God sparring fra Forus
(26.02.24) Vaulen ledet 3-1 til pause mye takket være to frisparkperler signert Kvame og Rønsberg. I andre omgang er man knapt over midten og det er bare et spørsmål om tid før man blir tatt igjen. Med fem minutter igjen er snuoperasjonen komplett av Forus & Gausel.  Nå rakner det skikkelig og man taper 3-6 mot avdelingskollegaen.
3–6
FORUS & GAUSEL

6 min
FGI
Even Kvame (frispark)
18 min
Daniel Aarstad
21 min
Mathias Rønsberg (frispark)
44 min

52 min FGI

55 min FGI

85 min FGI (str)

89 min FGI

91 min
FGI
26. februar – Vaulenbanen Tilsk: 20 – Treningskamp – Dommer: T Olsen (Viking)

–> 73 minutter

Daniel Øverland gikk av med en strekkskade sist. Aleksander Gundersen (94) sliter med en skade han fikk mot Sola, mens Theodor Haugen stod over sist med ryggproblemer.
John Petter Gilje er ute med skade. Vegard Natland håper selv han blir klar til seriestart. Noah Beisland gjorde comeback etter skade sist.
Bergevik, Polland Vik, Aabrekk, Belaska, Pires Antonio, Gabrielsen og Hebnes har til gode å spille i år.
Vinterferie kan ha innflytelse på spillertilfanget til denne kampen.
Hos Forus & Gausel har også toerlaget kamp i Rogalandscupen samtidig.

Vaulen (433): Roy Andre Dyrdal – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Lars Berge, Daniel Olsen Melvin Lystad, Elias Myklebust Mathiesen, Even Kvame – Mathias Rønsberg, Daniel Aarstad, Aleksander Gundersen.

Første omgang
For en gangs skyld skulle det være oppholdsvær når Vaulen spilte kamp. Motstander Forus & Gausel ville være en pekepinn da dem spiller i vår avdeling og endte på 3. plass forrige sesong.
Ørjan Bergum var tilbake og bar kapteinsbindet.
På sin tredje corner i kampen skulle Forus & Gausel ta ledelsen etter seks minutter da de bredsidet inn en flat variant.
Vaulen hadde ikke hengt med på tempoet og det var ikke ufortjent.
I forbindelse med målet skadet Aleksander Gundersen (99) seg. Det så ikke godt ut da han ble hjulpet av og gikk rett inn i garderoben.
Inn kom Nicolai Moi Sene.
FGI fortsatte å komme i bølger og lagde til stadigheter to mot en situasjoner. Vaulen slet voldsomt med å flytte sammen som et lag, men en opplagt Roy Andre Dyrdal tok det som kom.
Så brøt Elias Myklebust Mathiesen på midten og satte i gang Nicolai Moi Sene som ble felt på 17 meter.
Even Kvame steppet opp og sendte avgårde en prima avslutning. Ikke verst å få ballen til å duppe over muren på den måten fra det holdet. Dermed balanse etter 18 minutter.
Målet boostet Vaulen som like etter fikk en gylden sjanse for Mathias Rønsberg da keeper slo ballen rett i beina på han, men Mathias' skudd gikk hardt rett på i fanget på keeperen som slapp med skrekken.
Så 2-1 til Vaulen etter litt rot hos Forus & Gausel. Daniel Aarstad kom seg plutselig løs. Han dro inn i boksen og satte tilside for keeper. Aarstads første A-lagsmål for Vaulen.
Vaulen ble regelrett herjet med i et drøyt kvarter, men hadde nå ledelsen!
Plutselig kom Vaulen lengre opp i banen. Lagets sjokkpressing ga ofte resultater, mens Elias Myklebust Mathiesen viste seg som en slugger på midten da han torpederte med noen faire taklinger det luktet svidd av.
Kreative Melvin Lystad ble så forhindret på en overgang og FGI fikk gult kort etter halvtimen.
Opp mot pause hadde gjestene mye ball igjen, men nå lå vi bedre i ramma slik at det ikke var så mange sjansene.
En opplagt Nicolai Moi Sene satte så i gang et heftig raid fra midten før han på 20 meter slapp i kanalen til Mathias Rønsberg. Ned mot linja ble det slått 45 mot Melvin Lystad i boks, men det var dømt offside!
FGI hadde et skudd som gikk vel utenfor etter 39 minutter.
Så like før hvilen fikk man frispark sentralt i banen på omlag 18 meter. Denne gangen var det Mathias Rønsberg som klinket til. En heftig mur var satt opp, men Matti satset på keeperhjørnet med fart og presisjon. Dermed 3-1 til pause.

Andre omgang
Sondre Isene erstattet Daniel Olsen på venstreback da vi satte i gang andre omgang.
Forus reduserte etter 52 minutter etter at klikk-klakk åpnet oss opp.
Det var mye FGI i starten, men man hadde et par tilløp på kontringer som da Melvin Lystad førte frem, men skjøt over etter 54 minutter.
Plutselig var det likt da det ble 3-3 etter 55 minutter da det var store rom for de hvite og blå.
Vaulen foretok så et trippelbytte med Mirauskas, Al-Azaizi og Beisland for Moi Sene, Lystad og Rønsberg.
Vaulen ble stadig mer og mer baktunge og det lå baklengsmål i lufta. Blant annet satte dem en stor retursjanse over etter frispark.
Patrick Osei har vært ute med skade siden september og kom inn for Bergum etter 73 minutter.
Daniel Aarstad lobbet seg lekkert over keeper etter 75 minutter, men med linjemenn ble det avslørt at det var en offside.
Vaulen hadde nok ikke vært mange minuttene over midten i andre omgang. Nå startet det å tære på og Roy Andre Dyrdal reddet gang på gang.
Så etter 84 minutter felte Lars Berge en motspiller i boks. Straffespark som ble satt inn til 3-4.
Nå måtte Vaulen frem og det åpnet seg opp. 3-5 kom minuttet før slutt.
Minuttet på overtid legger dem inn fra høyre og header inn 6-3. Det var også det siste som skjedde i kampen hvor Vaulen ledet 3-1 til pause, men tapte 6-3.
Ingen grunn til panikk for Vaulen som justerer seg fint inn etter en grusom start. At det glipper på tampen kan skyldes tre kamper på seks dager i en tung oppkjøringsperiode.
At man i tredje kamp på rad får påført laget en tilsynelatende alvorlig skade bekymrer mer.