Så kom tapet
(26.02.16) Årets første tap kom mot Sunde; et lag vi i år vil møte i serien for første gang siden 1987!
Sunde startet best og det var ikke ufortjent at de tok ledelsen etter selvmål. Vaulen fant seg mer til rette etterhvert, det var derfor forsmederlig da bortelaget økte på et pangtreff fra Christer Håland.

MÅLLØSE:
Vaulen her ved toppscorer Ceu Lian Khar måtte i kveld gå målløse av banen.
0–2
SUNDE

16 min
Selvmål

63 min

–> 79 minutter

Sunde fylte 50 år i 2015. Klubben har vel ikke hatt en storhetsperiode selv man har produsert en spiller som Jone Samulelsen. Av spillere som har spilt for begge klubber finner man blant annet Christophe Dagsland og Stian Falnes, mens Boye Christiansen returnerer til Sunde i sommer.
I vinter har Sunde hentet inn sterke navn som Christer Håland, Lasse Haugland og Daniel Kvernstrøm.
Hos Vaulen var trener Bo Andersen i Oslo for siste eksamener på sitt UEFA A-kurs, dermed hadde Fredrik Stray Tjaum og Xavier Mondragão ansvaret.

Olav Hovstad og Andreas Jonassen var syke. Sander Oaland og Sander Thaule var heller ikke med. Fredrik Stray Tjaum var skadd.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Kristian Gaard, John Herman Ås – Erik Holst Aasland, Ceu Lian Khar, Vegard Natland – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Tony Tran.
Ned mot frysepunktet, men gode spilleforhold da Vaulen og Sunde møttest til treningskamp.
Litt forskjellige stiler over lagene da Sunde hadde flere fysisk sterke spillere.
Bortelaget startet best og kom stadig rundt på kantene, men avslutninger på mål hadde dem ikke i starten.
Fantastisk raid av Ole Wick Henriksen etter fjorten minutter og han la på tverrs til Vegard Natland, men skuddet gikk faktisk i en medspiller som blokket på femmeter!
Sunde kom foran etter seksten minutter. De spilte seg fram hurtig langs bakken og innlegget gikk i Ørjan Bergum som løp ballen inn i eget nett. 0-1 etter selvmål.
Det var ikke ufortjent at de ledet nå. Like etter kunne man ha økt da en heading fra kort hold ble fanget av keeper Eric Ordaz. Vaulen slet med å henge med defensivt!
Frekk vipp fra Ceu Lian Khar fulgte etter 26 minutter, men Erik Holst Aasland ble vinket av for en tvilsom offside.
Tony Tran fikk seg så en smell i ankelregionen og måtte støttes av Alexander Surdal Nilsen. Han bet derimot sammen tennene og fortsatte en stund til.
Gult kort til Sunde etter 27 minutter. Ole Wick Henriksens påfølgende frispark sendte keeper i full strekk ned mot høyre stolperot og dem fikk gitt til corner.
Midtspissen Audrius Mirauskas kom inn for en skadd Tony Tran etter 38 minutter. Det betød at Alexander Surdal Nilsen gikk bredt.
Vaulen var best opp mot pause, mens Sunde måtte nøye seg med å skyte fra distanse. Ole Wick Henriksen hadde en herlig dupper som ble reddet av keeper, mens Erik Holst Aasland bredsidet halvmeteren over.
Nytt gult kort til Sunde etter 44 minutter da de hindret en overgang. Det ble ikke noe ut av frisparket.
Lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Et bytte i pausen da Anders Mæhle erstattet Daniel Vatland på stopperplass.
I andre omgang skulle Vaulen komme til en rekke sjanser. Alexander Surdal Nilsen startet bra på Ceu Lian Khars vipp etter 50 minutter, men avslutning ble blokket. Motsatt var Eric Ordaz oppe i vinkelen og plukket et løst skudd.
En frisk Ole Wick Henriksen kom ned til linja og la ut "førtifem", men det var ingen der! Så en nydelig stikker av Erik Holst Aasland til Surdal Nilsen som ikke fikk ladd kanonen.
Sundes tredje gule kort kom etter 57 minutter. Ceu Lian Khars påfølgende frispark fra 22 meter hadde fin retning nede mot stolpen, men keeper var godt med på notene og fikk ut til corner.
Et innlegg strøk så skummelt forbi Audrius Mirauskas som fikk en dytt i ryggen. Vaulen stod oppe og på et frispark inn i boksen fikk Anders Mæhle headet, men ballen gikk via en sort til corner.
Vaulen var inne i sin beste fase i kampen. Isteden doblet Sunde ved stjernespiller Christer Håland som dunket inn oppunder tverrleggeren fra 20 meter etter drøye timen.
Meget bra angrep av Vaulen etter 69 minutter. Ole Wick Henriksen slapp til Ørjan Bergum og det flate innlegget fant Alexander Surdal Nilsen som til sin store frustrasjon skjøt hårfint over!
Offensive Espen Sivertsen kom inn for Erik Holst Aasland etter 71 minutter. Dermed gikk Ole Wick Henriksen inn på midten.
Vaulen var best med sitt høye balltempo, men den ambisiøse stilen kunne koste dyrt flere ganger da man innbød til kontringer.
Ny sjanse for Vaulen da John Herman Ås la inn fra venstre, ballen tok i en sort og gled hårfint forbi Espen Sivertsen som ville hatt blankt hold!
Vaulen skapte mye her. Alexander Surdal Nilsen gled gjennom på venstre og ble blokket før Ceu Lian Khar fikk skutt på restene.
Lars Skjelbred Nygård kom så inn for Ørjan Bergum etter 79 minutter.
Sunde med nytt tungt skudd som Ordaz reddet før Vaulen følte seg snytt for straffespark da Audrius Mirauskas ble lagt i bakken etter 81 minutter.
Det skal sies at Sunde hadde et par småskumle skudd fra distanse på tampen.
Ceu Lian Khar fikk gult kort etter 86 minutter da dommeren trakk tilbake fra en episode tidligere da han sklitacklet bakfra uten å treffe.
Audrius Mirauskas var så tøft oppe i presset, men ble litt for sen og fikk gult kort etter 89 minutter.
Dermed endte det med 0-2 tap. Neste oppgave er borte mot mot Havørn torsdag 3. mars kl 20.00.