henriksen slo flatt diagonalt mot Oskar Moe, men den tidligere eliteseriespilleren Trond Erik Bertelsen tok 15-åringen på fysikken.
Jonas Krogedal fikk like etter gult kort for Bogafjell.
Vaulen skulle mye gjøre det på dødballer når man fikk flyttet frem luftskytset fra stopperrekka. Etter 63 minutter stusset Fredrik Stray Tjaum et frispark fra Ole Wick Henriksen utenfor.
Så et heftig raid av Sisco Mick som slo 45 i retning Oskar Moe, men han fikk ikke tak i ballen. Isteden fortsatte spillet før keeper fanget opp Ceu Lian Khars innlegg fra død vinkel.
Ole Wick Henriksen hadde et frispark halvmeteren utenfor etter 68 minutter.
Fredrik Stray Tjaum kom i dommerens bok etter 71 minutter.
Sisco Mick hadde gjort en flott kamp, men hadde løpt i fra seg. Inn kom Thomas Surdal Arnesen. Samtidig la man om til nærmest 3-2-1-4 da stopper Tjaum gikk ut av forsvarsleddet.
Nå skulle man slå mer direkte og det skulle resultere i noen hektiske sluttminutter som etter 76 minutter da keeper mistet oversikten i en mølje av spillere før den løse ballen ble klarert på fem meter.
Ole Wick Henriksen nærmet seg med dødballfoten. Hans beste forsøk kom etter 80 minutter da skuddet strøk utsiden av krysset.
Etter 87 minutter la Ceu Lian Khar presist på fot til Fredrik Stray Tjaum, men helvolley forsøket fra 15 meter ble reddet av keeper til corner.
Like etter var det Fredrik Stray Tjaum som hadde regien med et innlegg foran mål, men verken Oskar Moe eller Thomas Surdal Arnesen fikk lurt ballen bak en keeper som reddet med beina.
Det var texas fra Vaulens side. I steden la Bogafjell på til 3-0 da Tore Selvik først skjøt i tverrlegger før han selv brasset ballen i nota på FIFA-maner.
Jone Helgøy fikk gult kort på overtid før Bogafjell kunne ha scoret på ny to minutter på overtid. Denne gangen skjøt dem via en oransj og i tverrlegger og ned på strek!
Jørgen Helland styrte så et frispark i stolpen og ut. Fredrik Stray Tjaum var litt for ivrig på returen slik at dommeren allerede hadde blåst av da Oskar Moe satte returen i målet.
Vaulen fikk endelig utbetaling når det var for sent fire minutter på overtid. Fredrik Stray Tjaum hadde en stor sjanse som ble reddet, ballen spratt ut i boksen til Jørgen Helland som skjøt i mål på direkten.
Det ender med 3-1 seier til Bogafjell som nok var noe flatterende. Nå får vi håpe at man får stablet et slagkraftig lag på beina mot Lura neste uke.