Seier, men mye å gå på
(26.02.15) Vaulen tok fatt på 2015-sesongen med 2-1 seier mot selveste Hinna. Fire av vinterens syv signeringer fikk sine debuter.
Med tre måneder siden forrige kamp var det noe rusk i maskineriet, men vi likte mye av det vi så. Harald Eidhamar bemerket seg positivt, mens Marius Fossmark ikke virket å ha mistet noe på hvileåret.

HINNA
1–2

26 min
Amar Kotlica (Mohus)

52 min Amar Kotlica
Hinna 85 min
26. februar – Hinna Tilsk.: 20 – Trening – Dommer: Jan-Erik Timm (Havdur)

16. Ørjan Bergum –> 68 minutter

En del sykdom og skader hos Vaulen som manglet Sander Thaule, Anders Idsø, Fredrik Stray Tjaum, Hannes Guth, Jørgen Helland, Thomas Idsø, Ingvald Sandvik Halgunset og Emir Hopovac.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz Daniel Hadland, Marius Fossmark, Leo El-Adawy, Erlend Mohus – Harald Eidhamar, Jimmy Jonevret – Ole Wick Henriksen, Ceu Lian Khar, Vegard Natland – Amar Kotlica.
Vaulen i sine svarte andredrakter som kun går opp til 20, dermed noen uvanlige spillernummer.
Den sterke vinden tidligere på dagen hadde løyet noe, men mye nedbør og en litt sleip bane.
Vaulen var klart best i første omgang, men det lille ekstra manglet.
Første skuddet fra Vaulen kom etter syv minutter. Vegard Natland ble meid ned i det han skjøt fra 16 meter og ballen sneide like utenfor høyre stolpe. Dommeren unnlot å gi frisparket.
En frisk Daniel Hadland brøt Hinnas spill etter 12 minutter og forserte fremover. Skuddet gikk like utenfor. Igjen var det en ettersleng som dommeren overså.
Det var mye Vaulen og det haglet med cornere. Etter kvarteret slo Jimmy Jonevret inn til Marius Fossmark som fikk heada, men en rød fikk klarert på streken.
Vaulen tok ledelsen etter 26 minutter. Jimmy Jonevrets corner ble headet mot mål av Erlend Mohus, Amar Kotlica fikk pirket ballen over streken fra en halv meter til 0-1.
Strandguttene var nær å doble etter 33 minutter da Harald Eidhamar snappet opp en ball på 16 meter, han var nær ved å runde keeper uten å lykkes.
Hinnas eneste reelle sjanse i første omgang kom etter 43 minutter da Fredrik Fossmark fikk god utgang på et skudd, men ballen gikk via Leo El-Adawy til corner.
Dommeren blåste av for pause da Vaulen kom på en overgang tre mot fire. Amar Kotlica var så uenig i det at han fikk gult kort etter at dommeren hadde blåst av omgangen.
To bytter av Vaulen i pausen. Backen Daniel Hadland måtte av med en føling av strekk. Thomas Monsen Haugland kom inn slik at Jonevret falt ned i bakre firer.
Spissen Audrius Mirauskas kom inn for Ole Wick Henriksen, dermed falt Kotlica ned, mens Khar gikk bredt.
Hos Hinna kom Eivind Ovedal inn, dermed hadde dem to tidligere Vaulen-spillere på banen.
Hinna kom nær etter 48 minutter da de kippet i tverrleggeren og ut fra distanse.
Vaulen la på til 2-0 etter 52 minutter. De oransje rullet flott opp og ga til Jimmy Jonevret på venstre. Keeper slang seg ut på det lave innlegget, men glapp den til Amar Kotlica som kunne spasere ballen i mål!
Hinna var best i andre omgang. Eivind Ovedal kom på et voldsomt raid, men Marius Fossmark forstyrret nok til at skuddet gikk utenfor.
Nytt dobbeltbytte av Vaulen etter 68 minutter. 15 år gamle Helge Ringdal kom inn for Harald Eidhamar på midten, mens Ørjan Bergum kom inn for Vegard Natland på kanten.
Keeper Eric Ordaz bommet grovt på en klarering etter 72 minutter, heldigvis skjøt Hinna like utenfor.
Etter 78 minutter gjorde Ordaz det bra igjen da han reddet Eivind Ovedals tunge skudd.
Det var ikke ufortjent da Hinna reduserte etter 85 minutter. Vaulen ville ha offside, men det fikk passere og Hinnas nummer 14 med kallenavn Joey gjorde 1-2.
Opp mot fulltid hadde Hinna to gyldne muligheter til å utligne, men keeper Ordaz hadde to kvalifiserte redninger på det samme angrepet etter 89 minutter.
På overtid leverte Ceu Lian Khar en strek prestasjon da han dro seg fri og kom ned på høyre. Innlegget var nær å finne Ørjan Bergum på streken, men Hinna fikk akkurat unna.
Dette var Hinnas fjerde treningskamp mot Vaulens første, så det kan være noe av grunnen til at det ikke fungerte helt for Vaulen spesielt i andre omgang.
Neste kamp er 6. mars hjemme mot 2. divisjonsklubben Sola.